Róisín Murphy - Hit Parade (2023)

Ierland

6. Spacetime (0:30)
  7. Fader (4:23)
  8. Free Will (6:22)
  9. You Knew (7:16)
  10. Can’t Replicate (7:28)
  11. Crazy Ants Reprise (1:28)
  12. Two Ways (4:26)
  13. Eureka (4:43)
avatar van ZAP!
Verklaar je nader?

Ik doe een persoonlijke constatering over mijn eigen leven en beledig of kwets hiermee geen enkele groep of individu.
Het was een uitnodiging om iets te meer te vertellen over de groep en jouw ervaringen daarin, mocht je dat willen (ook al is het off-topic). Over kwetsen heb ik het niet gehad.

avatar van Roxy6
Hitparade heb ik nu enkele malen goed beluisterd, maar ik merk dat dit album mij al snel gaat irriteren.

Te beginnen met al die vervormde stemmetjes in bijna alle nummers, verder vind ik het vooral veel van hetzelfde. Op zich eigentijdse trance-trip-hop-dance-beats, drumcomputers die overuren draaien met vleugjes Petshop Boys en snufjes Dido en waarschijnlijk veel grote namen uit d moderne dance scene.
Maar ook oudere iconen als Grace Jones, the Fugees en Portishead hebben waarschijnlijk als inspiratiebron gediend als ik het zo goed beluister.

Het heeft ook wel een jazzy inslag en kan op de Italiaanse daken onder de grote Martini reclames wel goed tot zijn recht komen bij de moderne dansfeestjes.....
Maar het is not my cup of tea, dan hoor ik liever Girl Gone Wilde, of The End Of Night van de bovengenoemde Dido, of een gelikt PSB album.

Daarom geef ik ook geen stem.

avatar van remcodurez
Rare linken die je legt. Lijkt me weinig gemeen te hebben met PSB en Dido. Maar wel tof dat je het een kans gegeven hebt. Soms klikt het gewoon niet.

Bij mij komen alle nummers goed binnen, enkel Free Will vind ik net een tikkeltje minder. Die vervormde stemmen zijn meestal ook niet mijn ding, maar het past wel bij de 'leutigheid' die eigen is aan beiden.

avatar van Mausie
remcodurez schreef:
Rare linken die je legt. Lijkt me weinig gemeen te hebben met PSB en Dido.

Ik was dus niet de enige die dat dacht

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Roxy6 schreef:

Te beginnen met al die vervormde stemmetjes in bijna alle nummers, verder vind ik het vooral veel van hetzelfde. .

Die stemmetjes vind ik hier een meerwaarde, veel van hetzelfde vind ik vooral op het einde, track12 en 13 hadden van mij geskipt mogen worden.

avatar van tnf
tnf
Roxy6 schreef:

Daarom geef ik ook geen stem.

Dat wat ik er tot nu toe van gehoord heb (sommige radiozenders die ik vaak luister hebben een opvallende zwak voor dit album) doet me denken aan vroege jaren 00-electronica, maar dan met wat meer autotune e.d. over de vocalen dan dat destijds de norm was.

Ik vermoed dat ik het een jaar of 20 terug ook wel wat had gevonden; het sluit aan op dingen die hier destijds vaak op stonden. Maar aardig wat van die muziek voelt nu als (weliswaar goed vervaardigd) behang, en dat gaat ook voor Róisín's nieuwe muziek op. Prima voor in de Starbucks of een ander prijzig koffietentje.

Doe mij de oude Moloko-hitjes maar.

avatar van overmars89
KOZE KOZE KOZE!!!!!

avatar van overmars89
Toch nog even terugkomen op het album;

Omdat ik zo groot DJ Koze fan ben vind ik het album fantastisch, want hij drukt wel echt een stempel op dit album. Misschien wel zo'n grote stempel dat ik het gevoel heb dat de rol van Roisin iets meer op de achtergrond is. Je merkt dat ze zoeken naar een balans op het album, maar ik denk niet dat dat altijd even goed lukt.

Ik kan mij dus goed voorstellen als je groot Roisin Murphy fan bent, dat het album enigszins kan tegenvallen. Ik heb in ieder geval heel veel zin in het concert in Maart en stiekem hoop ik dat DJ Koze ook meekomt natuurlijk.

avatar van harencoor
Ik ben zowel een liefhebber van Koze als van Roisin Murphy. Een samenwerking kan dan ook eigenlijk niet mislukken. Een heerlijke mix van dance, electronic en disco.

avatar van sj0n88
Oef, wat een onwaarschijnlijke tegenvaller is dit zeg. Twee artiesten die ik zeer kan waarderen die op een volledig album de samenwerking opzoeken. Maar in werkelijk niks, een uitzondering zoals You Knew daargelaten, versterken ze elkaar. Saaiheid troef helaas.

avatar van Dim
Dim
Een paar nummers zijn ontegenzeglijk lekker, maar over het algemeen denk ik: een teveel aan bijgeluiden en in mijn optiek maffe dialogen en irritante stemmetjes.