Kate Nash - Made of Bricks (2007)

Label: Fiction

8. Shit Song (3:05)
  9. Pumpkin Soup (2:59)
  10. Skeleton Song (5:07)
  11. Nicest Thing (4:05)
  12. Merry Happy / Little Red (13:10)
  13. A Is for Asthma * (2:37)
  14. Stitching Leggings * (2:16)
  15. Navy Taxi * (5:35)
  16. Habanera * (2:24)
avatar van [__Lyn_#]
yoeridedeygere schreef:
ja mij doet het ook heel erg aan lilly allen denken, maar zij heeft net iets het tikkeltje meer ze zingt mooier, ze ziet er mooier uit en ze heeft veel meer stijl.

Ze heeft gewoon dát meer dan Lily Allen..

avatar van predator
Foundations is super, maar ook de rest van de cd is gewoon heel leuk om te horen.

yoeridedeygere
Vandaag nogmaals beluisterd en ben tot de conclusie gekomen dat het de versheidsdatum heeft overschreden. Haar stem begint me lichtjes te irriteren. Geen reden om mijn score te verminderen, wel om hem even te laten rusten

avatar van Lucia
Vond Foundations echt een heel leuk nummer, maar bij het luisteren van haar cd vond ik het steeds minder leuk worden.
Dit is niet echt leuk meer, ze scheld meer dan ze zingt..
(2)

avatar van lizzy123
zj is weer het leuke lieve kleine meisje dat wordt vergleken met lilly allen een lief nummer foundations en de clip is ook grappig

Damorte
Kate Nash kan me helemaal niet bekoren. Zullen het maar op een kwestie van smaak houden, want dit is gewoon echt niet mijn ding. Haar stem staat me niet aan, de songteksten helemaal niet, en die liedjes opzich zijn nou ook niet echt om over naar huis te schrijven. Zoals Lucia hierboven al zegt, er wordt in de nummers ook aardig wat gescholden. Het klinkt allemaal een beetje te...asociaal,
Wat mij betreft een van de mindere goden die meevaart op het succes wat veel van die jonge sing/songwriters tegenwoordig hebben.

avatar van Josje
ik vind het echt een geweldige cd. foundations, mouthwash,pumpkin soup,skeleton song & merry happy vind ik het leukste! zeker 5*!

tondeman
Wtf is dat in godsnaam voor een accent dat zij heeft. Serieus eng vind ik het klinken.

avatar van HiLL
It's focking great mate!

tondeman
Aye HiLL you have a crack in your foundation in your brain ffs

avatar van Hanszel
Zij is gewoon vet veel stoerder dan Lili Allen. Leuker gebracht ook, hoewel de thema's (denk ik) wel ongeveer hetzelfde zijn.

Leuke plaat!

Kate Nash ... tja ik kende het mooie nummer "foundation"natuurlijk wel maar de rest wat minder en ik moet zeggen het is een leuke cd.
Haar stem en vooral haar accent bevalt me wel ... dat geven haar liedjes toch wat meer extra!

Klinkt lekker vrolijk allemaal!

en oh ja ... heel mooie hoes ...

Zeker een 3,5 !

Foundations vond ik eerst niet zo'n leuke single, maar het is toch een beetje beginnen te groeien voor mij...
De tweede single Mouthwash vind ik beter!

avatar van Carolaah
[__Lyn_#] schreef:
Ze heeft gewoon dát meer dan Lily Allen..

Wat mij betreft gaat dit allemaal niet op. Wat looks betreft, daar oordeel ik niet op. Verder vind ik Kate Nash grotendeels onwijs irritant, omdat ze half zingt, half brabbelt/praat. Ik vind het net niks, op het nummer 'pumpkin soup' na. Ik zal nog eens wat nummers proberen te luisteren, wie weet herzie ik mijn mening, maar voor wat ik heb gehoord, ben ik het met jullie oneens. Kate Nash heeft het net niet, Lilly Allen net wel.

Mojo Pin
Het lijkt me wel een schat van een meid.

avatar van Jumperjack
1,0
Ik vond dit al niet veel en nu ik op aanraden van een van mijn neighbours op last FM, Ingrid Michaelson's album Girls and Boys heb beluisterd kan ik er alleen maar aan toevoegen dat het ook niks is, behalve dan een imitatie van bovengenoemde dame. Stem omlaag naar 1*

Joy
werd vanmorgen wakker met een nummer waarin het woord kill nogal vaak voorkwam

het was dit meiske

ken deze plaat niet en heb ook niet die behoefte, e doch, ik vond het ronduit slecht klinken, toen de gitaarsolo begon ben ik afgehaakt

niet te doen

kill, bedoel je niet soko?

Mojo Pin schreef:
Het lijkt me wel een schat van een meid.

Zeker weten, ik probeer mijn oordeel te baseren op de muziek (die op een paar uitzonderingen na niet echt bijzonder te noemen is) maar ze heeft zo'n lief gezicht zeg. Echt om verliefd op te worden

avatar van Reijersen
Een album boordevol sterke catchy popsongs. Erg leuk album die gewoon perfect wegluisterd. Er zweeft een heerlijk vrolijke sfeer over dit album.

avatar van Nickstbo
Ik ben ook voor Allen ipv de deze

avatar van berghti
Muziekjes die eerst vreemd in de oren klinken, maar later prettig, en nog weer later zeer aangenaam verdienen 4 sterretjes. De bonuspunten zijn voor Foundations, Mouthwash en Nicest Thing.

avatar van Tijn79
Ik geef em alleen 5 sterren voor de lyrics van Foundations,
de rest ken ik helaas niet zo goed..

Joy
irritant wijf dat zon beetje alles hetzelfde zingt

kheb er niks mee

0,5

gerre schreef:
kill, bedoel je niet soko?

je heb gelijk, nu enkele weken later hoorde ik dat nummer weer en ja, soko

zegt misschien wel wat over de hedendaagse muziek, het lijkt allemaal slap aftreksel van mekaar, de een nog slechter dan d'ander

Mojo Pin
Joy schreef:
irritant wijf

Ik vind het steeds leuker.

Ga 'r waarschijnlijk zien in Paradiso; volgens mij is dit live heel fijn voor de oortjes.

skyline
Helemaal niks dit. Maar de eerste keer dat ik dit nummer (Foundations) hoorde lag ik helemaal dubbel om de venijnige tekst en dat cockney accent. Echt zo'n Hackney Road East London sletje dat terecht haar buik (onder andere) vol heeft van moralistische West-end losers met meer geld dan verstand. Meer Real Life dan welk SBS of RTL soap-stumperserietje in history.

"And dear God I hope I'm not stuck with this one"

Spot on.

Joy
idd, maar om daar nu een heel album omheen te bouwen, nou nee, dat is me te mager

avatar van LucM
Enkele weken geleden gekocht en meermaals beluisterd, en ik vind het een fris klinkend en eigenzinnig, speels album van een meisje met een bovendien apart stemgeluid. "Foundations" was een terechte hit, maar nummers als "Mouthwash", "Mariella" en "Nicest thing" doen er eigenlijk niet voor onder. Het zal mij nooit gezegd zijn dat de huidige hitparadepop totaal niets voorstelt, deze CD bewijst het tegendeel.
Prachtig hoesje overigens!