Boys Noize - Oi Oi Oi (2007)

Duitsland
Dance
Label: Boysnoize

1. & Down (4:17)
  2. Lava Lava (4:00)
  3. The Battery (5:18)
  4. Oh! (4:50)
  5. Let's Buy Happiness (4:52)
  6. Arcade Robot (4:14)
  7. Deny Selected (2:57)
  8. Shine Shine (5:59)
  9. Vergiftet (4:40)
  10. Superfresh (5:17)
  11. Wu-Tang (The Battery Pt. 2) (3:20)
  12. Don't Believe the Hype (5:27)
  13. Frau (5:04)

met I-Robots

14. Feist - My Moon My Man [Boys Noize Remix] (6:43)
Luister hem sinds kort weer en moet mijn cijfer denk ik toch verhogen, aangezien ik nu allemaal 'nieuwe' knallers ontdek Zoals Oh!, The Battery en Arcade Robot

Ik vind het een tof album, met een aardig aantal tracks waarvan ik vind dat het hele goede tracks zijn. Zoals Let's Buy Happiness is toch echt geweldig. Van mij dus 4 sterren!

avatar van -Brent-
Tijdens Boys Noize zijn set vond ik de nummers van dit album absolute hoogtepunten. (Als je de kans krijgt Boys Noize live te zien DOEN!)
Als album vind ik het dan weer minder, ik heb in een interview gelezen dat hij echt een album voor de dj wilde maken. Nou dat is dan helemaal gelukt! Het is knallen van begin tot het einde.

Volgende keer liever een album met wat meer my moon man achtige uitstapjes voor de afwisseling. De plaat verveelde me nu namelijk toch best wel snel, terwijl er toch erg veel lekkere nummers op staan!

Toch nog 4.0 sterren

Onderhond schreef:
Cute, maar knallen, beuken of ketten doet het voor geen meter.

Moet het vooral hebben van wat Herman noemt die "smerige" klank, en daar slaagt het ook wel aardig in.

Helemaal mee eens. Het klinkt heel vuig, maar ik mis de stootkracht erachter. Nu zijn het losse flodders, gemaakt van puur lood, en dat is jammer.

2 sterren, live overtuigt het stukken meer.

Ik vind het een goeie cd (Alhoewel hij live veel beter is.)

avatar van Mr. Digitalized
Mochten sommige mensen weten wat voor production er achter dit album zit dan zouden ze spontaan hun stem met minstens 1 ster verhogen!

Ehm, wat bedoel je? Je kunt toch zo ook wel horen hoe ie geproduceert is (klinkt).

Ollie
Vraag ik me ook af waarom?

tuktak
partymuziek, niet echt bedoeld voor de huiskamer. productie gaat wel vervelen een heel album lang, steeds hetzelfde trucje. maar dat verveeld net zo goed als bij justice of digitalism. deze sound heeft gewoon te weinig inhoud om te boeien, maar los gaan tijdens een feest, dat lukt hier dan wel weer prima mee.

avatar van lauradance
ik draai deze plaat thuis niet, maar hij maakt er wel een leuk feestje van!

avatar van KidChino8
nog mensen die het nummer '3 bass' hebben als laatste track?

avatar van Jakke0071
Geweldig album !!
Met Feestnummers als & Down , Oh! , Lava Lava en My Moon My Man maakt het plaatje gewoon compleet.
3.5*

Nieuw nummer van de beste man draait Erol Alkan in zijn nieuwste mixtape. Het nummer heet 'Transmischen' en staat hoogstwaarschijnlijk op de nieuwe plaat van BN.

pascal83 schreef:
Treffender had ik het niet kunnen verwoorden. Hier en daar leuke dingen, maar overal het algemeen mist het iets.

Allemaal leuk en aardig... Maar wat is er mis met een ''lege'' sound.. Dit album is super... mist alleen wat samenhang,...

avatar van gemaster
Fijn album om af en toe eens lekker hard te draaien. Helaas gaat het na een tijdje wel vervelen. Ik heb het gevoel dat ik dit allemaal al eens een keer heb gehoord en dan ook meteen beter (Digitalism, Justice).

Ik moet wel zeggen dat het begin van dit album echt heeeerlijk is. 'Hello' en dan meteen snoeihard de beuk erin. Zo moet het!

avatar van freddze
Bericht verplaatst naar Boys Noize

avatar van savado
Heerlijk album, 4.5*

avatar van Henjo
Weet iemand nog andere soortgelijke muziek als Boys Noize?

Les Petit Pilous, Zombie Nation, D.I.M., etc.

Kijk anders maar eens wat er nog meer op zijn eigen label uitkomt.

Henjo schreef:
Weet iemand nog andere soortgelijke muziek als Boys Noize?

Justice, Vitalic, The Bloody Beetroots. Allemaal ongeveer hetzelfde.

Geen Justice noemen. BN is veel meer techno-gericht, Justice veel meer electro-gericht. The Bloody Beetroots is ook heel wat anders.

Je kan beter artiesten van zijn eigen label noemen. Shadow Dancer en de door herman genoemde namen bijvoorbeeld.

avatar van Carolaah
So what? ik snap best dat mensen dit op Justice vinden lijken, ondanks de verschillen.. Voor een 'leek' is het één pot nat.. En valt het allemaal een beetje in het electro-dance-straatje..

En ik hoor toch ook duidelijk wat overeenkomsten. Het is maar net hoe specifiek je je op iets richt ..

Goed ik ga deze plaat vandaag eens goed onder de loep nemen.

Ik vind het te makkelijk om dit in hetzelfde straatje als Justice te zetten. Als ik dit met Justice zou vergelijken zou ik het ook een 2 geven ipv een 4,5

avatar van JVT
JVT
deze vind ik toch wel een pak beter als zijn opvolger Power. Hoewel het album Power dan weer een hoop fantastische remixen voortbrengt.

Zeker ook zijn nummers met Erol Alkan eens checken, Lemonade, Avalanche, Death Suite en Waves!

avatar van [exchange]
JVT schreef:

Lemonade is het zotste feestnummer in tijden!

avatar van dnls
Ondanks dat My moon my man een geweldig nummer is past hij niet op deze plaat vind ik. Voor de rest lekkere cd, zo mogen er meer komen.

LeroyK
Overall wel een tof album, hoewel het verder niet heul bijzonder is.

avatar van Ernie
Gratis gekregen van een vriend die niet zo een dancefan is maar ik kan zo een schijfje wel verteren op gepaste tijden lekker plaatje met als uitschieters &down, my moon my man en superfresh!

avatar van Eis-T
ik vond dit helemaal te gek toen het uitkwam, nu ik het zo terughoor valt het een beetje tegen. teveel van hetzelfde, weinig gelaagdheid en qua geluiden ook niet zo super interessant. er is betere muziek gemaakt met deze insteek: het combineren van een rock additude op electronische muziek met een knipoog naar hiphop beats. Wel mooie herinneringen die boven kwamen. Niet een album voor de eeuwigheid.