Jamai - Jamai (2003)

Label: BMG

1. I Luv the Sun (3:29)
  2. Step Right Up (3:06)
  3. Have I Told You Lately (That I Love You) (3:59)
  4. When You Walk in the Room (3:23)

met Dewi

5. I'll Be the One (3:32)
  6. Wildest Dreams (3:45)
  7. Think About You (3:20)
  8. Wango Tango (3:37)
  9. Tell Me Why (4:15)
  10. I Don't Wanna Stop (3:29)
  11. Lettin' You Go (3:53)
  12. You Are the Reason (3:29)
  13. You've Got a Way Without Words (3:45)
  14. Let's Get Loud [Live in Ahoy] (4:09)
  15. Sorry Seems to Be the Hardest Word [Live in Ahoy] (3:53)
  16. She's Gone (4:41)

met Jim

0,5
Ik vind Jamai niets, Jim is veeel beter

een album en dat was het dan weer. poppetje gezien, kastje dicht.

avatar van nuf
0,5
nuf
arme jongen...

@habojee: Dit poppetje is anders uit de kast!

Dit is natuurlijk puur gericht op commercie en dat hele Idols-gedoe is dan ook een mediacircus. Ik heb me overigens wel scheel gelachen om sommige 'deelnemers' die de voorrondes niet haalden. Die gast die met Alane van Wes kwam...

avatar van Joly
whahhaha ik snap echt niet waarom Jamai heeft gewonnen Jim was vet beter

Jamai was toen qua gewicht in ieder geval vetter dan Jim.

avatar van ricardo
@kaztor: die voorrondes dat is pas lachen,als het serieus begint te worden dan is er niks meer aan.

Klopt. Het is natuurlijk geheel oncorrect, maar tenminste wel grappig.
Maar als de jury het geld gaat zien is de fun weg!

avatar van Bruce Almighty
Zucht ....
Absoluut niet mijn Muziek!

0.5*

avatar van J.M.
Ik ken het album niet, maar zo'n laag gemiddelde kan toch niet.?
iig 1 ster voor de moeite lijkt me.

J.M. schreef:
Ik ken het album niet, maar zo'n laag gemiddelde kan toch niet.?

Vind je dat vreemd dan?

Harco
Het is Jamai, hè...

Ik kan me zo de photoshoot van de cover voorstellen:

'He, jamai, we hebben een foto nodig voor de cover!'

- 'Ja, nou wat zullen we ervan maken?'

'Nou, ik heb hier m'n camera bij me. Als jij nou even dichtbij komt en even a big smile tevoorschijn tovert naar de camera....'

- 'Nou, okee dan... (...BIG CHEESE...) ... (KLIK!)

avatar van Urbanoetang
Voor de grap zou ik dit best willen horen.

Grappig trouwens, een featuring met Jim

avatar van Leonard91
Prachtig gemiddelde

avatar van Stapler
Tescootje schreef:
wat een *** album hijs zelf dikke vette shit
maar die voorkant kaztor heeft idd gelijk
beetje misselijkmakend
alhoewel...
...een beetje??
HEEL ERG!! dikke vette 0,5 kwil zelfs lager doen maar kan niet
en dat was al de voorkant...

Wat een 3 sterren album en dan toch nog o,5 sterren geven?

bikkel
Het is uiteindelijk toch goed gekomen met Idol Jamai.Speelt nu in Musicals.
Je zou dus kunnen zeggen dat ie wel wat kan.
Een werelzanger is het echter niet en het songmateriaal is eigenlijk bedroevend.Erg save en ongelofelijk mainstream.Duidelijk gericht op een tienerdoelgroep.
Een plaat die er dus moest komen,want dat was hem beloofd.Vermoedelijk snel inelkaar gezet en gaan met die banaan.
Het ongelofelijke arrogante van de schrijvers en producers straalt ervan af.Maar waarom in godsnaam,het is zeer mager,pover songmateriaal.Jamai kun je het niet eens kwalijk nemen.Het gozertje zat nog in een roes.Snel vergeten dit prul.

avatar van Sjaakspeare
Die berichten hier zijn hilarisch. Hoe serieus mensen hierover impliceren nagedacht te hebben is één, maar dat daar dan nog een pure afkeer-stem uit voortkomt, terwijl ze dat niet kunnen onderbouwen (want dan hadden ze er ook niet over serieus nagedacht), is gewoonweg lachwekkend...

Ik heb genoeg gezegd. Oh ja, en als je aan de hand van het bovenstaande stukje dacht dat ik een Jamai-fan was, hou dan alsjeblieft je mond dicht.

avatar van freitzen
Nee, stiekem ben je gewoon een Jim-fan.

avatar van Sjaakspeare
Nee, ik ben Jim.

avatar van Arrie
Prachtige stemtabel trouwens, echt ongelofelijk veel 0,5* en ook echt geen 3 t/m 4,5* en dan één 5*.

kaztor schreef:
Ik kan me zo de photoshoot van de cover voorstellen:

'He, jamai, we hebben een foto nodig voor de cover!'

- 'Ja, nou wat zullen we ervan maken?'

- 'Nou, okee dan... (...BIG CHEESE...) ... (KLIK!)

Kijk liever naar deze cover dan naar die foto op de artiestenpagina

avatar van Stapler
Wtf... ja dat lijkt wel een pop uit Maddam Tussaud

Wammel
Ik voel me toch plots geroepen om mijn goede pseudoniem eenmalig te verbinden aan deze plaat. Deze jongeman wordt hier absoluut onrecht aangedaan door gewaardeerde forumleden met een zwak moment (schat ik zo in) Als het niet gaat over de kwaliteit van de nummers dan moet er maar worden afgegeven op de foto. Bah!
Ik meen al vaker iets dergelijks geroepen te hebben maar ik doe dat nogmaals. Deze mensen voorzien in een behoefte. Soms onduidelijke welke maar destijds was half Nederland behangen met zijn poster. De andere helft met die andere. Ik heb dat toen ook zo’n beetje half gevolgd vanwege de haast absurde adoratie door de kids.
Als er een ding voor mij duidelijk was dan is het dat het concept Idols subliem is. Het gaat nergens over, het wordt misselijkmakend opgerekt, het heeft navolging gekregen op alle mogelijke gebieden en in alle mogelijke varianten en het gaat toch vooral niet om de zeldzame deelnemers die wel getalenteerd zijn. Elke omroep van commercieel tot publiek heeft inmiddels wel zo’n drol gelegd. Maar Idols met Jamai was zo’n beetje de eerste.
Wie daar moest winnen was al heel snel duidelijk én dat was niet Jamai. Jim, vanaf de eerste de beste keer dat hij in beeld verscheen is werkelijk op een zilveren schaal naar de finale gedragen. Niet omdat hij kon zingen. Maar omdat Jerney Kaagman vanaf dat moment zat te soppen. Dit moest het nieuwe idool worden. Er was altijd wel iets. “Jij bent een beetje verkouden hé jongen!” Gadverdamme!! En ik denk dat televisiekijkend Nederland wel door had hoe de kaarten waren geschud. Ik denk dat Jamai, onbedoeld in een soort van underdog positie is gemanoeuvreerd. En dat heeft hem winnaar gemaakt. Want het gaat hier om emotie. En vooral over geld. Niet om talent of over performance.
Hou me ten goede. Ik ben absoluut geen fan van Jamai. Het album is niets meer dan een te snel geproduceerd ejaculaat. Er wordt hier duidelijk veel te vroeg gezongen in de kerk. Welke kerk zou nog even onduidelijk blijven.
Ik had ook eerlijk gezegd gedacht dat het bij dit plaatje zou blijven en dat hij daarna in de vergetelheid zou raken. Maar dat blijkt niet zo te zijn. Hij heeft zijn opwachting gemaakt in producties zoals Hello Dolly, JC Superstar, The Wizz en Les Miserables. Ik heb hem daar nooit in gezien. Maar ik ga er vanuit dat hij er niet voor gevraagd zou worden als hij dat niet zou kunnen. Jim doet ook iets dergelijks en daar verbaas ik me dan weer over.
Zo. Nooit gedacht dat ik ooit in mijn leven nog eens een lans zou breken voor dat ventje.

Wammel schreef:

Ik heb niks tegen deze cover trouwens. Als dat tegen mij bedoelt was

Wammel
Trek het je niet persoonlijk aan en neem het niet te serieus.

MICKJES
Wel een heel laag gemiddelde ben benieuwd hoeveel mensen de plaat daadwerkelijk beluisterd hebben.

Idd vrijwel niemand denk ik. Heb het des tijds aardig wat keren gedraaid, is helemaal niet vreselijk tuurlijk wel wat mindere nummers maar hij kan gewoon goed zingen anders had hij ook niet gewonnen. Het is gewoon triest haantjes gedrag van sommigen hier,

avatar van Amicus
Haha, je gaf eerst 1 ster aan dit album en nu 3 sterren, wellicht een groei album ?

Volgens mij moet je deze plaat ook wel wat luisterbeurten gunnen om de complexiteit en orginaliteit te kunnen doorgronden

En ja, je moet toch wel een goed muzikant zijn als je de goedkeuring van Henk Jan Smiths en de vele smsjes van het SBS volk hebt.

Amicus schreef:

Klopt. Ik weet ook niet waarom ik die 1* had gegeven.