Heaven & Hell - Live from Radio City Music Hall (2007)

Label: Rhino

1. E5150 / After All (The Dead) (8:30)
  2. The Mob Rules (4:04)
  3. Children of the Sea (6:52)
  4. Lady Evil (5:20)
  5. I (6:27)
  6. The Sign of the Southern Cross (9:06)
  7. Voodoo (7:42)
  8. The Devil Cried (11:40)
  9. Computer God (6:21)
  10. Falling Off the Edge of the World (5:58)
  11. Shadow of the Wind (6:12)
  12. Die Young (7:29)
  13. Heaven and Hell (15:24)
  14. Lonely Is the Word (6:24)
  15. Neon Knights (8:29)
avatar van glenn53
Een lekker live plaatje na het fantatische optreden op Fields of Rock

LocoHermano
Ben zeer benieuwd naar dit schijfje, want ik heb ze ook op FOR gezien. Met afstand de beste band, Maiden kon later die dag aboluut niet tippen aan ome Ronnie & co.

avatar van glenn53
Nou het klinkt als een dijk, alleen Dio af en toe een beetje aan de schorre kant maar niet hinderlijk.

knight3
En jawel: hier wel de hoogtepunten van Mob Rules!! Bravo

glenn53 schreef:
Ik zou toch eerder zeggen Ome Tony en co.

Tja Iommi heeft Black Sabbath wel altijd levend weten te houden, maar zonder een echt goede zanger is hij ook nergens, dus Dio en co vind ik in dit geval bij dit album niet eens zo slecht gezegd.

avatar van gijs van e.
Hier is toch ook een dvd van???

avatar van sinkthepink
Een van de indrukwekkendste live concerten die ik ook gezien heb hoor.....in een woord geweldig !

avatar van wizard
Ik heb deze cd best vaak gedraaid, maar de laatste paar keren vond ik het allemaal een beetje vlak worden. Ik heb wel opnames van Sabbath gehoord die veel harder en aggressiever de boxen uitknalden. Maar goed, ik zal de cd zo nog eens draaien.

glenn53 schreef:
Ik zou toch eerder zeggen Ome Tony en co.

Dat zou ik ook zeggen. Black Sabbath is imo na het vertrek van Ozzy in '79 toch vooral de band van Iommi. Maar ieder zijn mening.

avatar van glenn53
Ja met Tony Martin zijn ook aardige platen gemaakt maar de bindende factor is toch Iommi mijn inziens

avatar van Guinness1980
Supervet optreden destijds op FOR. Nieuwe album klinkt ook erg lekker.

avatar van ricardo
Deze live plaat heb ik nog nooit zien liggen van BS. Ik heb ze afgelopen jaar live gezien op waldrock in Bergum, en was er dermate van onder de indruk, dat ik er wel een live cd en eventueel als die er is, een live dvd er van willen kopen. Op Waldrock viel het mij op dat vooral de gitaar van Iommi extra naar voren gestemd is. Het gitaarspel van Geezer Butler vond ik een stuk minder goed te horen. Iommi is natuurlijk ook de gitarist waar het om gaat. Het drumwerk, was toen echt bijzaak en achtergrond werk vond ik. Natuurlijk zijn Iommi en Dio de 2 belangsrijkste mensen van BS op dit moment, maar Butler kan natuurlijk ook wel een poepie spelen. Het drumwerk vind ik het minst goed van deze band, en was ik het minst van onder de indruk, gewoon erg log en traag. misschien ook wel het beste voor deze band, en komt alles het beste tot hun recht. Misschien lijkt het drumwerk wel het zwakke punt, maar stiekum kan het nog wel eens het sterke punt zijn. Het samenspel van deze 4 artiesten is natuurlijk super.

Als ik hem eens tegenkom, dan gaatie natuurlijk gelijk mee.

avatar van Guinness1980
Dit live optreden is zowel op cd als op dvd te krijgen!

Hun nieuwe album klinkt ook niet verkeerd.

avatar van ricardo
Deze live plaat van BS met Dio als zanger heb ik nu ook besteld. Ik heb nog geen live album van BS, en het schijnt dat dit 1 van hun beste live albums is. Ook heb ik de verzamelaar van BS The dio Years, en daar staat het nummer The Sign Of The Southern Cross niet op. Wel een Essentieel nummer uit de BS discografie vind ik. Heb ik dat nummer ook gelijk en nog wel op een live album ook.

avatar van ricardo
Dit album heb ik gisteravond even opgehaald, en heb hem nu 2 keer in zijn geheel afgespeeld. De nummers klinken allemaal super. Het mooie is dat het gitaargeluid van Iommi zoals het hoort natuurlijk enorm naar voren is gestemd. De improvisaties op dit album zijn ook echt formidabel, vooral het nummer Heaven & Hell klinkt in deze 15 minuten durende versie fenomenaal. Prachtig live album die ik gelijk maar de maximale score moet geven, want het klinkt ondanks de hoge leeftijd van deze heren gewoon geweldig goed. Ook vind ik dat het publiek er goed ingemixt is, gewoon zoals het hoort en niet te overdadig aanwezig. Ook is de interactie met het publiek op dit album er goed. Qua geluidskwaliteit doet deze mij erg denken aan Live Sh*t van Metallica. Ook vind ik de versie van The Sign Of The Southern Cross een stuk beter dan de studio versie die ik eens heb gedownload.

avatar van ricardo
Wat een heerlijk scheurend ritme heeft het nummer i op dit prachtige live album. De Black Sabbath nummers klinken in deze live uitvoering nog een stuk grootser en bombastischer dan de vergelijkbare studio versies. De oude garde maakt nu nog steeds schitterende live albums, ook gezien het live album van ZZ-Top uit 2008 die ook echt super is. Anders dan deze muziek natuurlijk, maar op een andere manier net zo genietbaar vind ik. Dit live album is echt een must have voor iedere Black Sabbath fan die van de Dio periode houdt.

avatar van ricardo
Dio klinkt bij vlagen wel erg schor op dit album inderdaad. Op het nummer Die Young vind ik hem nog het beste uit de verf komen. De op D afgestemde gitaar van Iommi klinkt echt machtig op dit album. Het virtuoze gitaarspel van Geezer Butler mag er anders ook echt zijn. Als je dit live album vergelijkt met b.v On Stage van Rainbow, dan kun je duidelijk horen dat er qua geluidskwaliteit veel veranderd is door de jaren heen. Dit album klinkt veel voller dan On Stage, maar op dat album haalt Dio wel een stuk hogere uithalen en klinkt zijn stem echt nog een stuk zuiverder. Jammer dat hij op dit album niet zo goed bij stem is als op On Stage. Kun je toch horen dat de jaren wel gaan tellen op den duur.

schijnt dat ze begin augustus naar nederland komen ... YEAH!!

avatar van horned_reaper
marrcoo schreef:
schijnt dat ze begin augustus naar nederland komen ... YEAH!!

R.I.P. Ronnie James Dio!

avatar van ricardo
Ongelofelijk dat Ronnie James Dio het dan toch niet gered heeft. Dit zal het laatste album zijn waar hij officieel voor het laatst live op te bewonderen is geweest. Ik ben vorig jaar nog in de gelukkige omstandigheid geweest om hem op de valreep nog eens live te horen en te zien bij een live concert in Bergum, zal helaas niet weer gebeuren, want hij is niet meer. Rust in vrede Ronnie, je werk zal tot in eeuwigheid voortduren.

avatar van BlauweVla
Een goed klinkend album in deze line up, gelukkig dat die er nog kwam...

avatar van ricardo
Heb deze vandaag nog even in de auto afgespeeld. Perfect album natuurlijk, maar Dio klinkt wel wat schor af en toe, is niet echt erg ofzo, maar viel me nu toch echt wel op. Toch een mooi live afscheid van deze band. Ben benieuwd of ze nu nog verder gaan, misschien wel met Ozzy (niet waarschijnlijk i.v.m alle rechtzaken) of Met Martin, maar weet niet of dat er ook inzit. Vooral het gitaarspel van Iommi zou ik gaan missen als ze zouden stoppen.

avatar van BlauweVla
Ik denk dat het op Iommi solo albums gaat neerkomen.
Ozzy zit er inderdaad definitief niet meer in zo lijkt het. Tony Martin wil ook niet meer meen ik. Glenn Hughes zou op een Iommi album nog wel een keer mogelijk zijn, maar niet in Sabbath.
Ian Gillan dan? Zullen ze het toch Born Again moeten noemen

avatar van Sinner
...Tony Martin zou anders best leuk zijn. Die toert tegenwoordig toch al onder de naam Headless Cross, heeft ie meteen ook aan A+ backing band achter zich staan. En krijgen we meteen nog eens pareltjes als Headless Cross, Anno Mundi en The Shining te horen.

Zeker geen verkeerd live album, maar het is duidelijk hoorbaar dat Dio's beste jaren hier al achter hem lagen. Zoals Ricardo ook al zei schuwde hij de hoogte vaker, en hij zong simpelweg minder zuiver dan voorheen. Je hoort bijv. in 'The Sign of the Southern Cross', 'Die Young' en 'Heaven and Hell' dat Dio moeite moest doen om zijn zanglijnen te halen, wat leidde tot een geforceerd stemgeluid van een stem die het songmateriaal soms eigenlijk net niet meer aan kon. Dat betekent niet dat hij daar iets aan kon doen, iedereen wordt ouder. Hij zong niet slecht, maar je moet dit inderdaad niet naast Rainbow's On Stage leggen.

Het is vooral Tony Iommi die hier de show steelt, wat was die man hier in vorm zeg!

avatar van Brutus
Fantastisch live album.

Klinkt op plaat net zo goed, als live erbij zijn.

avatar van goldendream
Zopas gekeken naar de bijhorende dvd, en aangezien ik kort ervoor 'The last Supper' zag met Ozzy, lijkt het me logisch dat je gaat vergelijken. Vandaar enkele bedenkingen:

- Met Dio klinkt Sabbath een stuk harder.
- Tony Iommi speelt werkelijk de pannen van het dak. De gitaarsound overheerst.
- Dio is zovele malen een betere zanger dan Ozzy. Als ik hier lees dat zijn stem wat lijdt onder zijn leeftijd, kan ik daar inkomen, maar dan nog is ze gewoon krachtiger. En vooral, geen enkele 'fuck' komt er uit zijn mond, ook geen zat gebrabbel. Ook geen ontbloot bovenlijf vol vieze tattoos. geen kinderachtig gedoe met een emmertje op zijn kop of emmertjes water in het publiek gooiend, geen bloot gat tonend. En vooral, verstaanbare bindteksten en geen constant gefuck. Ik val in herhaling, maar wat een niveauverschil.
- Datzelfde niveauverschil merk je in het aanwezige publiek. Gewone mensen, hier zou ik niet beschaamd zijn ertussen te staan. Geen hersenloze macho's vol tattoos.
- Leuk dat de Ozzy-reünie alleen nummers uit het Ozzy-tijdperk bevat en de Dio-reünie alleen nummers uit het Dio-tijdperk. Beide bevatten prachtige nummers, wel is de visvijver met Ozzy groter en bij momenten interessanter. Met Ozzy maakten ze 6 steengoede albums, alleen de laatste 2 waren wat minder. Met Dio maakten ze 2 superalbums, 'Dehuminazer' was al een stuk minder. Op dat vlak haalt Ozzy wat puntjes in ten opzichte van Dio, gewoon een ruimer aanbod.

PriestMaiden
Ik heb deze cd en dvd vroeger echt grijsgedraait. Dio en Ozzy zijn totaal andere zangers en vallen niet te vergelijken, hoewel ik ook meer een Dio liefhebber ben. R.I.P. Dio. Tony Iommi steelt inderdaad de show, wat een strakke gitarist.

avatar van B.Robertson
Heb deze net aangeschaft. Dio is idd minder bij stem, zeker als ik het afweeg tegen Live Evil.
Het geluid van Radio City Music Hall is echter beter en het album heeft het voordeel dat Dio geen Ozzy songs hoeft te zingen. Deze setlist is vetter dan Live Evil en de nieuwe nrs The Devil Cried en Shadow of the Wind zijn best wel goed. Heb zelf Heaven & Hell 2x gezien, op Fields of Rock & Wâldrock.

avatar van freakey
Grappig, ik ook net aangeschaft, vandaag binnengekregen (met DVD)...