Keith Caputo - Died Laughing (2000)

Label: Roadrunner

1. Honeycomb (3:28)
  2. Razzberry Mockery (3:54)
  3. Selfish (3:46)
  4. New York City (4:37)
  5. Home (4:15)
  6. Cobain (Rainbow Deadhead) (4:09)
  7. Neurotic (4:09)
  8. Dew Drop Magic (3:34)
  9. Just Be (4:02)
  10. Lollipop (3:54)
  11. Upsy Daisy (3:47)
  12. Brandy Duval (8:20)
  13. Extra (4:34)
avatar van james_cameron
Inderdaad een redelijke soloplaat, goed geproduceerd en vol mooie songs. Helaas zijn de twee albums die Caputo hierna solo maakte behoorlijk onverteerbaar.

avatar van BoyOnHeavenHill
Nogal een verrassing voor mij indertijd, omdat ik Caputo's "moederband" eigenlijk alleen maar kende uit de nu-metal-hoek. Died laughing is echter bijna compleet het tegenovergestelde van de stijl die ik daarmee associeerde, met zeer melodieuze singer-songwriter-popliedjes, zorgvuldig afgewogen arrangementen met een soort folkrock-inslag, en broos en melancholisch gezongen melodieën, af en toe met een theatraal randje maar zonder dat dat stoort. Veel goede teksthooks ook: "I'm out of my head again", "And don't be sca...red", "I'm selfish with myself", "Sex in the head", "I recommend a psychotherapist to clean up your brain", "syringe me with addiction", "If you don't believe in Heaven, it won't believe in you", "My fairy tale junkie", allemaal tekstflarden die me nog regelmatig door het hoofd schieten. Caputo's stem doet me af en toe denken aan Adam Duritz maar dan zonder de maniërismen die ervoor zorgden dat ik na het debuut van Counting Crows al meteen geen zin meer in hun volgende platen had, maar zoals gezegd blijft Died laughing gelukkig gevrijwaard van die gekunstelde voordracht. Mooie kwetsbare plaat.

avatar van Monsieur'
HandsomeDevil schreef:
...in de war zijnde knucklehead blijkt te zijn met zijn anti trans uitspraken (nadat hij zelf eerst trans was)

De beste man is de hele molen in- en uitgeweest, dus wie ben jij om voor hem te concluderen dat hij in de war is? De mensen tussen de 1 en 14 procent die spijt krijgen van hun transitie mogen hun mening en ervaring delen, dat bestempelen als 'anti-trans' stopt deze kleine marginale groep weg, terwijl juist zij zoveel recht hebben van spreken. Het is heel heilzaam dat hij zijn ervaringen deelt en dit kinderen wil bijbrengen. Om Caputo te citeren:

'I’ve been posting hard about, I’m very against transitioning children medically and especially surgically. Hormones are disgusting. I can’t even begin to tell you how many side effects I went through and I can’t believe more trans people don’t speak about the side effects of being trans or having gender dysphoria and not talking about it.'

En nu weer muziek.