The Clockworks - Exit Strategy (2023)

Ierland
Label: Life and Times

1. Deaths and Entrances (3:49)
  2. Bills and Pills (2:17)
  3. Mayday Mayday (2:36)
  4. Enough Is Never Enough (2:52)
  5. Hall of Fame (3:55)
  6. Car Song (3:37)
  7. Danny's Working Like a Dog (4:39)
  8. Feels So Real (3:46)
  9. Advertise Me (4:12)
  10. Modern City Living (All We Are) (2:54)
  11. Life in a Day (2:57)
  12. Lost in the Moment (4:41)
  13. Westway (4:14)
avatar van LucM
Een sterk album dat mij een beetje doet denken aan Arctic Monkeys, vrij afwisselend en ze kunnen toch al degelijke songs schijven. Baanbrekend of vernieuwend is dat niet en ik vraag mij af of er nu nog vernieuwende rockalbums worden uitgebracht.
Laten wij hopen dat deze band zich gaat ontwikkelen en nog vele goede albums gaat uitbrengen en niet na 2 albums is uitgeblust zoals vele bands na 2000 (Strokes, Kooks, Kaiser Chiefs ...).

avatar van VladTheImpaler
De vergelijking met Fontaines D.C. ontgaat me eigenlijk, en ook echt postpunk zou ik dit ook niet noemen, toegankelijke en typische Britse indierock wel. Ze kleuren wat mij betreft net iets te veel binnen de lijntjes.

Ik hoor in deze muziek wat van Franz Ferdinand, Arctic Monkeys en Fontaines D.C. terug, maar vooral natuurlijk the Clockworks zelf. Fantastisch debuutalbum zeg.

avatar van Venceremos
Kom er niet doorheen; té generieke muziek en de ergerlijk makkelijke refreintjes (mayday/payday, bills/pills) hebben mij na 3 nrs. de stopknop doen bedienen

avatar van Nestul
Ik ga ook nog niet helemaal mee in de euforie, mede om de bills/pills rijmstructuren. Toch blijf ik wel regelmatig terugkeren naar dit album, dus wie weet waar het eindigt.

avatar van bommel
Prachtig debuut, ik hoop nog veel muziek van deze heren te horen

Venceremos schreef:

Hier exact hetzelfde. Zoals Vlad ook al aangaf is het allemaal wel erg braaf en radioproof.

avatar van Rogyros
Ik voel hier ook niet echt het enthousiasme. Het is allemaal wel erg veilig. Te generiek idd.

Drie sterren voor nu. Misschien probeer ik het over een tijdje nog eens.

avatar van WoNa
Klinkt als de kerkklokken met kerstmis. Heerlijk geluid dus en zoveel energie en enthousiasme, verpakt in goede songs.

avatar van coldwarkids
Rogyros schreef:

Drie sterren voor nu. Misschien probeer ik het over een tijdje nog eens.

Je bent ze alleen nog vergeten te plaatsen

Ja wat moet je hier van zeggen. 12 in een dozijn, niks bijzonders, beetje middelbare school rock. Geen idee waarom dit een 4 gemiddeld heeft hier. Tijdens een auto rit het hele album afgespeeld. Toen dacht ik: wat heb ik nu eigenlijk geluisterd? Het gaat het ene oor in en het andere oor uit. Niet pakkend, speciaal of iets onverwachts. Geheel standaard, saai... nee dit is hem niet.

Siht84 schreef:

Middelbare school rock: hoe kom je erop? Echt te leuk.

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Had iets meer verwacht, beetje allemaal hetzelfde en erg braaf. Dit zal live wel meer kruit met zich meebrengen, maar ben voor nu niet genoeg overtuigt

avatar van rushanne
Mooi om te lezen dat iedereen dit anders ervaart. Ik behoor zelf tot de groep Hoera-roepers

Ben ook benieuwd hoe dit live gaat klinken in Rotown, tot die tijd zal deze regelmatig afgespeeld worden.

Staat wellicht voor een deel op 2 omdat het ondertussen weer komkommertijd is in albumland. Het is immers december.

Ik ben quasi zeker dat ik hier geen behoefte aan heb. Als jonge veertiger die de nillies heel actief beleefd heb, is dit ouwe wijn in nieuwe zakken.
Westway gaat er wel in als single. Maar very very nillies. Hier moet je allerminst zijn voor het avontuur.

west schreef:

Middelbare school rock: hoe kom je erop? Echt te leuk.

Ik kan dat verstaan. Sommige muziek klinkt puberaal of jeugdig...omdat ze nu eenmaal ook die leeftijd hebben.
Ik had de hitsingle van The Beaches wellicht ook heel tof gevonden op mijn 18. Maar nu vind ik dat rock voor pubers.

avatar van Litmanen1
Ik zie dit album de rotatielijst bestormen en ben benieuwd.
Het openingsnummer is zeer verteerbaar…maar dan…. Ik heb dit allemaal al eens gehoord en dan ook nog beter… sorry. Na een aantal luisterbeurten begint de rijmelarij als; Mayday I need a pay day mij tegen te staan. De energie in ‘Feels so real’ en Car song’ spreekt mij nog wel aan, maar het pakt me nergens echt. ‘Enough is Never enough' is wat mij betreft een lichtpuntje. Ik hoor hier ook waarom er aan Arctic Monkeys wordt gerefereerd maar dit staat wat mij betreft wel in de schaduw van het origineel.

Dit is niet aan mij besteed. Het is te braaf, te voorspelbaar en te veel van hetzelfde. Maar fijn dat er verder veel steun is en dat meningen verschillen. Dat is wat muziek zo mooi maakt;) Maar mijn strategie is exit....

avatar van Marty McFly
west schreef:

Zijn The Vaccines al genoemd? Vooral voor wat betreft het stemgeluid... En "Danny's Working Like a Dog" is een geweldig nummer!

Heel net debuutalbum. Begrijp de negatieve reacties ook niet. Of dat de rest in de lijst wel vernieuwend is. Of dat alles tekstueel poëtisch moet zijn. Dit is gewoon netje. Goed geluisterd naar anderen en de krenten eruit gehaald

Sonic Youth kloon. Nee heb het allemaal eens eerder gehoord.. die stem van die vrouw pakt me totaal niet en erg dominant.,

avatar van Venceremos
Brabant70 schreef:
Of dat alles tekstueel poëtisch moet zijn.

Neen, maar met een beetje moeite kan je gemakkelijk maskeren dat je teksten ruk zijn. Dit valt gewoon teveel op. Ik luister nooit aandachtig naar teksten dus als die gaan opvallen zijn ze vaak of heel goed of heel slecht.

avatar van chevy93
Bij mij overheerst het gevoel van 'been there done that'. Het komt op mij over als vrij generieke muziek uit de post-punk revival hoek. Weinig scherpe randjes, maar ook te weinig melodieus/catchy.

Jackonder schreef:

SOnic Youth? Daar ligt het mijlenver van af. Luister Sister even en dan deze
Fijne band, kruising tussen Franz Ferdinand, Strokes, Fontaines, vernieuwend nee, leuk ja zeker.
In april kijken hoe ze het live vanaf brengen.
mayday payday, nee het zijn geen teksten zoals een Howard Devoto maar ik vind het erg leuk

Jackonder schreef:

Welke vrouw?!

Verkeerde band Jack.

chevy93 schreef:

Word jij nou ook al een ouwe lul? Zegt de ouwe lul.

Te weinig melodieus en catchy klopt echt niet. Als deze muziek iets is, dan is het juist melodieus en catchy (as hell).

avatar van Outlaw104
Iemand een idee waarom de releasedatum van de cd versie bijna een half jaar na die van de vinylplaat ligt? Of mis ik iets?

avatar van Juul1998B
Dubbel gevoel dit album. Aan de ene kant is dit zeker niet het beste wat de post-punk revival bands (franz ferdinand, kaiser chiefs, arctic monkeys, the killers etc) hebben voortgebracht. Been there done that is dan voor een klein deel op zijn plaats. En toch betrap ik mezelf erop dat ik het zeker niet slecht vind, sterker nog... ik vind het best wel goed eigenlijk. Wel zijn de rijmschema's op sommige nummers generiek.
Wat me positief opvalt is de energie die de zanger in de nummer stopt en het instrumentale is ook heerlijk.
Een lekker tussendoortje wat betreft een typisch (nieuw) post-punk revival album.

avatar van Elbow
The clockworks gratis in supersonic in Parijs op woensdag 10/4. Ideaal gecombineerd met een bezoek aan mijn zus in Parijs !

avatar van chansadres
Outlaw104 schreef:

Ik heb eindelijk de cd binnen die ik bij de band zelf heb besteld. Originele druk kwam van de vinyl en de cd op dezelfde dag uit. Beide worden gelimiteerd bijgedrukt waarbij de cd binnen een dag weer uitverkocht is. Daarom vrijwel niet te verkrijgen. Volgende maand brengt Nederlands label Play it again Sam de cd uit in Nederland maar ik geloof dat daar ook problemen met leveringen waren want de releasedatum is al enkele keren verschoven.

avatar van blur8
Vanaf as. donderdag zijn er 4 concerten in de lage landen. (Brussel, Rotterdam, Amsterdam & Nijmegen)
Neem aan dat ze vinyl en CD primair bij de merch beschikbaar willen houden.
Als er na de tour over is, zal die exemplaren heus wel op de site beschikbaar komen.