James Blunt - All The Lost Souls (2007)

Label: Custard

1. 1973 (4:40)
  2. One Of The Brightest Stars (3:11)
  3. I'll Take Everything (3:05)
  4. Same Mistake (4:58)
  5. Carry You Home (3:57)
  6. Give Me Some Love (3:37)
  7. I Really Want You (3:30)
  8. Shine On (4:27)
  9. Annie (3:29)
  10. I Can't Hear The Music (3:45)
  11. Love, Love, Love * (3:58)
  12. Cuz I Love You [Live] * (3:25)
  13. Young Folks [Live] * (2:58)
  14. Breakfast in America [Live] * (4:03)
  15. It Is My Song * (3:28)

met Laura Pausini

16. Je Réalise * (3:28)

met Sinik

avatar van Glurp
James Blunt werkt aan nieuwe CD

Na een korte vakantie in Europa vorige maand, heeft singer/songwritter James Blunt een half dozijn nieuwe nummers en ideetjes bij mekaar weten te sprokkelen voor een opvolger van zijn debuutplaat 'Back To Bedlam", dat inmiddels met vele malen goud en platina werd bekroond.

"Er zijn al wat songs, maar nog niet genoeg om een CD te maken", zegt Blunt.

"Pas na mijn nieuwe tournee beslis ik wat de Cd haalt en wat niet. die tournee begon op 1 oktober en trek tot volgende maand door heel wat Amerikaanse steden. De nieuwe Cd moet in 2007 verschijnen, maar het is nog niet uitgemaakt of dat voor of na de zomer zal worden. Gelukkig kan ik weer rekenen op mijn vaste producer Tom Rothrock".

BRON

avatar van Justinx
Ja, het nieuwe album van James Blunt. Gemengde gevoelens in ieder geval, waarbij de negatieve gevoelens de positieve zullen overstijgen. Kijk allereerst eens naar de albumcover. Voor mij in ieder geval een van de lelijkste albumcovers van 2007. Vertegenwoordigt de cover het album, of slaat meneer Blunt een hele andere weg in, deze keer? Gooit hij de commerciele en lichtverteerbare sky-radio nummers van het vorige album overboord of is dit weer ''more of the same''? Als ik het nummer Annie zie krijg ik in ieder geval al meteen buikkrampen. Ik zal het album een kans geven, maar het is zeker geen album waar ik voor de winkel zou gaan liggen om het als eerste te hebben... Zeg maar...

Social_Mask
Ik denk dat het toch wel zal verschillen van zn vorige. Maar ik vind hem ook zo naar klinken. Hoes vind ik toch wel vet. Kijk er niet naar uit, maar ben wel ergens benieuwd.

Hwwm, Ik ken de helft van de liedjes van z'n live optredens. En ik moet zeggen dat het wel anders is dan zijn vorige album. Het klinkt, naar mijn mening gewoon lekker. Vooral I Can't Hear The Music en Same Mistake

Vooralsnog 3* Omdat ik niet weet hoe de andere helft van het album klinkt.

avatar van Mon
Mon
Dat mag dus niet.. De cover vind ik ook vreselijk, en naar aanleiding van de single '1973' hoor ik eerlijk gezegd weinig verandering.

tangmaster
Hoorde dit album bij een vriend van mij, persoonlijk vindt ik dit een draak van een plaat. Nee dit komt er bij mij niet in.

1973 klinkt gewoon lekker! Ik betrapte mezelf erop dat ik met de radio meezong toen ik het liedje hoorde.
Vond de nummers van James Blunt altijd een beetje ''kwijlerig''. Maar dit nummer is echt vernieuwend Dus ik ben echt wel benieuwd naar de rest van de cd!

Ik vind hem best aardig klinken.

Justinx schreef:

Ik hoop dus absoluut het eerste.

EVANSHEWSON
Als er evolutie zit tussen deze plaat en de vorige, blijft dit een te volgen artiest... ik zal deze wel eens te horen krijgen hoop ik.

Maar wie die hoes "ontworpen" heeft - in dit geval een overschatting van jewelste - moest onmiddellijk tegen een muur gezet worden en de kogel krijgen! Wàt een spuuglelijke hoes is me dit zeg!

Zo'n hoes zet je toch nooit aan dit DING ook nog te kopen ?????

tangmaster schreef:

De hoes is in elk geval al de grootst mogelijke draak denkbaar!

Ik vind de hoes juist wel leuk.
Het siert de vent dat ie niet met iets geijktst komt.

Ik hoop niet dat we de komende tijd weer net zo geterroriseert worden met James Blunt als ten tijde van het afgrijselijke ´You´re Beautiful´. Want ik sta niet zo hoog met deze meneer op, met zijn tenenkrommende stem. Brrrr,......ik krijg al weer bijna de rillingen.

Voor zover ik weet is die nieuwe single 1973 bijlange na niet zo irritant als die eerdere singles. Het doet me aan The Bee Gees denken, maar niet op zo'n penetrante-gilletjes-manier.

Klinkt wel heel anders dan zijn vorige album..heb de preview op iTunes geluisterd.

Oke af en toe zitten er van die typische James Blunt nummers tussen (Carry You Home) maar het klinkt allemaal wel 2 flinke stappen vrolijker dan zijn vorige.

sterretje of 4*

Je kunt een album toch niet beoordelen op previews van 30 seconden? Of in ieder geval nog geen stem uitbrengen;)

Aan de hand van die previews heb ik in ieder geval niet al te hoge verwachtingen van dit album. Buiten 1973 en Give Me Some Love maar zwakke nummertjes. Bang afwachten tot half september(niet dat ik hier echt op zat te wachten )

(verwijderd)
volgens mij heeft de maker van de hoes deze art is teveel hebben doen willen lijken op die geniale poster van Bob Marley opgebouwd uit allemaal kleine fototjes...

avatar van otherfool
Heerlijk singletje, dat 1973. Na de prima eerste plaat lijkt deze man you love to hate lekker mijn guilty pleasure te blijven. En met die hoes is natuurlijk niks mis. Nee hoor, kom maar op met die plaat!

avatar van Justinx
Het is inderdaad jammer om te zien dat mensen stemmen op dit album, doordat ze al een voorgevoel hebben van de man zijn muziek, gebaseerd op zijn commercieel uitgemolken debuutalbum. Maar eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ik ook dat album wel op prijs kon stellen. Hier en daar een beetje cliché, maar ook zeker geen 0,5* waard. Bij dit album hetzelfde verhaal. Ik moet nog maar horen hoe dit album gaat uitpakken. Misschien weet de man zijn album iets minder uit te melken als voorheen. Maar dat weerhoud mij er niet van om dit album eens een keer te gaan beluisteren. Binnenkort hopelijk mijn volledige mening dus.

Laurora
SoundWave schreef:
Want ik sta niet zo hoog met deze meneer op, met zijn tenenkrommende stem.

Echt de irritantste rotstem ever! Ik kan het niet aanhoren.

Ik vind het belachelijk dat er hier op al gestemd is! Op basis van 30 seconden kan je geen oordeel geven! Als je niet van zijn stem houdt is het jou type muziek niet en kan je het dus ook niet beoordelen! Ik stem ook niet op Tokio Hotel of iets dergelijks, aangezien ik niet van die muziek houdt en het allemaal herrie vind, toch ben ik van mening dat er in alle muziek goed en slecht te onderscheiden is!

De 30 seconden van elk nummer spraken mij tot nu toe goed aan.. ik ben benieuwd en zal nadat ik het VOLLEDIGE album heb gehoord mijn stem uitbrengen!

avatar van EStevens
Album klink erg goed. Erg relax en rustig.

Oke ik heb hem helemaal besluiterd, en het klinkt erg goed.:)

Vooral Carry You Home en Same Mistake, maar de rest van de nummers mogen er ook zeker zijn.

Nouja, I'll Take Everything is een klein minpuntje.

Daardoor 4*, anders hadden het er 5 geweest.

avatar van Azzurro
heb hem net geluisterd, en kvind hem wel nog iets hebben. Spijtig dat het weer zo'n korte cd is. 35 minuten vind ik echt veeeeeeel te weinig voor een full-cd.
3,5* (vooral voor 1973, I really want you & Annie)

avatar van Discoverme
James Blunt – All the right souls

Zijn veel te vaak gedraaide wereldhit ‘You’re beautiful kon hij zelf ook niet meer horen. Vooral dankzij deze hit, werd zijn debuut ‘Back to Bedlam’ ook een succes. Met de release van zijn tweede album kan hij laten horen dat hij meer is dan die zanger van die ene ‘vervelende’ wereldhit.

‘All the right souls’ begint in ieder geval lekker met de redelijk vrolijk poppy single ‘1973’. Het nummer is disco-achtig, maar heeft een solo dat erg doet denken aan Coldplay. Net als die ene hit, blijft ook dit nummer erg hangen. Echter is het bij dit nummer minder vervelend.

Het James Blunt recept is verder ook op dit album even simpel als doeltreffend: James neemt een couplet, herhaalt dat net zo vaak als een refrein en door die herhalingen blijft het goed in je hoofd zitten. Er staan ook nog genoeg andere recepten op uiteraard.

Sommige tracks hebben wel een soort van oude’feel’ over zich. Zo heeft ‘One of the brigthest stars’ wat weg van good old ‘The Bee Gees’. Terwijl op ‘I can’t hear the music’ het bekende ABBA piano riedeltje af en toe voorbij komt. Verder komt de lijn van nummers aardig overeen met het soort nummers dat we op ‘Back to Bedlam’ hoorden.

Melancholie is nog steeds wat de klok slaat op Blunt’s tweede album. Heerlijke melancholie, dat wordt gecreëerd door de mooie dramatiek in zijn stem. Als je er van houdt is het weer genieten van een mooi geheel. Bezitters en liefhebbers van James Blunt’s eerste album zullen dit album ook zeker weer waarderen. Het volgende werkje mag overigens wel wat langer duren dan 38 minuten.

Op repeat:

4 sterren
-----
Jeffrey van den Berg

avatar van james_cameron
Redelijk geslaagde opvolger van het debuut. Inderdaad kort, maar vrijwel alle songs zijn de moeite waard. Eerste single 1973 is in ieder geval bijzonder fraai.

Fantastisch album... zelfde soort sound als Back To Bedlam, en dat bevalt me wel..!

avatar van grovonion
1973? Hmm, mijn geboortejaar, toch eens gaan luisteren

Buiten You're Beautiful vond ik de nummers van Back To Bedlam helemaal niets, maar toen ik vandaag heel lang piekerde over welke DVD's ik vandaag eens zou halen in de FRS was All The Lost Souls een prima achtergrond geluid, meteen even gepindakaast.

avatar van Sebashuis
schrijft hij zijn eigen nummers eigenlijk wel?

dit album is echt slecht. de nummer gaan nergens naar toe.

misschien is dit wel een artiest die 1 goed album had. en de rest gewoon puur brak is. of hij is wil gewoon net als coldplay zijn. dat hoor je vooral aan de nummer Same Mistakes. 0.5

Pieter Paal
'Back to Bedlam' was nog verrassend en gevarieerd, maar hier hoor ik echt teveel van hetzelfde.