Neil Young - Unplugged (1993)

Canada
Label: Reprise

1. The Old Laughing Lady (5:15)
  2. Mr. Soul (3:54)
  3. World on a String (3:02)
  4. Pocahontas (5:06)
  5. Stringman (4:01)
  6. Like a Hurricane (4:44)
  7. The Needle and the Damage Done (2:52)
  8. Helpless (5:48)
  9. Harvest Moon (5:20)
  10. Transformer Man (3:36)
  11. Unknown Legend (4:47)
  12. Look Out for My Love (5:57)
  13. Long May You Run (5:22)
  14. From Hank to Hendrix (5:51)
avatar van c-moon
Zonder twijfel een van de betere resgistraties van de MTV-Unplugged sessies..

Neil Young die op meesterlijke wijze zijn songbook persenteert, ook de anders zo electrisch geladen nummers, akoestisch en meesterlijk...

Zo dit album is veel beter dan ik had verwacht, de acoustische versie van Like a Hurricane rocks!
De nummers zijn één voor één doorspekt met gevoel
Ik wil niet weer in het clichébeeld vallen door 5 sterren te geven maar er wordt mij geen andere optie geboden.

Machtig album

avatar van vanh
Unplugged zoals unplugged bedoeld is.....Waanzinnige cd.

Down_By_Law
De beste van de Unplugged series. Daar is die van Nirvana een lachertje bij. Heel mooie versies van sowieso al mooie nummers. 'Stringman' is misschien een vreemde keus maar wel heel goed. Ook vind ik 'Like A Hurricane' op orgel heel mooi en 'Transformer Man' is interessant, omdat Neil dit met 'zijn eigen stem' zingt (origineel is met computer bewerkt). 5/5

'Transformer Man' is hier naar mijn zeggen beter dan het origineel.
Dit Neil Young op zijn best.

tondeman
Deze moet ik snel nog eens gaan luisteren. Ik zet net toevallig helpless op... kippevel.

avatar van Janz
vanh schreef:
Unplugged zoals unplugged bedoeld is.....Waanzinnige cd.

Ik kan het niet beter onder woorden brengen. Sublieme uitvoeringen en verrassende playlist.

avatar van Hans Brouwer
Beste unplugged cd allertijden. Door niemand ooit geëvenaard

Hoewel....., Nirvana maakte ook een hele mooie unplugged cd

4,5 ster.

avatar van Smirnoff
Inderdaad!! Nirvana en Neil Young, twee geweldige unplugged CD's. Dit zijn ook de eerste twee die bij mij gaan dagen.

EVANSHEWSON
Neil Young in alle puurheid en eenvoud, met zowat zijn beste songs die hij schreef.
Dan kan het niet fout gaan.
Inderdaad tot hiertoe één van de beste in de serie MTV Unplugged serie.
Klassieker van formaat !
Wacht eigenlijk ook op een acoustische set van Bruce Springsteen.

avatar van Reint
Prachtige cd. Deze versie van The Old Laughing Lady ontroert me keer op keer.

Dit is zijn beste!!!!

Ben naar een concert van hem geweest met Crazy horse.
Een hoop lawaai, totdat hij z'n akoestische set van 4 nummers deed
super mooi deed me meteen weer aan dit album denken.

5 sterren

avatar van Cygnus
Mwoah, het is een mooie live-plaat, maar hij valt totaal in het niet bij dit live-album van Neil Young...

Bedankt voor de tip,

Ik ga deze zeker proberen!!!!

DonDijk
Bij bovenstaande reacties lees ik veel dat Nirvana en ome Young het mooiste Unplugged-album hebben gemaakt, maar wil hier ook zeker Eric Clapton aan toevoegen. Naar mijn mening tenminste. Natuurlijk, dit is Neil op het lijf geschreven, gelijk vanaf het eerste nummer voel je de mondharmonica-geluiden al lekker rondzweven. Vooralsnog een 4.0.

avatar van Lamontagne
Daar heb je helemaal gelijk in, door Layla en Tears in heaven kreeg deze plaat een commerciele dosis extra, en worden vooral de onbekendere nummers zoals de 2 covers van Robert Johnsson vooral vergeten. Ik vindt die van Eric mooier omdat hij een deur openzette naar de pure deltablues.

Dit album is overigens schitterend en (althans voor mij) persoonlijker.

Heel eenvoudig dat traporgel in Like a hurricane maar het staat als een huis, de mooiste nummers van dit album is Stringman echt kippevel.

In tegenstelling tot alle andere unplugged concerten heeft deze de meeste sfeer i.v.m. de opbouw van de nummers.
Eerst solo en dan langzaam opbouwend naar de voltallige band.

nog steeds 5 dikke sterren

Ai, ai, wat kan muziek mooi zijn. Luister naar Pocohontas en huiver maar geniet ademloos van het allermooiste lied 'Like a hurricane'. Zo mooi dat het pijn doet.

avatar van Twinpeaks
De ultieme Unplugged plaat.Young stoft hier oude en vergeten klassiekers af en speelt niet het geijkte.Dat levert wonderschone versies op van Stringman ,Like a Hurricane en Look out for my love.Ook leuk is Long may you run,met de mooie samenzang.Dit had van mij een dubbelcd mogen zijn met nog meer moois en obscuurs.

avatar van vin13
Bijna 5 sterren,een halfje eraf vanwege het ontbreken van Heart of gold. Vooral het orgel en de intieme sfeer zijn prachtig.
Alice in chains unplugged is ook een aanrader, ze laten zien dat een hardrockband ook perfect akoustisch met veel gevoel kan spelen.

DonDijk
Een halfje erbij vanwege het ontbreken van Heart of Gold zeker?

avatar van vin13
Bij het intro van Mr. Soul leek net of de Stones Satisfaction gingen spelen. Ik begin Neil Young steeds beter te vinden en gezien de beoordelingen van MuMeters kan ik het beste On the beach aanschaffen. Heb alleen deze cd en After the goldrush en Are you passionate. Unplugged Needle and the damage done en Like a hurricane zijn echt kippevelnrs. Die van Nirvana vind ik ook goed, het hoeft technisch niet allemaal goed te zijn, het gaat om het gevoel. Heart of gold mis ik toch wel ondanks Skyradiogehalte.

avatar van LucM
Meesterlijke akoestische live-plaat van Neil Young met enkel zang en gitaar, meer moet dat niet zijn.

avatar van Cygnus
Oh? En de mondharmonica, piano en het orgel dan?

avatar van LucM
Natuurlijk speelt Young hier ook mondharmonica en piano, en is er soms ook een orgeltje maar de kracht van die nummers is juist dat de begeleiding even sober als funcioneel is, waarbij de songs en vooral de stem van Young goed tot uiting komen. "Live at the Massey" is eveneens een aanrader.

bikkel
Dit is een fantastische registratie.Puur,oprecht en Neil heeft het ''unplugged spelen als geen ander begrepen.Hij speelt acoustische gitaar/mondharmonica en zijn uitvoering van Like a Hurricane op het pijporgeltje is van ongekende klasse.Hij speelt een aantal songs van Harvest Moon die prima passen in zo'n intieme setting.De opbouw is voorbeeldig en voor de afwisseling doen er nog een hanjevol musici mee.Tijdens dit soort optredens vind ik Neil Young het best.Ontoerend en met het hart op de tong.Prachtig.

avatar van LucM
Zopas dit album nog eens beluisterd en ik vind het een magistraal live-album, Neil Young is één van de weinige artiesten die mij zodanig in vervoering brengt. Sobere maar sfeervolle begeleiding, met veel gevoel gezongen en natuurlijk zijn er de songs, alle 14 gewoon prachtig en dan mis ik niet eens "Heart of Gold".
Neil Young vind ik sowieso één van de beste live-artiesten ooit, daarnaast bezit ik ook nog "Live at the Massey Hall" en "Live Rust".
Ik vind dat de beste unplugged-CD, vlak daarna gevolgd door die van Eric Clapton en Nirvana.

avatar van ricardo
En niet te vergeten dat Unplugged live album van alice In Chain, die hoort ook zeker in het rijtje thuis met beste Unplugged albums. Is deze wel ongeveer net zo goed als Massey Hall 1970 LucM?

avatar van LucM
Deze vind ik vrijwel even goed als "Live at the Massey Hall". Ik vind Neil Young op zijn best live met sobere begeleiding.

avatar van ricardo
Dat vind ik ook, Unplugged vind ik het stukken beter dan het reguliere werk, hoewel ik van zijn reguliere werk alleen maar een verzamelaar heb, maar dat vind ik dan ook meer dan genoeg, en ik heb Massey Hall ook org natuurlijk, maar dat album is bij mij wel gegroeid, en vind ik inmiddels erg goed.

Stijn_Slayer
Maar dan nu de vraag welke beter is,

Z'n optreden in de BBC Studios 23 February 1971
Live at Massey Hall 1971
of deze?

Die bovenste 2 vind ik al geweldig, deze ken ik niet.