Bon Jovi - Cross Road (1994)

Alternatieve titels: The Best Of | 14 Classic Grooves | Icon

Label: PolyGram

1. Livin' on a Prayer (4:13)
  2. Keep the Faith (4:42)
  3. Someday I'll Be Saturday Night (5:55)
  4. Always (5:10)
  5. Wanted Dead or Alive (6:01)
  6. Lay Your Hands on Me (3:46)
  7. You Give Love a Bad Name (6:37)
  8. Bed of Roses (5:42)
  9. Jon Bon Jovi - Blaze of Glory (5:21)
  10. In These Arms * (5:19)
  11. Bad Medicine (5:44)
  12. I'll Be There for You (4:29)
  13. In & Out of Love (3:55)
  14. Runaway (4:50)
  15. Never Say Goodbye * (4:49)
  16. Prayer '94 * (5:16)
  17. The Radio Saved My Life Tonight * (5:08)
  18. Wild in the Streets * (3:55)
  19. Diamond Ring * (3:46)
  20. Good Guys Don't Always Wear White * (4:30)
  21. The Boys Are Back in Town [Live] * (4:04)
  22. Edge of a Broken Heart * (4:35)
  23. Postcards from the Wasteland [Demo] * (4:24)
  24. Blood on Blood [Live] * (6:49)
  25. Let It Rock * (5:23)
  26. Starting All Over Again * (3:44)
  27. Blood Money * (2:27)
  28. Save a Prayer * (5:56)
  29. Lucky * (3:47)
  30. Why Aren't You Dead? * (3:32)
  31. Raise Your Hands * (4:15)
  32. Always [Live] * (5:44)
  33. Someday I'll Be Saturday Night [Live] * (4:44)
  34. With a Little Help from My Friends [Live] * (6:17)
  35. Blaze of Glory [Live] * (5:44)
  36. Stranger in This Town [Live] * (6:40)
Casartelli (moderator)
@ MICKJES: Zoals je ziet is Bon Jovi ook weer niet bij alle jeugd populair.

MICKJES
@fastpulseboy: Kom kom zo slecht is Bon Jovi echt niet. Okee ze zijn niet te verlijken met De Stones en de beatles en Led zeppelin. Maar wat is hier nou zoveel slechter aan dan andere bands en het toppunt van gelikte smerigheid komop zeg. Ik zou 50 cent, Kayne west . P.diddy, Rihanna daar voor aanstellen maar bon jovi neej.

@Casartelli: Nee idd maar dat is Mika, toch ook niet??? of 50 cent.

CTK
Bon Jovi maakt al jarenlang dezelfde muziek zegt men.

Mja, ik hoor toch een duidelijk verschil in de songs hoor.

Neem nu These Days en bv Bounce

Een heel verschillend geluid.

Kijk dan naar Lost Highway. Je hoort daar toch duidelijk de country-invloeden in. Terwijl Bounce meer rock gericht is.

Enkel Have A Nice Day en Crush vind ik minder. Desondanks staan daar ook enkele leuke songs op.

Velen willen diepzinnige muziek. Dan moet je inderdaad Bon Jovi niet gaan beluisteren.
Maar wel voor lekkere muziek voor in de wagen.

The Beatles en The Stones zijn totaal niets voor mij, maar ik ga ze daarom absoluut niet afkraken.

MICKJES
Kijk zo zie ik het ook. Nou bijna ik vind namelijk dat wel dat Bon novi nog steeds dezelfde muziek maakt maar goed. Maar ik ben het helemaal met je eens dat Bon jovi geen diepzinnige muziek maakt. Meer wat vrolijke muziek en ik stel voor dat We de Beatles en de stones er maar even buiten laten. Want er zijn wel heel weinig bands van dat niveau.

Father McKenzie
Deze moest ik destijds kopen, omdat ik een discobar had en veel trouwfeesten deed.
Nou, ik bad dat men niets van deze artiest kwam vragen, ik vind dit zo ongeveer het allerslechtste van het allerslechtste wat ik ooit gehoord heb, dit is infantiele kindermuziek van de ergste soort.
Ik heb nà het stoppen van mijn discobar, met plezier deze best-of cadeau gedaan aan een jong ventje dat deze meneer graag hoort.
Ik hoop dat ie later echt muziek ontdekt heeft.

avatar van tnf
tnf
Op een paar redelijke nummers als 'Keep the faith' na geen muziek waarmee je me erg gelukkig maakt.

Alles klopt aan die liedjes, maar tegelijkertijd val ik er bijna van in slaap.

avatar van LucM
Een Bon Jovi-fan zal ik nooit kunnen worden, daarvoor is hun muziek niet origineel genoeg en is er te weinig evolutie net als bv. Status Quo en Kiss. Net zoals die bands brengt Bon Jovi pretentieloze hardrock met een hoog meezinggehalte (zeg maar stadionrock) waarmee ze een groot aantal hits scoren waarvan ik "Livin' on a Prayer", "You Give Love a Bad Name" en "Bad Medicine" nog steeds prima vind.
"Always" echter vind ik een draak van een nummer dat toch wel hun grootste hit werd (hoe komt het dat ik de grootste hit van iemand vaak het minst goede nummer vind?).

Father McKenzie
Tot spijt van wie het benijdt vind ik Bon Jovi echt zowat het aller-aller-allerslechtste wat de popgeschiedenis is overkomen; Werkelijk muziek die pijn doet aan de oren, muziek om de gordijnen van in te kruipen, grootwarenhuismuzak die de laatste klant meteen de deur uit jaagt.
Het is maar één meninkje, en wel die van mij. For what it's worth...

Toen ik nog deejay was en trouwfeesten opluisterde, moest ik deze cd wel hebben, omdat regelmatig een overlaat hier een nummer wou uit horen... pffft, die discobar is al jààren geleden nu en die cd heb ik met véél plezier aan iemand weggegeven... einde verhaal.

avatar van LucM
Tja, Bon Jovi heeft heel wat fans (ook op MuMe) en ik respecteer ieders smaak. In hun beginperiode vond ik ze nog redelijk goed, maar ik ben nu al een hele tijd Bon Jovi-moe, ze blijven in herhaling vallen.

bladiebla

Nadat je dit ene meninkje als EVANSHEWSON pas 87 keer geventileerd hebt, elke keer eindigend met de verzuchtiging dat je er nu "echt geen woord meer aan vuil maakt", doe je het nu als Father McKenzie nog eens 73 keer over?

Casartelli schreef:

Er zijn zo van die zieligaards. Ik heb dat verhaaltje ook al genoeg gehoord van hem, maar stoor mij er nu niet meer aan. Ik weet wel beter.

avatar van freitzen
Wel grappig inderdaad... maar hij kan het toch niet écht het allerslechtste ooit vinden, anders heeft-ie er écht geen anderhalve ster voor over

Het kan wat mij betreft niet vaak genoeg gezegd worden.

avatar van lennert
Father McKenzie schreef:
Het is maar één meninkje, en wel die van mij. For what it's worth...

En dezelfde mening iedere keer verkondigen, terwijl er soms slechts 2 berichten van andere mensen tussenstaan, dat valt voor mij onder het aller-aller-allervervelendste wat musicmeter kan overkomen. Heeft u ooit iets anders gehoord dan de hits die, inderdaad, behoorlijk doodgedraaid zijn. Kunt u mij met volle overtuiging zeggen dat Dry County een slecht inhoudsloos nummer is, of zou u dat toch eerst moeten luisteren omdat u gewend bent alleen verzamelaars op te zetten en vormt u daardoor uw mening over deze band op een bijzonder eenzijdige manier?

Crossroads is een aardige verzamelaar, maar laat helaas enkele persoonlijke favorieten buiten beschouwing.

avatar van James Douglas
Hah, dit moet Lennert van het Metalfan-forum zijn.

Afijn, ik sluit mij aan bij zijn mening, dat gebash om Bon Jovi is behoorlijk vervelend en onterecht. Prima verzamelaar maar Bon Jovi heeft een paar albumtracks die van écht niveau zijn en die zijn helaas bij een kleiner publiek bekend, blijkbaar. Het is een prima instapper en sommige mensen kunnen het daarbij laten. Toch wil ik echter benadrukken dat 'New Jersey', 'Keep the Faith' en 'These Days' rockplaten van formaat zijn.

Dat kun je van Coldplay nu ook zeggen hoor

bikkel
Bon Jovi, ik heb er nooit aan kunnen wennen.En toch heeft de band een grote schare fans over de hele wereld.
Zou het misschien komen omdat in mijn tijd als verkoper in een bekende platenzaak, mijn collega toch iets te veel Bon Jovi draaide?
Het is mij te doorzichtig en ook te popie.De zanger met zijn gekweel en de uit duizend herkenbare melodielijnen.Gitarist Sambora is geheel in dienst van opperhoofd Jon,maar de man kan volgens mij veel meer.Zijn 1e soloplaat Stranger In This Town is beter dan alle Bon Jovi albums bijelkaar.
Het goede nieuws.Ik vind 2 nummers van deze compilatie zeer de moeite waard;Wanted Dead Or Alive en keep The Faith.
De rest is voor mij althans niet interessant.

Sam_Dm schreef:

Dat kun je van Coldplay nu ook zeggen hoor

Het laatste album van Coldplay toch wat anders dan de vorige.

avatar van Queenidiot
Dit laat zien da Bon Jovi helemaal niet zo slecht is als bijvoorbeeld father mckenzie zegt. Ik vind het juist een heel redelijk album. Niet dat ik dit allemaal geniale nummers vind maar bijvoorbeeld Livin' on a prayer vind ik wel een plezier om naar te luisteren

Queenidiot schreef:
Je weet toch dat dit gewoon een verzamelaar is hoop ik?

avatar van Toon1
Konden de Beatles dit hoge niveau maar halen.

(sorry, kon het niet laten )

avatar van hoolie55
Ondanks het feit dat ik een brede muzieksmaak heb en oa the beatles geweldig vind, kan ik ook genieten van Bon Jovi. En ik ben van mening dat ik echt niet slechthorend ben ofzo. Het is geen diepgaande muziek, lekkere feel good rock, maar daar is toch ook niets mis mee. Aangezien dit een verzamelaar is ga ik dit niet een heel hoog aantal sterren geven, dat laat ik achterwege voor de originele albums. Het probleem van deze verzamelaar is namelijk dat je ook echt hoort dat de band verschllende fases heeft gehad, waardoor het niet een geheel is. Maar er staan natuurlijk wel heel veel goede (of lekkere zoals je wilt) nummers op. En als je dit echt het aller-aller-slechtse vind wat er gemaakt is luister je er toch lekker niet naar, maar ik denk dat je juist dan wat aan je gehoor moet laten doen.

Empyrium
LucM schreef:

Het laatste album van Coldplay toch wat anders dan de vorige.

Dat geldt voor de laatste Bon Jovi ook.

Pieter Paal
Een van mijn meest favoriete presentators allertijden Wim Rigter heeft in de show van Paul de Leeuw ooit een harde uitspraak over deze band gedaan en daar sluit ik mij dus van harte bij aan.

avatar van LucM
Wat was dan deze harde uitspraak, Pieter Paal?
Ik ga deze band niet verdedigen, veel van hen vind ik knudde, maar binnen de rock heb ik veel slechter gehoord.

LucM schreef:
Wat was dan deze harde uitspraak, Pieter Paal?

iK heb helaas NOOIT slechter gehoord dan de vreselijke klanken van deze k*tband, echt niet....

herman schreef:
Hij gaf Bon Jovi de schuld van zijn kanker.

Smaakvol... zat die man niet bij hetzelfde radiostation als tegenwoordig Giel Beelen?

avatar van vigil
herman schreef:
Hij gaf Bon Jovi de schuld van zijn kanker.

dat is wel het meest belachelijke wat ik ooit gehoord heb... Dat je het niet goed vind oke (daar ben ik het voor het grootste gedeelte ook mee eens) maar dit soort opmerkingen....

avatar van James Douglas
Father McKenzie schreef:

Ah, ben je er weer? Goede voornemens vervagen blijkbaar snel. Jouw Bon Jovi gebash wordt een beetje zielig.