Keith Caputo - Died Laughing (2000)

Label: Roadrunner

1. Honeycomb (3:28)
  2. Razzberry Mockery (3:54)
  3. Selfish (3:46)
  4. New York City (4:37)
  5. Home (4:15)
  6. Cobain (Rainbow Deadhead) (4:09)
  7. Neurotic (4:09)
  8. Dew Drop Magic (3:34)
  9. Just Be (4:02)
  10. Lollipop (3:54)
  11. Upsy Daisy (3:47)
  12. Brandy Duval (8:20)
  13. Extra (4:34)
avatar van Amongvedder
Heerlijke soloplaat van Keith.
Hij blijft een geweldige zanger. (love it or hate it, ok..)

Ben benieuwd wat hij binnenkort uit brengt!

avatar van james_cameron
Inderdaad een redelijke soloplaat, goed geproduceerd en vol mooie songs. Helaas zijn de twee albums die Caputo hierna solo maakte behoorlijk onverteerbaar.

avatar van Basel
Prachtige soloplaat, maar de albums daarna hebben het niet en staan in de kast stof te verzamelen.
Ook live speelt hij nog amper nummers van deze plaat.
Wat is Keith klein trouwens

avatar van thebestfreaks
Blijft geweldig! Ik kan zijn latere cd's ook waarderen, maar ze zijn eigenlijk niet te vergelijken met died laughing.

avatar van itbites
Mooie CD. Zou er op basis van Life of Agony niet snel aan begonnen zijn, maar hij werd gedraaid in de lokale CD-zaak. Nooit spijt van gehad, staan eigenlijk alleen maar goeie nummers op.

avatar van freakey
itbites schreef:

Ik heb deze wel gecheckt n.a.v. Life of Agony.

Luister maar eens naar de ontwikkeling die LOA over de drie eerste platen maakte, deze sluit daar prima op aan.

Later is LOA weer gaan beuken, maar Soul Searching Sun is een werkelijk prachtig ingetogen plaat bij tijd en wijle....

Ik vind dit wel mooier dan het werk van Life of Agony.
Caputo kan natuurlijk goed uithalen met zijn stem, maar hij blijkt ook echt goed en gevoelig te kunnen zingen.

avatar van Holden
Al minstens 15 jaar in de kast staan. Zelden gedraaid. En dat verandert ook niet. Maar vandaag in een shuffle komt Razzberry Mockery voorbij. Lekker met

avatar van milesdavisjr
Inmiddels zijn er 20 jaar verstreken, is Keith niet meer Keith maar Mina, is Life of Agony weer bijeen, en speelt dat bandje inmiddels maar een marginale rol in het muzikale landschap.
Alweer 2 decennia geleden dat Caputo ons veraste (hoewel dat in retrospectief wel meevalt) met een singer songwriter plaat vol emotie, wat theatrale elementen en ver verwijderd van de roots van zijn band.
Dit album kon mij destijds nog wel bekoren maar inmiddels niet meer, de emotionele Caputo die zijn songs voorziet van een typisch Amerikaans emo sausje zijn niet meer aan mij besteed. Als de songs wat luchtiger zijn wordt het weer allemaal te vrijblijvend. Slecht is het zeker niet, er staan een aantal degelijke nummers op maar de schijf heeft bij mij de tand des tijds niet overleefd.

avatar van Pitchman
Dit album is voor mij een aangename verassing. Mooie melodieën en prachtig gezongen.
Geen metal , maar meer met gevoel en ingetogen liedjes, wat de zang wel goed doet. Heeft de tand des tijds makkelijk doorstaan. En wat is Brandy Duval toch een schitterend nummer.

avatar van BoyOnHeavenHill
Nogal een verrassing voor mij indertijd, omdat ik Caputo's "moederband" eigenlijk alleen maar kende uit de nu-metal-hoek. Died laughing is echter bijna compleet het tegenovergestelde van de stijl die ik daarmee associeerde, met zeer melodieuze singer-songwriter-popliedjes, zorgvuldig afgewogen arrangementen met een soort folkrock-inslag, en broos en melancholisch gezongen melodieën, af en toe met een theatraal randje maar zonder dat dat stoort. Veel goede teksthooks ook: "I'm out of my head again", "And don't be sca...red", "I'm selfish with myself", "Sex in the head", "I recommend a psychotherapist to clean up your brain", "syringe me with addiction", "If you don't believe in Heaven, it won't believe in you", "My fairy tale junkie", allemaal tekstflarden die me nog regelmatig door het hoofd schieten. Caputo's stem doet me af en toe denken aan Adam Duritz maar dan zonder de maniërismen die ervoor zorgden dat ik na het debuut van Counting Crows al meteen geen zin meer in hun volgende platen had, maar zoals gezegd blijft Died laughing gelukkig gevrijwaard van die gekunstelde voordracht. Mooie kwetsbare plaat.

avatar van rushanne
Totaal onvergelijkbaar dan Life Of Agony, maar daarom niet minder mooi. De man kon echt goed zingen, en de meeste liedjes zijn fijn in het gehoor. Dit is wel de enige solo plaat die de moeite waard is

deze plaat staan een paar juweeltjes op...jammer dat Keith ook een in de war zijnde knucklehead blijkt te zijn met zijn anti trans uitspraken (nadat hij zelf eerst trans was)...life of agony had na 2 platen moeten stoppen en solo is het na deze plaat ook wel op...desalniettemin is dit wel echt een hele aardige plaat

avatar van Monsieur'
HandsomeDevil schreef:
...in de war zijnde knucklehead blijkt te zijn met zijn anti trans uitspraken (nadat hij zelf eerst trans was)

De beste man is de hele molen in- en uitgeweest, dus wie ben jij om voor hem te concluderen dat hij in de war is? De mensen tussen de 1 en 14 procent die spijt krijgen van hun transitie mogen hun mening en ervaring delen, dat bestempelen als 'anti-trans' stopt deze kleine marginale groep weg, terwijl juist zij zoveel recht hebben van spreken. Het is heel heilzaam dat hij zijn ervaringen deelt en dit kinderen wil bijbrengen. Om Caputo te citeren:

'I’ve been posting hard about, I’m very against transitioning children medically and especially surgically. Hormones are disgusting. I can’t even begin to tell you how many side effects I went through and I can’t believe more trans people don’t speak about the side effects of being trans or having gender dysphoria and not talking about it.'

En nu weer muziek.

Monsieur' schreef:

En nu weer muziek.

nee nee, hij heeft alle support gehad voor zijn transitie...hem bevalt het niet en dan moet het maar weer verboden worden voor anderen...

"He said he was glad Donald Trump won the 2024 United States presidential election due to his campaign promise to ban sex reassignment and cross-sex hormones for minors.[24]"

dus ja hij is een knucklehead...progressief wanneer het hem even uitkomt...maar in basis een conservatieve knucklehead

laatste LOA platen zijn ook echt misbaksels dus ik hoef het sowieso niet meer te zien

avatar van Monsieur'
HandsomeDevil schreef:

Dat jij iemand die spijt heeft van een zwaar persoonlijk traject meteen wegzet als conservatieve eikel, zegt meer over jouw gebrek aan empathie dan over hem. Je hoeft het niet met hem eens te zijn, maar je hoeft ook niet meteen zijn hele bestaan te diskwalificeren omdat het niet in jouw plaatje past. Ik hecht meer waarde aan een mening van iemand die het aan den lijfe heeft ondervonden dan van iemand die maar lukraak wat populaire identiteitspolitieke termpjes braakt.

Monsieur' schreef:

je gaat helemaal voorbij aan mijn vorige post...voor right winged knuckleheads is de punk hc scene niet bedoelt ...met openlijk Trump aanhangen ga je zelfs aan zoveel schandalen voorbij dat ik inderdaad "objectief" knucklehead kan zeggen

avatar van rushanne
Er komt een korte tour door Nederland en Belgie, en deze wordt helemaal gespeeld. Ik denk dat ik 013 maar ga bezoeken, ben benieuwd hoe hij dit gaat brengen

"I'm selfish with myself........"