Abecedarians - AB-CD (1988)

Rock / Electronic
Label: Caroline

1. Ghosts (3:53)
  2. Soil (6:25)
  3. The Other Side of the Fence (4:49)
  4. I Glide (6:47)
  5. Mice & Coconut Tree (4:59)
  6. Smiling Monarchs (7:31)
  7. Dinner (4:08)
  8. Spaghetti Western (7:00)
  9. Where Whitie Ain't Allowed (6:42)
  10. Press Escape (5:01)
  11. Laugh at Yourself (3:36)
  12. Surf Western (3:16)
  13. Panic in Needle Park (6:56)
avatar van reptile71
De band is al meer dan 20 jaar oud en bestaat niet meer, maar ik heb het pas vandaag ontdekt. 'Smiling Monarchs' was hun eerste single uitgebracht bij Factory. Ik ontdekte deze band dan ook bij de myspace van Factory. Hun eerste album brachten ze uit via Caroline.
Grappig is toch wel dat dit een Amerikaanse (LA) band is met het typische Engelse 'Factory' geluid en dat hoor je niet vaak..

Als ik het moet omschrijven zou ik zeggen: een mengeling van Section 25, The Chameleons, Human League en de stem heeft soms zelfs wat weg van David Gahan (Depeche Mode).
Via youtube kun je een aantal nummers van hun beluisteren waaronder deze: Dinner.
Hun albums zijn nauwelijks meer verkrijgbaar en op internet te vinden voor bijv. 100 dollar.

Dus wie deze plaat heeft: ik wil hem wel! Overigens is dit de enige die tot dusver op cd is uitgekomen, maar hij bevat dan ook hun belangrijkste werk.

jean maurice
nog nooit van gehoord, klinkt interessant alleen die naam!!! hoe spreek je dat uit?AB CD klinkt een beetje lullig!

"eebieciedairians" denk ik...

avatar van orbit
Net een aantal tracks via Youtube beluisterd, Smiling Monarchs, Laugh At Yourself en I Glide zijn prima en Panic In Needle Park is indrukwekkend zelfs (cover van...?).

orbit schreef:
Panic In Needle Park is indrukwekkend zelfs (cover van...?).
Geen idee of dat een cover is, ken het origineel in elk geval niet dan.

avatar van orbit
Stom stom!! het is een film uit 1971 met Al Pacino! Een cultklassiekertje zelfs.. soms haal ik film en muziek even door elkaar, excuus reptile

orbit schreef:
haha ok dan, misschien is het nummer wel geinspireerd door de film dan.

avatar van orbit
Dat lijkt me wel ja.. die yanks zijn natuurlijk toch al veel meer filmfanaten dan die britten

orbit schreef:
Het zijn wel yanks die als britten klinken in elk geval, qua sound.

avatar van orbit
Dat kan je wel stellen ja, dit kan je makkelijk verslijten voor een brits bandje per abuis.. die amerikanen hebben toch goed opgelet kennelijk, en niet alleen maar vanaf Interpol

reptile71 schreef:
Het zijn wel yanks die als britten klinken in elk geval, qua sound.

Chosen Darkness is ook zo'n band die erg Brits klinkt ofschoon zij uit Amerika komen de volldedige naam is overigens I Love You But I Have Chosen Darkness ook een erg goede plaat trouwens

jean maurice

bedankt reptile71! wat een band man!! Ga morgen meteen naar mijn platenboer en ik hoop dat ik nog een cd van ze kan bestellen, Abecedarians, is voor mij echt een mooie ontdekking jeetje wat is dit goed zeg

jean maurice schreef:
Ik zou graag horen of dat is gelukt. Ik denk namelijk niet dat hun albums nog via de normale weg te verkrijgen zijn. Via de link is in elk geval alles alvast te downloaden.

avatar van reptile71
Ben verslaafd geraakt aan Abecedarians. Echt een lekker album dit. Nog een paar nummers die hier niet opstaan die je niet mag missen zijn: Come Out, Beneath the City of the Hedonistic Bohemians, The Misery of Cities en They Said Tomorrow.
Als het je eenmaal pakt laat het je niet meer los.... Deze band had groter moeten worden dan New Order.

avatar van Lin
Lin
Heb net een paar keer goed het album Resin geluisterd en ben aangestoken door het virus van reptile, zal deze verzamelaar ook snel in mn playlist zetten en dan sterren uitdelen

Lin schreef:
ABCD junky NO. 2

avatar van lebowski
reptile71 schreef:

Ik zou er aan willen toevoegen, David Sylvian die wat rauwer probeert te zingen. Dat 'Dinner' is alvast een sterk nummer.

lebowski schreef:

Leuk dat je het ook aan t luisteren bent! Het wordt ook steeds beter als je het vaker hoort.

avatar van lebowski
En zo gebeurt het weer eens op een herfstige vrijdag in september dat er een plaatje door de speakers schalt dat drie keer op repeat gaat. Ik had werkelijk nog nooit van deze heren gehoord en ik vraag me af waarom. IJzersterke nummers, heerlijk gezongen.

lebowski schreef:

Weer een fan erbij! Ja ongelofelijk dat die gasten nooit bekender zijn geworden.

reptile71 schreef:

dit is pure new wave heerlijke muziek met mooie monotone ritmes, en een galmende stem die de geesten stiekem oproept van al die early eighties kopstukken van weleer, een mooie ontdekking is dit, en de vocals doen mij op momenten nog het meest denken aan Fad Gadget, het gitaarwerk aan de Cure(vroege Cure) dit wordt voor mij beslist een blijvertje, geweldig!!!!!

avatar van Alicia
Hoe kan ik aan dit album komen? Downloaden lukt nog niet om een of andere reden. Ben daar ook niet zo bedreven in, wie helpt?

Alicia schreef:
Als het echt niet lukt brand ik hem wel voor je hoor. Stuur je maar wat leuks terug.

Alicia schreef:
Sorry aERo

Het is ook niet zo verstandig als jullie anderen willen kennis laten maken met dit bandje want mensen moeten zich nu door een chat heen zien te worstelen.
Hoe ik over deze band denk? klik.

avatar van Alicia
Zo, wat gespreksstof opgeruimd en we gaan het hebben over "eebieciedairians", dit is echt hele leuke muziek. Zo denk ik erover!

jean maurice
op momenten doet deze band me ook wel denken aan Trisomie21!
kent iemand van jullie dat?

aERodynamIC schreef:

Daarom nog een klein restje slowchat weggehaald.

avatar van reptile71
Clips toegevoegd. Zijn wel geen officiële clips, maar zo kan iedereen toch even luisteren.

jean maurice
doet me toch ook heel veel denken aan Lowlife

na een paar luisterbeurten ben ik toch wat minder enthousiast dan in het begin, ik vind de nummers over het algemeen wat te rustig en te lang. Het gitaarwerk blijft teveel op de achtergrond en wil eigenlijk nergens echt uitbreken. Daarnaast zijn de beats soms erg langdradig en monotoon, maar desalniettemin best een aardige plaat met hele mooie zang