Mark Knopfler - Kill to Get Crimson (2007)

Label: Universal

1. True Love Will Never Fade (4:21)
  2. The Scaffolder's Wife (3:52)
  3. The Fizzy and the Still (4:07)
  4. Heart Full of Holes (6:36)
  5. We Can Get Wild (4:19)
  6. Secondary Waltz (3:44)
  7. Punish the Monkey (4:38)
  8. Let It All Go (5:18)
  9. Behind with the Rent (4:48)
  10. The Fish and the Bird (3:45)
  11. Madame Geneva's (3:59)
  12. In the Sky (7:31)
avatar van Running On Empty
Deze plaat blijkt een groeibriljantje te zijn. Knopfler had zich reeds gevestigd als meestergitarist maar met deze plaat maakt hij zich ook waar als een begenadigd liedjeschrijver. Een rusitge plaat die steeds beter wordt naarmate je hem vaker hoort, prachtig geaarangeerd. Hij gaat bij mij nu van 4 naar 4,5

avatar van CTK
CTK
Volop deze plaat aan het ontdekken

Hij komt trouwens in juni naar Vorst Nationaal voor de liefhebbers

Geweldigenoten
Helaas heb ik een andere briljant dan voor ogen, want nog steeds (na genoeg geluisterd te hebben) vind ik dit de grootste draakalbum van Knopfler.
Helaas, want ik heb genoeg in huis van Mark om te weten dat hij ook anders kan uitbrengen. Juist mis ik vanalles in dit album en vandaar dat ik bovenstaande beoordeling totaal niet kan rijmen met dit album.

Nogmaals, dit is niet om te irriteren qua beoordeling (gebeurt vaker op MuMe), maar waarschijnlijk een smaakkwestie en misschien ook een lichte teleurstelling

avatar van rudiger
Niet afhaken nu Emile , op z`n volgend album gaat hij weer ouderwets rocken .

avatar van Lamontagne
Ik hoop dat je gelijk hebt, deze plaat is prachtig maar hij pakt me nog niet zoals de vorige albums.

Geweldigenoten
Gaan we weer: waarom dan wel 5 sterren? Een ultiem album van 5 sterren, pakt je compleet in en is een genot voor den oortjes .
Als een album dan niet helemaal pakt als de vorige...sja... dan is er toch een verschil die vertaald moet worden in een beoordeling.
Maar goed, Rudiger, ik hoop het , want zijn eerste twee solo-albums waren echt een genot.

avatar van The Scientist
Promotie voor website weggehaald, kan in het forum.

avatar van rudiger
Na een paar weken weer eens uit de kast getrokken , het blijft toch een heerlijk album .
De hoogtepunten vind ik buiten de andere hoogtepunten , zeg maar de songs die boven het maaiem uitsteken .
Scaffolder`s Wife - The Fizzy And The Still - Behind With The Rent - The Fish And The Bird en In The Sky .

zoals altijd weer een mooi album! vooral heart full of holes en in the sky zijn erg mooi. je ziet wel duidelijk een ontwikkeling naar de rustigere relaxtere nummers.. maar voor de liefhebber is dat geen enkel probleem!

guitar_george schreef:

Guitar George , you knows all the chords .

avatar van rudiger
Vanavond nog maar eens opgezet en het is een heerlijk album om na een lange werkdag eens lekker op de bank te zitten met een dubbele Whiskey en lekker genieten van deze rustige cd.

avatar van CTK
CTK
Het lukt mij maar niet om dit album zo goed te vinden als rudiger. Spijtig

stuart
Het is weer een aardig album van Mark (voor wie ervan houdt) , maar ook niet meer. Zijn beste solowerk imo zit toch in zijn begintijd van 20/25 jaar geleden.

stuart schreef:

Zijn eerste solo album stamt uit 1996 , dus 12 jaar geleden .
Golden Heart .

stuart
Bijdehandje

avatar van sgapie
een plaat die naarmate je hem vaker beluisterd steeds beter word, na "Sailing to Philadelphia" mijn favoriet

Kwaliteit en genialiteit gegarandeerd. Dit swingt over 30 jaar nog steeds. Oud, jong, dronken of nuchter Geweldige muziek!!!

Ondanks dat ik een gigantische Dire straits fan ben vind ik dit een hele slechte plaat.
Hier staat echt niks gedenkwaardigs op jammer want ik vind Mark knopfler een geweldige gitarist.
Dat zo'n grote artiest zo diep kan zinken zeg.
oohja ik las hier nog iets over de Stones dat die zielig bezig zouden zijn ik vind dat Mark knopfler een voorbeeld aan de Stones zou moeten nemen.
1.5*

feddenator schreef:

Hoe vaak heb jij dit album beluisterd , 1 keer ?

3 keer. Dit is eigenlijk de eerste keer dat hij me echt teleursteld. Maar mischien moet ik het nog een kansje geven.

rudiger schreef:
Niet afhaken nu Emile , op z`n volgend album gaat hij weer ouderwets rocken .

En wie weet gebeurd dat al op zijn nieuwe album die volgend jaar wellicht uitkomt .
Zie link .

Voor de geintresseerden een kleine les van Mark .

avatar van rudiger

Wat nieuwe info over de opvolger van Kill To get Crimson.

avatar van Bluebird
Het lijkt met al die antieke volksinstrumenten weer een hoog country/hillbilly gehalte te krijgen..... of gaat Knop eindelijk weer eens ouderwets rocken?

Bluebird schreef:

Hans , ik heb geen flauw idee , ik hoop dat ie weer eens gaat rocken , vooral ook omdat KTGC van een rustig gehalte is.

avatar van Jasper
Bluebird schreef:

Met dit bericht bewijs je dat je totaal niet begrijpt wat de essentie is van zijn muziek. Je bent niet de enige trouwens, en het jammere is dat al die mensen die er hetzelfde over denken een soort van donkere schaduw over de carrière van Knopfler leggen. Mensen die er nog steeds vanuit gaan dat meneer hetzelfde kunstje komt vertonen als in 1978 bij het debuut van Dire Straits en blijkbaar niet doorhebben dat Knopfler in zijn hart altijd een singer/songwriter is geweest, waarbij het totaal niet van belang is of iets "rockt" of niet.

avatar van rudiger
Maar je mag toch wel stiekem hoopen dat er wat meer snelle songs op komen te staan , `n beetje in de stijl van Punish The Monkey en We Can Get Wild .
Met zijn rustige nummers is natuurlijk totaal niks mis mee , en natuurlijk kan het niet meer zo gaan als in 78 en 79 .
deze KTGC vind ik heerlijk om tijdens het ontspannen lekker te luisteren , maar Mark mag er ook wel weer eens 1 uitbrengen voor in de auto tijdens `n snelle rit.

Jasper schreef:

Met dit bericht bewijs je dat je totaal niet begrijpt wat de essentie is van zijn muziek. Probeer bij het beoordelen van het volgende album is te focussen op de kwaliteit van de nummers in plaats van te luisteren naar of het wel of niet rockt, want dat is totaal niet van belang.

Ja m'neer, zal ik doen m'neer................ Nou dacht ik dat ik na bijna een halve eeuw op deze aardkloot toch een beetje verstand van muziek had maar iemand die nog in de luiers poepte toen Knopfler in zijn hoogtijdagen verkeerde moet het dan idd beter hebben gezien.............. Duizendmaal excuus!

Bluebird schreef:

Ach, vergelijkt het met biljarten. Sommige leren het nooit, al worden ze 80 en anderen blijven op een bedenkelijk laag nivo hangen, dat je je afvraagt wat ze er nog zo leuk aan vinden. En tja, sommige hebben het. Leeftijd is voor een heleboel dingen geen garantie dat je gevoel of kennis beter is. Ook wat muziek betreft!!.

avatar van Bluebird
Precies Ad........... als MK met 80 jaar hier nog steeds in is blijven steken ga ik liever een potje biljarten.