Moderat - MORE D4TA (2022)

Duitsland

8. Numb Bell (5:23)
  9. Doom Hype (4:07)
  10. Copy Copy (4:24)
avatar van repelstefan
Ja lekker hoor dit! Met een beetje geluk (hoop) morgen eerste single op Spotify. Alle titels 2 woorden en 4 letters p/w valt me op.

avatar van ArthurDZ
Aw yeah, zijn ze weer hoor!

Hyped!

Excited!

avatar van -SprayIt-
Hier ook! Ik vond III eigenlijk 3 keer niks, dus hoop dat ze met iets anders/vernieuwends komen. Ook benieuwd hoe ze op DTRH uit de verf gaan komen.

Ik zit een tijdje naar de hoes te kijken, er is iets mee voor mijn gevoel. Misschien vind ik het feit dat de vorm van de 3 kleuren onder niet in de juiste lijn doorlopen storend, of die gradient lijn bovenin t.o.v. de harde RGB, ik weet het niet precies. Maar kijk er wel naar uit, kom maar door met de eerste single!

-SprayIt- schreef:

Ik zit een tijdje naar de hoes te kijken, er is iets mee voor mijn gevoel. Misschien vind ik het feit dat de vorm van de 3 kleuren onder niet in de juiste lijn doorlopen storend, of die gradient lijn bovenin t.o.v. de harde RGB, ik weet het niet precies. !

Vind de hoes ook maar niets. Vorige albums hadden veel sterkere artwork. Ook de albumtitel vind ik maar niks. MORE D4TA, cijfers voor letters is zo 2010 . Ik was gewoon voor "4" gegaan

avatar van repelstefan
Dit is je album wel even anders beginnen dan met A New Error. Typische opener plaat, ben er niet helemaal uit; het is prima, misschien groeit hij nog.

avatar van remcodurez
Ontploffen doet het nog niet, maar het is een leuk aperitief!

Niet erg onder de indruk van de opener maar ik ben dan ook gewoon wat meer fan van de tracks met zang.

avatar van Mjuman
remcodurez schreef:

Tja, artwork is idd alsof het uit les 3 van de cursus Powerplör voor noobs komt - invoegen van (standaard)figuren

4Data was - gezien GDPR - een aardiger titel geweest

avatar van -SprayIt-
Ik vind het wel een lekkere track eigenlijk, ik mis de zang juist niet. Als ze hier live mee openen weet ik zeker dat dat ik met kippenvel sta. Kom maar door!

avatar van waxs
Ja hier heb ik zin in, ticket al in de mailbox voor het concert later dit jaar en de opening voelt direct als een bombastische live track. Moderat is redelijk consistent gebleven door de jaren, ik was wel weer toe aan een nieuwe release!

Veelbelovende eerste single!

avatar van mlndrpl
Heb vandaag de kans gehad het album alvast te beluisteren en ik ben blij! Moet zeggen dat ik fan ben van het eerste uur, dus niet heel erg objectief.. Fast Land landde helemaal niet bij mij dus ik begon me al wat zorgen te maken, maar het is "slechts" de opener en de rest van het album is behoorlijk consistent en zakt nergens in. Een uitzondering is het 1:24 intermezzo Soft Edit wat niet echt wat toevoegt.

avatar van sj0n88
mlndrpl schreef:

Dit klinkt goed en hoopvol! Ik vind Fast Land uiteindelijk een hele vette track, maar het is wat mij betreft een bijzondere keuze als single. Bij een nummer met zang is er een grotere kans dat'ie blijft hangen en dat er meer wordt uitgekeken naar het album. Ik vind dit nummer een typisch albumnummer en niet zozeer geschikt als single (ook al heb ik nog geen idee of het album nummers bevat die meer geschikt zijn als single).

Een verkorte versie maar klinkt goed.

avatar van -SprayIt-
Mwah, ik vind deze niet echt wat tot nu toe. Kom er wel achter via de comments dat MORE D4TA een anagram is voor Moderat 4, die had ik nog niet gezien.

avatar van coldwarkids
MORE LOVE

Weer een vooruitgeschoven nummer.

avatar van Mausie
More Love is helemaal raak hier

avatar van davevr
Voor More Love hebben ze duidelijk naar M83 geluisterd

avatar van remcodurez
Na een eerste luisterbeurt ben ik nog niet overdonderd, maar dat is zelden het geval bij een eerste album-luisterbeurt.

De afsluiter Copy Copy komt wel binnen!

avatar van sj0n88
Een beetje mixed feelings over de singles, maar ik zet net even het nummer Drum Glow op. Holy shit, wat een track.

Na een luisterbeurt of vier is het enige nummer dat er bij mij in positieve zin uitspringt Doom Hype. Gaat lekker onder je huid zitten en ademt een bepaald sfeertje. De rest kabbelt een beetje langs me heen. Had hier echt wel meer van verwacht.

avatar van waxs
Ik kijk uit naar het live optreden, want als studio plaat voelt het nog wat dun en als een herhaling van zetten. Er staan wat goede nummers op deze plaat, maar de glans is eraf.

avatar van Boris1
Meer dan prima album weer van deze heren, in mijn oren. Niets nieuws onder de zon, maar soms hoeft dat ook helemaal niet

avatar van demoman
Heel fijn album. Neon Rats, Doom Hype, Numb Bell en More Love zijn perfect. Het album pakte me direct bij de kladden. Hypnotiserend mooi. Benieuwd hoe het live gaat klinken, ben af aan het tellen voor Werchter.

Eerste reactie: wow!

Drum Glow doet mij zelfs denken aan Burial in zijn hoogtijdagen. Sowieso is alles prachtig atmosferisch en tegelijkertijd rijk geproduceerd met veel rond borrelende geluiden en een heerlijke combinatie tussen melancholische klanken en opzwepende beats. De drop tijdens Neon Rats gaat live gegarandeerd voor vuurwerk zorgen, wat een opbouw ( die vervormde geluiden op het laatst voor de drop! ).

Ik vind de tracks ondanks de duidelijke Moderat signatuur ook best van elkaar verschillen en dat is positief te noemen. Een nummer als Undo Redo is lekker gejaagd terwijl Neon Rats in eerste instantie terug lijkt te grijpen op UK garage. Soft Edit is dan juist weer een kort en fijn rustpunt tussen alle drukte door. Numb Bell lijkt soms een sample van Madonna`s Like a Virgin te bevatten, beetje poppy maar garneert de maaltijd soms met een juiste lading distortion.

De mannen flikken het dus weer. Wat een spannend, gelaagd en dansbaar album!

avatar van Urbanoetang
Luistert prima weg maar is vooral meer van hetzelfde. Begint een beetje oubollig te klinken nu.

avatar van Mjuman
Dit weekend tweemaal gedraaid, maar het komt nog niet echt los. Frappant dat - op dit moment - alleen II hoger scoort dan deze, terwijl ik bij het draaien van de voorgaande albums ekt wel het idee heb dat die gebeiteld zitten. Kom op deze nog niet zo 1-2-3 een Rusty Nail, Hooks of Bad Kingdom tegen.

Even zien of het bijtrekt/-kleurt. Is echter nog niet zo flets als de laatste Röyksopp (dat wel heel smart de scheurende synth-geluiden van Moderart heeft geleend), maar maakt tot nu toe minder indruk dan de laatste van Dominik Eulberg.

I.t.t. tot die van de voorgaande albums vind ik de hoes van het niveau Paint/Powerpleur voor beginners