The Smashing Pumpkins - ATUM (2023)

Alternatieve titel: A Rock Opera in Three Acts

Label: Sumerian

1. Atum (3:32)
  2. Butterfly Suite (3:28)
  3. The Good in Goodbye (4:40)
  4. Embracer (3:39)
  5. With Ado I Do (2:52)
  6. Hooligan (3:05)
  7. Steps in Time (3:49)
  8. Where Rain Must Fall (4:15)
  9. Beyond the Vale (3:42)
  10. Hooray! (3:43)
  20. Beguiled (3:58)
  21. The Culling (4:30)
  22. Springtimes (4:01)
  23. Sojourner (7:41)
  24. That Which Animates the Spirit (3:55)
  25. The Canary Trainer (3:57)
  26. Pacer (5:24)
  27. In Lieu of Failure (3:26)
  28. Cenotaph (3:04)
  29. Harmageddon (4:20)
  30. Fireflies (3:26)
  31. Intergalactic (8:58)
  32. Spellbinding (4:06)
  33. Of Wings (5:28)
avatar van mkrake
Vreemd, maar vind het album toch beter worden. Op een bepaalde manier intrigeert het me wel. Mooi van lelijkheid misschien.

avatar van LittleBox
aERodynamIC schreef:
Melancholisch ben ik zeker als ik iets verder terugkijk naar die mooie jaren waar ik zo'n enorm grote fan van de band was. Daar heeft Atum helemaal niks mee van doen.

(...)

Maar toch is het teleurstellend. Een band die zulke meesterwerken heeft gemaakt en nu met dit soort werk komt.

(...)

Maar met Atum hebben we een dieptepunt bereikt en dat vormt toch een smet op die eens zo machtige Smashing Pumpkins. Inmiddels voorgoed tot moes geslagen?

Daarom durf ik het niet eens aan om te luisteren. Veel dank voor je mooie beschrijvingen. Wat ik er uit meeneem is dat ik Oceania toch nog eens een kans geef. Ga ik meteen even doen.

In het kader ‘ik wil compleet blijven’ de vinylversie aangeschaft. Op de laatste plaatkant een audiostory.

Geen idee wat ik daarvan moest verwachten, blijkt het een hoorspel met orkestrale ondersteuning (een aantal nummers komen ineens als orkestversie voorbij en klinken dan gelijk een stuk leuker!). Ergens best geinig als toegift op de lange zit die het album is.

mkrake schreef:

Nu ik het heel intensief op hoog volume beluisterd heb vanaf de draaitafel met als toegift het hoorspel heb ik dat ook wel een beetje. Het blijft een lelijk album......

Vandaag op vinyl binnen vind het top

avatar van Poles Apart
2 augustus komt er een nieuw album:

Aghori Mhori Mei

avatar van Torch
Heiligschennis waarschijnlijk, maar dit is mijn favoriete SP album.

Torch schreef:
Heiligschennis waarschijnlijk, maar dit is mijn favoriete SP album.

Welnee. Ik vind dat juist wel leuk om te lezen.

Deranged
Ik heb ook vaak een ongebruikelijke favoriet heb ik gemerkt.

Wat mijn favoriete Smashing Pumpkins album is zou ik zo niet kunnen zeggen maar vind deze wel gewoon goed en ook niet per se onderdoen voor Melon Collie of iets.