As I Lay Dying - An Ocean Between Us (2007)

Label: Metal Blade

1. Separation (1:15)
  2. Nothing Left (3:43)
  3. An Ocean Between Us (4:13)
  4. Within Destruction (3:54)
  5. Forsaken (5:18)
  6. Comfort Betrays (2:50)
  7. I Never Wanted (4:44)
  8. Bury Us All (2:23)
  9. The Sound of Truth (4:20)
  10. Departed (1:40)
  11. Wrath upon Ourselves (4:01)
  12. This Is Who We Are (4:54)
avatar van problem
Heeeeeeel vet! 5*

ECHT EEN HEEL GOED ALBUM lekker ruig met soms clean vocals

5 *

avatar van KampF
Nou, ik ben benieuwd. Shadows Are Security vond ik toch wel wat tegenvallen na Frail Words Collapse. Live zijn deze heren echt geweldig (nog een praatje gemaakt met de drummer & bassist). Wat me vooral raakt zijn de teskten van AILD.

top album, ze zijn softer geworden maar het blijft ziekelijk goede metalcore.

4.5*,

machinemade god en parkway drive hebben ook nieuwe albums die nu uit zijn. Voor de metalcore liefhebbers.

Machinemade God : Masked
Parkway Drive : Horizons

Pff ik ben volledig verslaafd geworden aan metalcore. Ik hoor bijna niks anders meer graag.

Forsaken is zo een vet nummer. . Hier kan je helemaal uit de bol gaan.

avatar van Mr. Death
Dé topper binnen de metalcore, wat ze met dit album nogmaals bewijzen.

bro
niets meer dan lovende reacties en een erg aangenaam gemiddelde. ga ik direct nachecken. ben benieuwd!!

bro
prachtige cd! vind hem zowat even goed als Shadows Are Security. nogtans ligt het gemiddelde toch een eindje uit elkaar.

Welke bands lijken echt goed op as i lay dying?? Is deze band nou zo goed dat ik andere bands in dit genre stukken minder vind? :s

bro
as i lay dying is redelijk veel technischer in vergelijking met de meeste genregenoten. dat is misschien de reden. maar probeer eventueel eens Unearth, killswitch engage, bleeding through, caliban, it dies today, atreyu en vooral All that remains. die zijn ook technischer en toch wel afwisselender dan de meeste genregenote. probeer eens

The Deftone
Echt super bruut album . Luister deze de laatste tijd heel veel, kan er geen genoeg van krijgen .

avatar van Metalhead88
Ik heb ze een paar maanden geleden ofzo live gezien in de Melkweg A'dam met Himsa, Maroon en Darkest Hour. Het was echt onvergetelijk heftig. Ik heb daar echt staan genieten. Alles was duidelijk. ik had het album net een week ofzo, dus ik kende de nummers nog niet zo super goed, maar de moshpits maakten alles weer goed. Met nummers als within destruction en comfort betrays maken ze hun naam helemaal waar, ik kreeg gvd bijna een hartaanval daaro, damn zo snel! me speakers van me laptop kunnen het ritme van de drums amper onderscheiden haha, een muur van medogenloze testosteron...hulde!

avatar van andnino
Het is eigenlijk wel erg boeiend... maar toch heb ik niet het gevoel van 'Wow wat is dit goed'... nét niet... ik weet niet wat het is :S Het is wel sterk materiaal allemaal, voorzien van een mooie productie... vandaar een 3,5*

bro
jammer. ik vind het juist wel allemaal erg goed. De manier waarop de drumms uit mn boxen knallen, die zo aanstekelijke melodieen in hun riffs, en die brute zang, afgewisseld met cleane (maar niet overdreven) zang. Het is allemaal prefect zoals ik het wil. Spijtig genoeg niet bij jou. Niets aan te doen

avatar van andnino
Een band waarbij deze combinatie bij mij wel heel goed werkt heet Bleed the Sky, die dan toch weer een slagje bruter en epischer is hier en daar (The Martyer & Gated) Het lijkt er verder wel veel op.

Maar dit album is toch zeker niet slecht, die extremere metal stukjes hadden ze van mij echter weg mogen laten.

Bleed the Sky vind ik dan net weer een 13-in-een-dozijn-band

Kan ik inkomen...

bennerd schreef:
Bleed the Sky vind ik dan net weer een 13-in-een-dozijn-band

Bij deze neem ik die woorden terug

Nieuwe album gehoord ?

nieuw album van wie?

mysticwizard schreef:
nieuw album van wie?

Bleed The Sky, het ging redelijk offtopic.

avatar van andnino
Gaf ik hier een 3,5* voor? zojuist herbeluisterd. Tot de conclusie gekomen dat ik nu écht uit dit soort muziek gegroeid ben. Wat een saaie boel zeg.

avatar van WinterBase
Heerlijk album. Eerste kennismaking met As i Lay Dying, erg prettig plaatje

avatar van angel_of_death
Heerlijk album

avatar van ConfuseMyCat
Gemiddelde..

avatar van james_cameron
Uitstekende metalcore, absoluut één van de betere albums binnen het genre. Verbluffend goede balans tussen bruut beukwerk en melodie, met een effectief gebruik van cleane zang. Hier en daar qua gitaarriffs wat verwijzingen naar het vroege Metallica (vooral in opener Nothing Left). De plaat is over hele linie sterk, met voor mij als uitschieter Forsaken. Snel de andere albums van deze band maar eens beluisteren.

Niet lang geleden heb ik deze band ontdekt en ik heb er totaal geen spijt van! 'An Ocean Between Us' werd direct één van mijn favoriete albums en het duurde niet lang eer ik 'The Sound of Truth' coverde met mijn band.

In dit album is de balans perfect tussen clean vocals & screams. De gitaarsolo's zijn verbluffend, de drumstijl is verbazingwekkend. Een aanrader voor iedereen die fan is van All That Remains, Blessthefall, August Burns Red, ...

mysticwizard schreef:

August Burns Red, Unearth, Killswitch Engage, Atreyu, ...

avatar van yourdemise
Nothing left is een bom van nummer !!