The Rolling Stones - Live at the El Mocambo (2022)

Alternatieve titel: El Mocambo 1977

Rock / Blues
Label: Polydor

1. Honky Tonk Women (3:36)
  2. All Down the Line (4:12)
  3. Hand of Fate (4:27)
  4. Route 66 (3:13)
  5. Fool to Cry (4:57)
  6. Crazy Mama (4:59)
  7. Mannish Boy (6:02)
  8. Crackin' Up (4:14)
  9. Dance Little Sister (4:52)
  10. Around and Around (3:53)
  11. Tumbling Dice (4:56)
  12. Hot Stuff (5:28)
  13. Star Star (4:24)
  14. Let's Spend the Night Together (3:48)
  15. Worried Life Blues (5:26)
  16. Little Red Rooster (4:50)
  17. It's Only Rock 'N' Roll (But I Like It) (4:55)
  18. Rip This Joint (2:11)
  19. Brown Sugar (3:24)
  20. Jumpin' Jack Flash (5:26)
  21. Melody (4:42)
  22. Luxury (5:11)
  23. Worried About You (8:11)
avatar van pmac
waterloo13 schreef:
Goed optreden, maar wat een slechte mix zeg!

En dan 1.5 sterretje. Is dit een objectief commentaar of vind je het gewoon leuk om het enthousiasme van anderen te devalueren?

avatar van Thunderball
Op Love You Live hebben ze er ontzettend aan gesleuteld achteraf in de studio, bij deze nieuwe complete versie is dat niet het geval.

Nou waterloo13: wat is jouw reactie op de bovenstaande commentaren? Ben benieuwd?

Forza schreef:
Dikke voldoende, maar ik vind het teleurstellend dat er geen enkel nummer van Beggars Banquet en Let It Bleed wordt gespeeld. Ik blijf wel lekker Get Yer Ya-Ya's Out luisteren.

Misschien het enige minpuntje van deze verder formidabele registratie. The Stones coveren nogal, maar doen dat wel waardig.
Duidelijk een andere insteek dan de reguliere concerten van toen. Sympathy for the Devil, Street Fighting Man, Midnight Rambler en Gimmie Shelter waren/ zijn meestal zekerheidjes in de setlist.
The Brussels Affair is wat mij betreft hun finest hour, maar ik vind dit echt een verrassend sterke gig.
De gretigheid spat er af.

avatar van Thunderball
Mensen klagen al jaren dat ze constant dezelfde hits spelen, deden ze het voor een keertje niet, is het ook weer niet goed.

Thunderball schreef:

Ik vind het geen obstakel Thunderball. Al had het nog net ff leuker geweest als ze voor wat obscuurder eigen materiaal hadden gekozen, maar de vibe die deze show weergeeft maakt het zo dat de covers mij zeker niet in de weg zitten. Het past allemaal prima wat dat betreft.

avatar van vanwijk
Ik vind het absoluut geen minpuntje!
Als ik graag Live nummers van BB of LIB wil horen draai ik inderdaad het altijd nog fenomenale GYYYO wel.
Juist deze periode is voor mij een soort thuiskomt. Ik ben begonnen met Black and Blue en daarna Some Girls.
Voor beide albums heb ik nog altijd groot respect dus dat hier ineens vijf nummers van Black and Blue opstonden was geweldig. Dat er ook nog een drietal nummers van It’s Only Rock And Roll is ook lekker. Vooral Luxury is m.i. een vergeten Stones classic. Fijn dat deze albums een centraal staan!
Ik sluit me nog altijd aan bij de slogan dat het “de zomerplaat van ‘22” is.

avatar van Riffhard
pmac schreef:

Waterloo13 wordt nog net niet gecanceld. Jammer dat er zo’n toon wordt aangeslagen. Was 2,5 ster wel acceptabel? Bovendien: hij heeft groot gelijk. Al die hoge waarderingen worden door hem (of mij) toch ook niet weggezet als meeloperij?

avatar van pmac
Iedereen mag vinden wat hij vindt. Maar mag ik dan ook commentaar leveren op zijn waardering? Verder no hard feelings. Als hij oprecht anderhalve ster uitdeeld voor deze plaat is dat verder oké hoor.

avatar van bikkel2
Er zijn meerdere factoren om muziekalbums te beoordelen en een ieder doet op dat eigen wijze.
Een 1.5 komt bij mij in ieder geval over als "bagger" in zijn totaliteit. Een zware onvoldoende. Lijkt me dan niet alleen de mix die vooral gekraakt wordt door Waterloo 13.
Maar het kan ook zo zijn dat dit zo'n irritatiefactor is dat het hele luisterplezier is vergalt. We hebben nu eenmaal allemaal verschillende oren.

En inderdaad....een ieder heeft het recht om te beoordelen hoe hij/zij het ervaart.

avatar van Yield
Opvallend hoe kristalhelder echt alle instrumenten klinken. 45 jaar oud en wat geweldig inspirerend allemaal, de band heeft er hoorbaar zin in. Misschien niet overal even strak gespeeld, maar wel de Stones op de top van hun kunnen.

avatar van iggy
Sterke live plaat van de Stenen. Mooie setlist ook. En een Jagger die er lekker snauwend op los kwaakt. Dat het af en toe wat piept en kraakt vind ik totaal niet storend. Integendeel zelfs, het geeft juist een meer dan prima echte live feel. En ook nog eens een lekkere lange versie van Worried About You . Altijd al een van mijn favo Stenen nummer geweest. Worried wordt ook zeker niet perfect gezongen. Maar ook dat heeft zeker zijn charmes.
Een van de betere live platen van deze geweldige band.

avatar van Thunderball
Het gave er aan is ook dat Worried About You pas officieel in 1981 op de Tattoo You LP zou verschijnen en voor de meesten dus tijdens dit concert nog onbekend was.

Riffhard schreef:

Vind je? Hij krijgt een paar beschaafde reacties, maar reageert daar zelf niet op. Ik krijg eerder het idee dat hij de boel hier cancelt.

west schreef:

Volgens mij is hij al een tijdje niet ingelogd geweest.
Los daarvan is hij wat mij betreft niemand uitleg verschuldigd, hij heeft nota bene aangegeven wat hem stoort aan deze plaat.

Jazper schreef:

En precies daar gingen de reacties over. Dit is een muziekforum, daar kunnen mensen dus reageren.

avatar van Jazper
Inderdaad, daar kúnnen mensen reageren. Maar het hoeft niet.
Ik vind de roep om reactie nogal eisend, alsof hij verantwoording moet afleggen.

avatar van GrafGantz
Jazper schreef:
Inderdaad, daar kúnnen mensen reageren. Maar het hoeft niet.

Zeg Jasper, wat doe jij in vredesnaam bij een livealbum van de Stones? Ik eis een verklaring!!

GrafGantz schreef:

Gaat je niks aan!
dat is geheim.

GrafGantz schreef:

Ik eis een verklaring!!

Ik eis ijs!

avatar van Riffhard
Ergens lees ik dat er aan Love You Live achteraf heel erg gesleuteld is en hier niet. Dat eerste weet ik niet, maar luister eens naar de nummers van El Macambo op LYL en dan naar EM zelf. Wat een verschil! EL klinkt juist gefixt en ge-update. Onnatuurlijk zelfs. En dan luister ik ook naar bootlegs uit die tijd.

El Macambo klinkt voor mij, zelfs na de opknapbeurt, veel te rommelig. Ik heb expres er een tijdje overheen laten gaan. Sorry, het wordt niet beter. Rauw is prima, maar dit is in het algemeen drie keer niks. Hot stuff op Love You Live klinkt echt veel pittiger en uitdagender.

Mocht er aan Love You Live veel gesleuteld zijn. Dan hebben ze dat volgens mij een stuk beter gedaan.

avatar van metalfist
Ik heb al wel eens vaker het commentaar gehoord dat er te veel liveplaten van The Rolling Stones uitkomen. Als iemand die The Grateful Dead tot één van zijn all-time favoriete groepen heeft, dan vind ik dat eerlijk gezegd allemaal wel meevallen. Ik vind het dan ook gewoon tof om een groep in verschillende periodes van hun carrière te horen en bij deze registratie in de El Mocambo is dat dus 1977. Wat wel meteen opvalt, is dat de heren hier duidelijk zin hadden om nieuw materiaal te spelen en niet meteen terug te grijpen op hun klassieke tracks. Vandaar dus bijvoorbeeld geen Paint It Black of Gimme Shelter en daardoor is dit misschien een liveplaat die ik momenteel niet op waarde kan schatten. Ik vind het an sich erg tof trouwens dat ze niet op veilig spelen qua setlist, maar het is niet wat ik verwacht wanneer ik een concert van de Stones opzet. Het klinkt allemaal wel lekker, de band is duidelijk in vorm en hebben veel plezier in en toch… Toch word ik er niet warm of koud van. Ik wil deze registratie echter nog niet volledig afschrijven. Ik vermoed dat ik me gewoon nog wat meer moet onderdompelen in het imposante oeuvre van de rollende stenen en nadien nog eens naar de El Mocambo moet terugkeren. Misschien dat het kwartje dan wel valt. Al ga ik van Little Red Rooster nooit gelukkig worden, maar dat terzijde. Zelfs de Grateful Dead kunnen me daar zelden mee bekoren.

Kalamitsi
Aha, eindelijk het hele concert. Ruig en rafelig. Zo mag ik ze graag horen! De vier eerder uitgebrachte tracks op Love You Live vond ik op dat album nogal misplaatst en deden me verlangen naar meer van dat.

Ik vind het een zeer aangename live registratie. Het verhaal dat er aan vast zit maakt het natuurlijk ook mooi. Zit er toch zeer aan te denken om de 4 lp set aan te schaffen, vooral de gekleurde ziet er leuk uit !