Benny the Butcher - Tana Talk 4 (2022)

Label: Griselda

1. Johnny P's Caddy (3:45)

met J. Cole

2. Back 2x (3:50)

met Stove God Cooks

3. Super Plug (3:28)
  4. Weekends in the Perry's (3:08)

met Boldy James

5. 10 More Commandments (3:58)

met Diddy

6. Tyson vs. Ali (4:08)

met Conway the Machine

7. Uncle Bun (2:41)

met 38 Spesh

8. Thowy's Revenge (2:59)
  9. Billy Joe (3:23)
  10. Guerrero (3:04)

met Westside Gunn

11. Bust a Brick Nick (3:44)
  12. Mr. Chow Hall (2:14)
avatar van Silky & Smooth
Johnny P's Caddy Ik wil Benny heel graag horen op een album met dit type Alchemist beats. Weekends in the Perry's is ook een fijn nummer (op de Boldy feature na dan).

avatar van JayM
Silky & Smooth schreef:
Dit.

Sowieso merk ik dat hier, net als op TT3, de tracks met Alchemist mij stukken beter liggen. Boldy killt de featuring tho. Boldy en Alc beats lijken voor elkaar gemaakt. Vind hem er beter tot zijn recht op komen dan wie dan ook.

JayM schreef:
Dit.

Ik vind Super Plug dan wel weer een misser. Maar een album zoals Alfredo met Benny zou mij waarschijnlijk veel plezier doen. Ik heb overigens niks met Boldy. Hij verpestte ook al die track op het album van Evidence.

avatar van JayM
Silky & Smooth schreef:
Die vond ik ook tegenvallen. Zeker omdat ik hun vorige samenwerking heel tof vind.

avatar van jordidj1
Vreemd dat ik Johnny Marr hier nog niet over heb gehoord.

jordidj1 schreef:
Vreemd dat ik Johnny Marr hier nog niet over heb gehoord.

WTFFFFFUUUU GAP

*valt flauw*

avatar van overmars89
Afgelopen weekend dit album meerdere keren mogen beluisteren. Ik was in het begin niet bijzonder te spreken over dit album. Vooral de eerste helft van het album voelde als een standaard Griselda project. Wel aardig, maar ook weer niet bijzonder genoeg dat het album boven de rest van het Griselda repertoire uitspringt.
De tweede helft van het album was ik meer over te spreken, omdat de beats mij iets meer aansprak.

Totdat ik gisteren het album hoorde op een goede moderne koptelefoon waar de lage tonen en bassen iets meer naar voren kwamen. Toen was ik opeens veel meer te spreken, omdat de beats zoveel gelaagder zijn en de flow van Benny dan veel meer logisch klinkt in verhouding tot de beats.

Hoe ouder ik word, hoe belangrijker het voor mij is dat ik bepaalde muziek hoor via een bepaalde geluidsdrager hoor. haha.

Uiteindelijk vind ik dit dus ook wel een geslaagd vervolg op Tana Talk 3. Toch wel meer de grimey kant van Benny.

JayM schreef:

Meh... Ik heb gewoon moeite met de manier van rappen van Boldy. Er is maar één Mr. Slow Flow!

avatar van Yestsida
Het is inderdaad een geslaagde opvolger van Tana Talk 3.

Net zoals dat debuutalbum zijn al de beats ook hier van Daringer (soms met Beat Butcha) en The Alchemist. Beide heren zorgen over het algemeen voor de duistere en grauwe sfeer waar de Griselda-mannen wel bekend om staan, al heeft voornamelijk ALC ook kleurrijkere producties op dit derde studioalbum.
Wie bekend is met Benny the Butcher weet wel wat te verwachten natuurlijk. Hij rapt bijna uitsluitend over zijn vorige beroep en hoe goed hij hier wel niet in was maar wel op zo'n gedetailleerde (en sterke) manier dat het beluisteren hiervan met momenten al illegaal aanvoelt.

Johnny P's Caddy is zo verschrikkelijk goed dat het bijna oneerlijk is voor de andere nummers die op dit album staan, ik betrap me er veel op veel te blijven hangen op de opener. Benny brengt J. Cole naar zijn wereld en beide rappen de prachtige beat van The Alchemist helemaal kapot.
10 More Commandments is de volgende absolute parel op Tana Talk 4. De gastheer vervolledigd de bestaande lijst van Biggie en krijgt hier zelfs de zege van Diddy voor. Wanneer ik het over het illegale gevoel had heb ik het met name vooral over dit nummer.
Het album opent maar sluit ook met één van zijn beste nummers: Mr. Chow Hall. Tekstueel gaat hij hier ook iets dieper dan normaal gezien als het niet over drugs gaat. Wel jammer dat het zo kort is.

Tyson vs. Ali is een uitstekende collaboratie tussen Benny en Conway. Die laatstgenoemde zorgde initieel wel dat ik met verkeerde verwachtingen aan dit studioalbum begon. Hij heeft ons nog geen maand geleden zo verwend met diepgang op God Don't Make Mistakes, diepgang die we van Benny the Butcher niet krijgen. Conway the Machine brengt ook meer variatie in zijn flows, niet alleen in zijn songteksten.
Ik weet dat het twee aparte artiesten zijn en je ze niet constant tegen elkaar moet uitspelen, daar gaat het nummer ook over. Maar ze behoren wat mij betreft beide tot de top wat het genre te bieden heeft, ze rappen over dezelfde criminele onderwerpen en ze staan (of stonden) beide getekend bij Griselda Records.

De rest van het album is ook gewoon vol van kwaliteit, maar dat mogen we wel verwachten van de drie architecten dat dit project samengesteld hebben. Het enige minder nummer vind ik Guerrero met Westside Gunn, de beat van Daringer is me iet té abstract. Net zoals Jelle ben ik overigens ook niet overtuigd van de strofe van Boldy James, die is vooral slaapverwekkend. Zijn Griselda-album en de twee laatste albums met The Alchemist zijn me ook niet echt bijgebleven, enkel zijn debuut met ALC wel om eerlijk te zijn.
The Butcher is een veel beter rapper dan Stove God Cooks maar toch vind ik dat hij het nummer volledig overneemt op Back 2x. Wat een excentrieke verschijning is hij toch steeds op liedjes, ben blij dat onlangs mijn kwartje bij hem gevallen is.

De gastheer heeft aangekondigd dat dit zijn laatste onafhankelijk album is, vanaf nu zal hij albums uitbrengen via Def Jam Recordings. J. Cole en Diddy zijn hier alvast twee monsterfeatures, maar Benny heeft ze wel naar zijn wereld gebracht. Hopelijk blijft dit ook zo wanneer hij op een major label muziek uitbrengt.

avatar van 'rens.
Goed album weer van Benny. Beetje matige hooks maar de rest is wel keihard. Ook met anderen hier eens dat hierop Alchemist > Daringer. Bust a Brick Nick . 3 mei Benny in de Melkweg!

avatar van Johnny Marr
God Don't Make Mistakes is nog net iets harder imho, maar weer een vrij goed album van ome Benny. Vooral de opener is kwaliteit. J. Cole's verse is een carrièrehoogtepunt. Tyson vs. Ali vind ik wel een mispeer, irri hook.

avatar van Nr.4
Wat laat binnengekomen hier, maar dikke plaat. Gruwelijk toch die Griselda vibe als het goed wordt uitgevoerd. Openingstrack wel absoluut hoogtepunt, maar verder ook tof. Harde producties.

avatar van Johnny Marr
Johnny P's Caddy blijft maar harder en harder worden naarmate de tijd verstrijkt hé? Eén van de beste nummers van het jaar tot nu toe.