Cream - Those Were the Days (1997)

Blues / Rock
Label: Polydor

1. Wrapping Paper (2:22)
  2. I Feel Free (2:51)
  3. N.S.U. (2:43)
  4. Sleepy Time Time (4:20)
  5. Dreaming (1:58)
  6. Sweet Wine (3:17)
  7. Spoonful (6:30)
  8. Cat's Squirrel (3:03)
  9. Four Until Late (2:07)
  10. Rollin' and Tumblin' (4:42)
  11. I'm So Glad (3:57)
  12. Toad (5:11)
  13. Lawdy Mama [Version 1] (2:00)
  14. Strange Brew (2:46)
  15. Sunshine of Your Love (4:10)
  16. World of Pain (3:02)
  17. Dance the Night Away (3:34)
  18. Blue Condition (3:29)
  19. Tales of Brave Ulysses (2:46)
  20. Swlabr (2:31)
  21. We're Going Wrong (3:26)
  22. Outside Woman Blues (2:24)
  23. Take It Back (3:05)
  24. Mother's Lament (1:47)
  25. White Room (4:58)
  26. Sitting on Top of the World (4:58)
  27. Passing the Time [Alternate Version] (5:53)
  28. As You Said (4:20)
  29. Pressed Rat and Warthog (3:13)
  30. Politician (4:12)
  31. Those Were the Days (2:53)
  32. Born Under a Bad Sign (3:09)
  33. Deserted Cities of the Heart (3:38)
  34. Anyone for Tennis (2:38)
  35. Badge (2:44)
  36. Doing That Scrapyard Thing (3:14)
  37. What a Bringdown (3:58)
  38. The Coffee Song (2:44)
  39. Lawdy Mama [Version 2] (2:46)
  40. You Make Me Feel [Demo Version] (2:39)
  41. We're Going Wrong [Demo Version] (3:49)
  42. Hey Now Princess [Demo Version] (3:51)
  43. Swlabr [Demo Version] (4:30)
  44. Weird of Hermiston [Demo Version] (3:12)
  45. The Clearout [Demo Version] (3:58)
  46. Falstaff Beer Commercial (1:00)
  47. N.S.U. [Live - Previously Unreleased Unedited Version] (12:38)
  48. Sleepy Time Time [Live] (6:48)
  49. Rollin' and Tumblin' [Live] (6:29)
  50. Crossroads [Live] (4:24)
  51. Spoonful [Live] (16:39)
  52. Tales of Brave Ulysses [Live] (4:43)
  53. Sunshine of Your Love [Live] (7:25)
  54. Sweet Wine [Live] (15:08)
  55. White Room [Live] (6:21)
  56. Politician [Live] (5:08)
  57. I'm So Glad [Live] (9:32)
  58. Sitting on Top of the World [Live] (4:55)
  59. Stepping Out [Live] (13:29)
  60. Traintime [Live] (7:02)
  61. Toad [Live - Previously Unreleased Extended Version] (17:35)
  62. Deserted Cities of the Heart [Live] (4:14)
  63. Sunshine of Your Love [Live at Glenn Campbell Show] (4:44)
Alles van The Cream (behalve de BBC-sessies) op 4 glimmende schijfjes. Luisterend naar deze box valt op hoezeer de bandleden individueel groeiden in 2 jaar tijd. Het studio-werk staat op de eerste 2 cd's (inclusief wat demo's) en het live-werk op de laatste 2 cd's. Het geluid is optimaal en het boekwerk bevat vele fotoos en uitvoerige liner notes.

4,5.

Harald
met je eens...prachtige box

avatar van Thuurke
Alles minus 1. Op Goodbye Cream staat een live versie van Politician die niet in deze box zit, wel zit de live versie van Politician zoals deze op Live Cream 2 staat in de box, maar ja 2 x hezelfde nummer is ook niks.

Indrukwekkende lijst met all time rock classics die ze in 2 - 3 jaar op plaat hebben gezet. Hier moet toch iedere rockband jaloers op zijn. Een van de meest productieve groepen die ooit bestaan heeft.

avatar van Oldfart
Hoe zit het eigenlijk met de verkrijgbaarheid van deze box anno 2010?
Iemand enig idee?

avatar van Dexter
Via sites als Amazon is die nog te bestellen.

Father McKenzie
Dank je Stijn_Slayer voor de info. Stevige boterham Cream, me dunkt!

Vrijwel alles van Cream (enkele live nummers van de Live Cream albums zijn vervangen door andere nummers). Je mist inderdaad nog de BBC Sessions, de reunie en ook de Farewell Tour 1968 cd. Dat is niet meer dan logisch, aangezien die nog niet uitgebracht waren in 1997.

Het beste zit echter in deze prachtig vormgegeven box (zelfde soort als Clapton's Crossroads en een van Bob Marley, maar deze heeft veel mooier artwork). Alleen op de studio albums staat al zoveel mooi's. In die tijd geplaatst vind ik Cream niet onder doen voor The Beatles, The Stones of The Kinks. Dat Cream ook een goede liveband was bewijst deze box ook.

Een mooie bonus is de vrij uitgebreide biografie van Cream in het boekje.

Twijfel niet en koop deze set. Wheels of Fire is los al 15 euro, deze box is voor 20 euro te bestellen bij dvd.co.uk. Dat lijkt me een makkelijke beslissing.

Oldfart schreef:
Hoe zit het eigenlijk met de verkrijgbaarheid van deze box anno 2010?
Iemand enig idee?

Bij Fame in Amsterdam, als je daar in de buurt woont, is deze bij bosjes te krijgen voor een spotprijs!

Father McKenzie
@ Stijn, ik ga eens kijken om deze toch maar gewoon ergens te bestellen, maar ik ben principieel geen internetkoper, ik heb nog steeds geen vertrouwen in kopen via het net.
Het zal via een gewone shop moeten gaan, vrees ik, ik denk dat ik ooit de allerlaatste zal zijn die overtuigd kan geraken om ooit iets via het net te bestellen. Totààl geen vertrouwen in, ik geef echt geen bankkaartnummer door via het net, no way José!

beaster1256
32 euro bij play , bij cd wow 42 euro !

beaster1256
wie weet waar hij nog goedkoper is en is hij geremasterd aub ?????

Ik heb 'm maanden geleden voor iets van 16 euro besteld bij dvd.co.uk, maar ik zie nu dat hij daar nu 33 euro kost.

Volgens mij is 'ie geremasterd, ik zie het alleen niet staan op de hoes. Niets mis met de klank in ieder geval.

Het geluid is dik in orde.
Hoeft ook niet geremasterd te worden als ie uit 1997 komt.

Volgens mij is ie bij Fame in Amsterdam zo'n 20 of 25 euro.

avatar van Thuurke
Wat een band en wat een geluid, Dit was The Police van de jaren 60. Ik heb de dvd van de Royal Albert Hall concerten uit 2005 vergeleken met die van de Reunie concerten van The Police en wat een vergelijkingen en wat een geluid komt er uit beide bands. Met recht waren beide bands powertrio's en ze laten het nog steeds horen na 40 jaar.

avatar van goldendream
Wie kan klaarheid scheppen over de livereleases?

- Cream Live 1: Alleen de versie van N.S.U. is verschillend op deze box? Waar zit het verschil?

- Cream Live 2: Geen andere versies op deze box?

- Wheels Of Fire: Alleen de versie van Toad is verschillend op deze box? Waar zit het verschil?

- Goodbye: Geen andere versies op deze box?

- Extraatje op deze box: 'Sunshine of your love'

Voor de rest zijn alle livenummers dezelfde? Als dit klopt, vind ik het wat vreemd, aangezien de tijdsduur vaak verschilt.

Heel veel dank voor degene die kan antwoorden.

avatar van goldendream
Eens bovenaan plaatsen, you never know.

avatar van goldendream
De Claptonfans zijn op vakantie.

Hier een Clapton-fan!

Als ik het goed heb verschilt alleen de live-versie van Politician met die van het album Goodbye en is de rest gewoon hetzelfde.

Dank voor de uitleg.
Vanwaar dan de tijdverschillen bij 'N.S.U.' en 'Toad'?

Misschien verkeerd ingevoerd?
Die 'alternate version' bij Passing The Time klopt volgens mij ook niet.

avatar van BoyOnHeavenHill
Nog maar eens wat reclame maken voor deze prachtige box: met die ellenlange solo's op discs 3 en 4 heb ik soms (lees: vaak) nogal wat moeite, maar het studiomateriaal op de eerste twee schijfjes is wat mij betreft van zeldzame klasse, dankzij de spannende composities, de prachtige zang en het fantastische drumwerk, en dan wordt er ook nog een steentje bijgedragen door een gitarist van wie ik niet altijd een liefhebber ben maar die in de jaren 60 toch vrij consistent vrij briljant werk afleverde. In déze band bezat hij van de drie het minst opvliegende karakter, maar als hij op het podium eenmaal losgaat merk je daar weinig van. Disc 2 besluit met diverse demo's en outtakes waarvan sommige later op de debuutplaat van Jack Bruce zouden terechtkomen, en daarnaast is de muziek uitstekend geremasterd en bevat de box een boekwerk met een bijna volwaardige biografie. Kortom, onmisbaar voor de liefhebber (hoewel The very best of Cream een meer dan uitstekende compilatie van het studiowerk is).

avatar van Twinpeaks
Gekregen van mijn lief , toen ze terug kwam van een zakenreisje in Duitsland. Ze kent mijn haat / liefde verhouding met Clapton. Ik had een verzamelaar van Cream die ik af en toe voorbij liet komen. En ze betrapte mij erop dat ik dan toch altijd wel luchtgitaar speelde bij de Claps fratsen. Voor haar ook de reden deze box te scoren voor mij. Is het dan ook de moeite waard? Zeer zeker . Ik krijg een ander inzicht in de groei van Cream en ook wel het idee dat er nog wel meer in het vat zou hebben gezeten. Uitmuntende muzikanten die het beste in elkaar naar boven wisten te trekken , vooral live. Essentieel ,zeer zeker . Belangrijk voor de ontwikkeling van de popmuziek? Misschien op het gebied van jams. Bovenal een uitstekend ingespeeld trio die wist hoe ze de aandacht konden vasthouden zonder oeverloos geleuter , al had Toad wel ietwat korter gemogen. Ik ben in ieder geval een gezonde ouwe lul , dat ik dit op waarde kan schatten. 4 en halve ster met kans op de volle mep.