S10 - Ik Besta voor Altijd Zolang Jij aan Mij Denkt (2022)

Pop / Electronic
Label: Noah's Ark

1. Zondagskind (2:45)
  2. Wat Als Niemand op Mij Wacht (3:04)
  3. Nooit Meer Spijt (2:27)

met Froukje

4. Jupiter (3:05)
  5. De Diepte (2:56)
  6. Hoor Je Mij (3:19)
  7. Laat Me Los (3:58)

met BLØF

8. Duik Diep (3:15)
  9. Dans Mij Naar Huis (3:38)
  10. Soms (4:15)
  11. Adem Je In (3:46)
  12. De Ergste Dag (3:21)

met Mula B

13. De Straten Versieren met Bloemen (3:56)
  14. Eenzame Hoogte (3:34)
Hans Brouwer schreef:
Waar gaat dit allemaal over, "Ik besta voor altijd zolang jij aan mij denkt" Het zal S10 wat uitmaken hoe je haar kwalificeert: "Hijgmeisje", "Zuchtmeisje", "Kleine meid", "Grote meid".... Bestaat S10 nog wel? Er denkt toch immers geen hond meer aan dat vrouwtje?

Hmm, Hans, ik lees links en rechts soms wat frustraties van jou bij bepaalde zangeressen. Ik mag je graag serieus nemen maar deze ‘sneer’ naar S10 is, in mijn ogen, wat ondoordacht. Bestudeer haar eens beter, haar teksten, de invloeden die ze zowel in haar muziek als teksten opneemt. Ergens haar schatplicht aan de Nederlandse muziek serieus neemt en vernieuwend is.

Tip: S10: Storm om mij heen - 3voor12

avatar van Juul1998B
Hans verwoord het misschien wat onhandig en kort door de bocht maar heeft in essentie wel gelijk.
Muzikaal gezien is dit beneden gemiddeld niveau en heb ik ook het idee dat ze vooral zelf denkt dat ze interessant is.
Maar, ieder zijn ding en ik gun haar wel dit succes.

Juul1998B schreef:
Maar, ieder zijn ding en ik gun haar wel dit succes.
Ik sluit mij aan bij de woorden van Juul1998B, je gunt een ieder het zijne of beter gezegd het hare... Zelfs S10.

avatar van Roxy6
Ik heb het optreden van S10 deze week vroeg op de avond gezien en was not impressed.
Ze was niet toonvast en het is meer declameren dan zingen naar mijn idee.

Vanzelfsprekend sta ik open voor alle nieuwe en goede ontwikkelingen in de moderen muziek (nationaal en internationaal) maar er zijn tijden geweest dat Nederland meer kwaliteit te bieden had en dan denk ik aan de jaren van Mathilde Santing, Frederique Spigt, het solo werk van Angela Groothuizen, maar ook Engelstalig Ilse de Lange etc.

meneer schreef:
......Bestudeer haar eens beter, haar teksten, de invloeden die ze zowel in haar muziek als teksten opneemt. Ergens haar schatplicht aan de Nederlandse muziek serieus neemt en vernieuwend is.

Normaal heb ik niet zo veel met populaire muziek in Nederland, maar S10 vind ik toch bijzonder. Misschien door haar psychische problematiek. Haar teksten zijn ook interessanter dan de gemiddelde populaire radiosong. Haar stem is zijdezacht. Het niveau van de nummers best constant. Niet voor niets dat Blof en Wende Snijders met haar wilden samenwerken.

T.A. schreef:
Dat zal het zijn, haar "psychische problematiek". Maar lieve S10, daar kan je toch een pilletje voor krijgen? Trouwens, van een goed glas whisky en een lekker sigaartje wordt een mens ook altijd vrolijk. Tot slot, de 4Daagse lopen in juli helpt zowiezo tegen somberheid. S10, beschouw het als een goed bedoeld advies, ik spreek helaas uit ervaring.

avatar van T.A.
Ik ben niet S10 he.. Je spreekt mij aan alsof ik S10 ben.

Maar je pleit voor oppervlakkige teksten? Het liefst alleen over de bloemetjes en de bijtjes?

T.A. schreef:
Ik ben niet S10 he.. Je spreekt mij aan alsof ik S10 ben.
Is dat zo? Ik dacht toch echt dat ik S10 een goede raad heb proberen te geven. Als "Oehoe, Ahaa" niet oppervlakkig is..., erg diepgravend is het in ieder geval niet.

avatar van meneer
Ach, is S10 niet een lief kind die mettertijd de lijn zal zien ? De lijn die is getrokken tussen het goede en het slechte ? Maar zie de blinde man die op de wereld schiet..

Oehoe.. Ahaa…

Ach, S10,

Een kind van deze tijd….

avatar van meneer
Doet mij vaag ergens aan denken...

Ach, even plagen.. Daar zijn de oehoes en de ahaas ook niet van de lucht .

meneer schreef:
Ach, even plagen.. Daar zijn de oehoes en de ahaas ook niet van de lucht .
Meneer, je hebt helemaal gelijk .

avatar van Edwynn
Hans Brouwer schreef:
Als "Oehoe, Ahaa" niet oppervlakkig is..., erg diepgravend is het in ieder geval niet. Maar ja, wie ben ik?

Zeg meneer Brouwer, hoe ging het refrein van 'Child In Time' ook alweer?

avatar van RonaldjK
Nog even terugkomend op de teksten van S10, waarin ze haar psychische downs niet onvermeld laat: een vriend van me is een liefhebber van haar muziek geworden mede om de teksten. Hij herkent e.e.a. wat ze benoemt en heeft net als zij diepe dalen meegemaakt. Door haar muziek en teksten is ze hem dus tot een soort steun.
Omdat ik zulke ervaringen mis, heb ik er minder mee en bovendien is het mijn muziekstijl niet. Daarom is het goed om iemand te kennen die dat wél herkent. Muziek helpt om te helen, denk ik dan.

Hans Brouwer schreef:
Ik hoop niet dat u dit soort adviezen in uw eigen omgeving gaat geven. Het is net zoiets als dat je bijv iemand die kanker heeft het advies geeft om gewoon wat vaker een frisse neus te halen en wat gezonder te gaan eten. Psychische aandoeningen zijn net zo serieus en ernstig als lichamelijke aandoeningen.

T.A. schreef:
Nu dan serieus: medicijnen, bijna een jaar lang een wekelijks bezoek bij de psycholoog en inderdaad veel beweging, in mijn geval veel wandelen waaronder de Nijmeegse 4Daagse, hebben mij uiteindelijk van mijn Psychische klachten afgeholpen. Hoewel ik de muziek van S10 drie keer niks vind wens ik haar oprecht het allerbeste. De opmerking van RonaldjK op maandag 3 juni jl. onderschrijf ik van harte: muziek heeft zeker weten een helende werking!
Samengevat: Psychische klachten? Ik denk er absoluut niet lichtvaardig over!