Moderat - MORE D4TA (2022)

Duitsland

9. Doom Hype (4:07)
  10. Copy Copy (4:24)
avatar van Dance Lover
Eerste reactie: wow!

Drum Glow doet mij zelfs denken aan Burial in zijn hoogtijdagen. Sowieso is alles prachtig atmosferisch en tegelijkertijd rijk geproduceerd met veel rond borrelende geluiden en een heerlijke combinatie tussen melancholische klanken en opzwepende beats. De drop tijdens Neon Rats gaat live gegarandeerd voor vuurwerk zorgen, wat een opbouw ( die vervormde geluiden op het laatst voor de drop! ).

Ik vind de tracks ondanks de duidelijke Moderat signatuur ook best van elkaar verschillen en dat is positief te noemen. Een nummer als Undo Redo is lekker gejaagd terwijl Neon Rats in eerste instantie terug lijkt te grijpen op UK garage. Soft Edit is dan juist weer een kort en fijn rustpunt tussen alle drukte door. Numb Bell lijkt soms een sample van Madonna`s Like a Virgin te bevatten, beetje poppy maar garneert de maaltijd soms met een juiste lading distortion.

De mannen flikken het dus weer. Wat een spannend, gelaagd en dansbaar album!

avatar van orbit
Nieuwe Moderat, erg bekend geluid. Eigenlijk precies wat je van een Moderat plaat kan verwachten, lekker poppy electronic met warm stemgeluid. Verschilt niet zo erg van hun oudere werk. Ik vind deze ook wel wat minder, kan me prima verplaatsen in de meningen hieronder. Misschien wil Moderat iets te hip doen en staan er daarom enkele misplaatste Oneothrix point never fillertjes op, zoals Soft edit. Had niet gehoeven. En ook is het niveau een beetje wisselvallig, alhoewel het weer een plaatje is dat je makkelijk opzet. Maar de vorige bekleven meer, duidelijk