Kate Nash - Made of Bricks (2007)

Label: Fiction

8. Shit Song (3:05)
  9. Pumpkin Soup (2:59)
  10. Skeleton Song (5:07)
  11. Nicest Thing (4:05)
  12. Merry Happy / Little Red (13:10)
  13. A Is for Asthma * (2:37)
  14. Stitching Leggings * (2:16)
  15. Navy Taxi * (5:35)
  16. Habanera * (2:24)
avatar van Zwammer
Foundations is een leuke single
Rest van het album ken ik (nog) niet

foundations zeker lekker nummer, tog maar effe op Lowlands checken als er niks anders bijzonder is

avatar van Peter88
Foundations is een erg mooi nummer. Eén van de beste singles van dit moment. Voor de rest ken ik van dit album naast Foundations alleen nog maar Birds en We Get On. Ook twee goede nummers. Ik ben benieuwd naar de rest van dit album.

avatar van Opschuiven
gelekt!

edejong
Ik moet erg wennen, al blijven Birds, Foundations en Merry Happy wel aardig vind ik de rest van de nummers niet echt speciaal. Het geheel klinkt mij ook allemaal net iets té eentonig en gehaast.

kleine 2.5*

yoeridedeygere
Deze vrouw is niet meer dan alle anderen in het vak. Ik versta dat mensen dit goed vinden maar het is niets voor mij. Het is een beetje Lilly Allen meets Regina Spektor 3*

G-g-g-g-geen Caroline's a Victim?
Wat een gemeen rotmens... Dat is echt het gaafste nummer dat ze heeft gemaakt! Evil!

avatar van Mjoesik
Ik heb haar enkele dagen geleden op Pukkelpop live aan het werk gezien = KLASSE!!! Een paar uur voor het optreden deed ze een signeer sessie waar ik eventjes met haar heb gepraat. Ze vertelde me dat haar album 'will come out very soon in Belgium'...

Ik wacht vol ongeduld want een artiest als deze is zeeeeker de moeite waard! Haar liedjes waren zo mooi, zo poetisch, zo artistiek,...!

JayJay
Een van de leukste popalbums van het jaar, en erg symphatiek op Lowlands.

avatar van Jumperjack
1,0
Ik heb dit op Lowlands gemist en ik las alle lovende kritieken en ben dus maar eens gaan luisteren. Ik kan hier kort over zijn: het doet me niks en ik vind het niks.

avatar van Osiris Apis
Foundations vind ik tot nu toe de uitschieter. Erg leuk nummer , ook de tekst.
Pumkin Soup heeft een lekkere beat, soort hiphop ritme. Alleen het refrein is wel slecht/afgezaagd. ''I just want your kiss."

avatar van xrockerx
supertoffe plaat...

ik vond ze op london calling en lowlands al supergoed live

maar nu ben ik daadwerkelijk verliefd

4,5 sterren

avatar van Ali Chemicali
Ik beb betoverd door d'r looks

avatar van TerryA
deze album krijgt op het moment veel pers en op zich is het best aardig (zeker voor en debut album) ... vind het ook beter dan die van Lily Allen, maar lang niet zo cool als de debut van Candie Payne, dat jammer genoeg niet overal te krijgen is hier in NL en daardoor de prs niet heeft gehad dat het wel verdiend!

yoeridedeygere schreef:

Excuseer,

toen ik 10 jaar was had ik de neiging om sommige liedjes 100x na elkaar te spelen. Foundations geeft me datzelfde gevoel terug. Wat een hit, het straalt alle positieve dingen uit zoals liefde en zomer. En als je dan nog eens weet welk mooi gezichtje er achter zit. Deze CD zal ik nog eens deftig moeten herbeluisteren

avatar van Mjoesik
Morgen heb ik de cd normaal gezien in mijn bezit !!! Eindelijk....

EVANSHEWSON
Tot voor enkele dagen nog nooit van dit meiske gehoord... maar Radio 1 (België) draait regelmatig een nummertje van haar, dit klinkt niet slecht zulle!

Mij doet het wat aan Lilly Allen denken, toch ?

yoeridedeygere
ja mij doet het ook heel erg aan lilly allen denken, maar zij heeft net iets het tikkeltje meer ze zingt mooier, ze ziet er mooier uit en ze heeft veel meer stijl.

avatar van Osiris Apis
Ik vind Kate ook muzikaler.

avatar van Shinobi
Net via de Luisterpaal gehoord en klonk op zich wel redelijk. Ze klinkt inderdaad wat als Lily Allen en zelfs tracks als: Dickhead en Shit Song doen me aan haar denken. Zelf vond ik het niet al te bijzonder, klonk nogal eentonig naar mijn mening.

Ik geef 'm 2, 0 sterren.

EDIT: Toch maar weer even snel geluisterd en 2,0 sterren vind ik te weinig, geef 'm toch maar 2, 5 sterren.

avatar van cbokhove
Lijkt me te veel op Mike Skinner

avatar van Mjoesik
En eindelijk heb ik hem! De cd is zoals ik hem had verwacht : één van de (al dan niet dé) beste cd's van het jaar!
Met het beluisteren van het album komen gewoon al m'n toffe herinneringen terug naar boven van Pukkelpop!
Haar concert en signeersessie waren dan ook magisch...

cbokhove schreef:
Lijkt me te veel op Mike Skinner

Dat vind ik een rare vergelijking. The Streets is toch wel meer hiphop dan Kate Nash.

yoeridedeygere
nog maar 36 stemmen, en al alle liedjes hebben het al tenminste bij één iemand geschopt tot de favorieten. Zegt genoeg, een breed pop-album die niet enkel mikt op singles.

Hoogtepunten na veel luisterbeurten: Foundations, Mouthwash, Dickhead, Birds, Mariella

Vind het een leuke cd, geen hele goede cd, een hele leuke cd.
Hij zal me waarschijnlijk niet altijd bij blijven maar ik word er nu erg vrolijk van.

Mariella, Birds, Foundations, Merry Happy en Nicest Thing vond ik de betere nummers van de cd.

Ik geef de cd 3.5*

avatar van Peter88
Redelijk goed debuutalbum. Sommige nummers zijn erg aanstekelijk. In de nummers Dickhead, Shit Song en Skelet Song doet ze wat aan Lily Allen denken, maar dat is geen probleem. Persoonlijke favorieten zijn naast natuurlijk Foundations, de nummers Birds, Marielle, Dickhead, Skelet Song en het meest donkerklinkende nummer van de CD: Nicest Thing.

Sommige nummers moest ik wel een paar keer meer geluisterd hebben om er een oordeel over te geven. Zo vond ik sommige nummers eerst wat minder, maar na een paar meerdere luisterbeurten ging ik die zeker waarderen. Zeker een natuurtalent, die Kate Nash.

avatar van levenvergeten
Die hoes symboliseert het album erg goed. 2006 had in Lily Allen een meisje die mooie popsongs kon maken, 2007 heeft Kate Nash Beide leuke artiesten.

levenvergeten schreef:

Mooi gezegd. En met een enorm groeipotentieel wat voor beiden geldt, want het zijn beide mooie platen, maar ik denk dat we van beide artiestes nog veel meer moois mogen verwachten.

Ik vind deze eersteling van Kate Nash geslaagd, maar het hoge niveau weet ze toch geen hele plaat vol te houden. Toch respect voor deze artieste, ze heeft een eigen geluid en ik verwacht nog wat van deze dame.

***1/2

ze heeft klasse!
normaal ben ik niet zo van de indie-pop, maar dit is echt een uitzondering!

EVANSHEWSON
De plaat geeft toch meer schoonheid vrij naarmate je ze meer beluisterd, ik vind het een groeiplaat, zoveel is zeker.
Ik ga nu al lichtjes opwaarderen, want deze plaat is dus beter dan dat je na 1 of 2 luisterbeurten kunt vermoeden.

Klassedame!

****