Guilty Simpson - Ode to the Ghetto (2008)

Label: Stones Throw

1. The American Dream (2:10)
  2. Robbery (3:20)
  3. She Won't Stay at Home (1:55)
  4. Footwork (3:29)
  5. Ode to the Ghetto (3:27)
  6. Get Bitches (2:19)

met Mr. Porter

7. I Must Love You (3:16)

met Noelle Scaggs

met Mr. Porter

13. Yikes (2:05)
  14. The Real Me (2:44)
  15. Kill 'Em (3:10)
  16. Almighty Dreadnaughtz (5:02)

met Super MC, Krizsteel en Konnie Ross

avatar van waxs
Eindelijk het solo album van de beste man, ik heb wel redelijke verwachtingen, kijk in ieder geval uit naar de 25ste.

Gekkenhuis
Hier kijk ik ook erg naar uit. Aan de stem gezien is hij al gelekt?

avatar van waxs
Dat lijkt me wel ja... ik zal eens gaan speuren of ik hem ergens kan vinden.

J. Dilla Donuts
Album staat nog nergens in z'n geheel geposted, maar vele nummers zijn individueel al te beluisteren op diverse sites. Het feit dat dit album bij mij al een cijfer heeft gekregen heeft puur te maken met de circulerende nummers op het net en de dingen die Guilty in het verleden al neergezet heeft. De meeste nummers die nu al te beluisteren zijn zitten goed in elkaar (dat kan ook niet anders als je naar de producers kijkt) en Guilty lijkt met zijn debuutalbum al meteen een grote slag te slaan. Ben vooral benieuwd naar de Dilla-producties. Dit album heeft zeker potentie om HET album van 2007 te worden, na lang wachten is het bijna zover, nu zullen we gaan zien hoe schuldig Simpson nu eigenlijk is.

I like Donuts!!! They are just Dillacious

avatar van waxs
Het is alleen niet de bedoeling te stemmen voordat je het hele album hebt gehoord.

J. Dilla Donuts
De meeste nummers die ik nog niet gehoord heb zijn grotendeels door Dilla geproduceerd, mijn verwachtingen zijn hoog. Alles wat Guilty de laatste tijd uitgebracht heeft is gewoon goed en eigenlijk ben ik blij dat het album nu al de aandacht van mensen heeft. Mocht het echt dwarszitten dan zal ik het album verwijderen uit mijn lijst en de 25e terugzetten.
Kan gewoon niet wachten totdat ik de rest gehoord heb.

avatar van waxs
Het is gewoon tegen de regels van MuMe in, ik zie dat je ook nieuw bent dus dat kun je verder niet weten. Maar je mag pas stemmen als je de hele CD hebt gehoord, als de CD nog uberhaupt niet "geheel" is geleaked dan wordt je stem dus gewoon eerdaags verwijderd.

avatar van waxs
Raar trouwens dat Man's World er niet opstaat, die beat al wel wat ouder maar in combinatie met Simpson wel erg goed.

J. Dilla Donuts
Vind zowieso dat Guilty de laatste tijd goed bezig is. Nadat ik Guilty in "Jungle Love" gehoord heb ben ik een groot liefhebber van deze MC, Guilty & Dilla makes 5 star Premium.
Man's World wordt dagelijks gedraaid en vraagt gewoon om meer Guilty

ik heb um gehoord hij is te erg!

Gekkenhuis
Waar heb jij hem dan gehoord?

J. Dilla Donuts
Nog 3 weekjes wachten (en dan is het lange wachten voorbij) , ben wel blij dat Guilty het komende jaar veel gaat uitbrengen, aantal collabs en volgens mij ook weer een album met de Almighty Dreadnoughts, ziet er goed uit de komende tijd

J. Dilla Donuts
25 September geen Guilty, weet iemand wanneer hij nu wel uitkomt?

Guilty Release

Ook deze playlist is niet meer correct, zou het album uitgesteld zijn omdat er meer of nieuwe nummers bijkomen (I hope so), verder vind ik het een grote teleurstelling dat ik weer langer moet wachten. Weer geen Dilla deze maand, nu maar hopen dat de nieuwe van PB Wolf niet uitgesteld word want ik ben wel weer toe aan nieuwe Dilla-beats

raffael77
Ik heb ook geen idee, want zelfs op US site staat geen datum.
Is niet bekend saat afkorting bij TBA en dan weet je het wel.
Wel kost hij daar maar $ 15.97

Brecht_V
Stones Throw Records has announced that they and Guilty Simpson will his release his much anticipated debut record in late 2007. It’s titled Ode to the Ghetto and not The Beast or other speculated upon titles.

It will feature production from Denon Porter, J Dilla, Madlib, Oh No and Jake One. Don’t be surprised if there are more guests from “the D” announced in the future.

het was een bootleg via een amerikaanse dj. Maar aangezien dit album weer is uitgesteld blijft er denk weinig van die nummers over. Ik vraag me nu ook af hoeveel nummers er uiteindelijk zullen kloppen. Sorry jongens ik ga mijn stem verwijderen, was iets te voorbarig.

avatar van Osiris Apis
Is dit album nu uitgesteld tot 2008?

J. Dilla Donuts
Releasedate is verzet naar 8 Februai volgens Guilty in een filmpje op Stones Throw, nu maar hopen dat deze datum niet verder uitgesteld wordt. Er zullen waarschijnlijk ook nieuwe nummers toegevoegd zijn wat het wachten wel waard is

Wat ik niet snap is dat de man al bijna 2 maanden aan het touren is en waarom het album dan maar niet gedropt wordt. In zijn shows doet hij overigens bijzonder weinig nummers van dit album. Van de 9 nummers misschien 2/3..

Gekkenhuis
Die tracklist van undergroundhiphop is veel leuker

avatar van MFPascal
De advance is gelekt. Die advance heeft trouwens kruising van de tracklist zoals op undergroundhiphop.com en die van hier. Get Riches staat er namelijk niet op, maar wel Getting Bitches. Daarnaast is ook die track Run gelukkig van de partij. Verder staan de tracks in een iets andere volgorde dan bij undergroundhiphop.com. Morgenochtend ff checken, heb ik iets om naar uit te kijken.

avatar van MFPascal
Ben nu aan het luisteren. Get Riches en Getting Bitches is volgens mij gewoon dezelfde track maar dan een andere titel. Had hem nog niet eerder gehoord dus had daar geen weet van. Ben nu bij track 7...

Gekkenhuis
De advance laat ik maar aan me voorbij gaan, een advance verpest de boel altijd voordat je de retail hebt gehoord.

avatar van Chrisseh
Mag ik vragen wat er zo vet is aan Guilty Simpson? Of waar hij om bekend staat? Hij wordt namelijk overal redelijk gehyped, en ik heb nog maar bar weinig van deze man gehoord. Dus was wel benieuwd

avatar van Shelter
rustige verstaanbare flow...passen ook goed bij de producties.
Tekstueel ook goed... Live vind ik hem helemaal de shit

hij is gelekt en net geluisterd. Valt niet tegen

Hmm moet toch zeggen dat het niet de classic is die ik verwachtte. Over het algemeen zijn het sterke tracks maar nummers als she won't stay at home hoeven van mij niet. Op dit moment denk ik dat het album niet hoger dan 4 sterren gaat halen bij mij. Misschien toch te hoge verwachtingen

avatar van jelmer19
Heb net de advance gehoord en vond het niet goed..
Beats zijn mij veel te druk