Porcupine Tree - Closure / Continuation.Live (2023)

Alternatieve titel: Live.Amsterdam 07/11/22

4. Rats Return (5:15)
  5. Even Less (6:55)
  6. Drown with Me (5:26)
  7. Dignity (8:35)
  8. The Sound of Muzak (5:04)
  9. Last Chance to Evacuate Planet Earth Before It Is Recycled (4:53)
  10. Chimera’s Wreck (10:24)
  11. Fear of a Blank Planet (9:08)
  12. Buying New Soul (7:48)
  13. Walk the Plank (4:28)
  14. Sentimental (5:23)
  15. Herd Culling (7:12)
  16. Anesthetize (17:25)
  17. I Drive the Hearse (6:23)
  18. Sleep Together (7:57)
  19. Collapse the Light Into Earth (5:01)
  20. Halo (5:54)
  21. Trains (8:00)
avatar van MarkRevel71
Duszz schreef:

Spanje is EU, dus vrij goederenverkeer.

Komt gewoon uit Great Britain

MarkRevel71 schreef:

Komt gewoon uit Great Britain

Inderdaad, was even zoeken op de site:

"All orders placed on our store would be shipped from our offices based in the UK."

Gelukkig niet besteld , dank voor de tip.

avatar van Mellotrongalore
Mijn exemplaar van de BR/DVD bevat alleen de BR. Het vakje voor de DVD is leeg. Ik zal waarschijnlijk toch alleen de BR afspelen, maar toch voelt het nu als een gemankeerd exemplaar. Degene die deze aan mij cadeau gaf als kerstcadeau heeft contact opgenomen met Bol.com. Zij gaven aan geen exemplaar meer te hebben en ook geen nieuwe meer te verwachten. Ik twijfel of ik nu ergens anders nog een compleet exemplaar ga besrellen.

Psychocandy
Inmiddels heb ik de blu-ray bekeken en deze geeft me exact hetzelfde gevoel wat ik destijds in Ziggo Dome had. Muzikaal klinkt het als een klok, maar ik mis de interactie met het publiek.

avatar van Leptop
Met of van?

Zojuist de clear viny bij jpc besteld, geen verzend en douane kosten...

Wat een bere live album. Zeer goed geluid en Steven is goed bij stem. Hogere score kan ik niet geven.
Richard Barbieri wederom zeer goed aanwezig, maar ook drummer Gavin Harrison is top

avatar van Robertoooooh
Beter dan ik me kan herinneren van het concert zelf, waar ik weliswaar grote delen genoten heb, maar toch ook teleurstelling voelde door de onvermijdelijke toevoeging aan de setlist van de waardeloze liedjes die op hun laatste album prijkten. Maar allez, ze klinken wel behoorlijk. Derhalve als live album nog alleszins geslaagd.

avatar van vanwijk
Een prachtig document van een bijzonder memorabele avond!
Geluid is geweldig, de setlist voor mij helemaal perfect.
In tegenstelling tot Robertoooooh ben ik juist bijzonder blij met het laatste studioalbum en kwam dat live ook prachtig strak uit de verf, wat mij betreft zelfs beter dan studio.
De fenomenale visuals, het retestakke drumwerk (Neil Peart waardig, werkelijk waar), een waar genoegen.

avatar van jorro
In het hart van de levendige metropool Amsterdam, waar de echo's van muzikale grootmeesters nog altijd door de grachten galmen, vond een avond plaats die de annalen van de progressieve rock ontegenzeggelijk heeft verrijkt. Porcupine Tree, een ensemble dat bekendstaat om hun intrigerende fusie van melodische verfijning en sonische experimentatie, presenteerde hun langverwachte project 'Closure Continuation Live'. Dit recensie beoogt niet slechts een verslag te zijn, maar een odyssee door de muzikale labyrinten die deze groep zo uniek maken.

Vanaf de openingsnoten was het duidelijk dat deze avond meer zou zijn dan een gewoon concert; het was een cerebrale reis, een exploratie van geluid en emotie. De bandleden, ware meesters in hun vak, speelden niet alleen muziek – ze schilderden auditieve landschappen, rijk aan textuur en kleur. Elk nummer werd een verhaal, elk akkoord een woord, elke stilte een ademtocht.

De interactie tussen de muzikanten leek bijna telepathisch; een naadloos samenspel dat de grenzen van het traditionele concert overstijgt. Het publiek, meegevoerd op de golven van Porcupine Tree's muzikale beheersing, werd deel van een collectieve ervaring, een symbiose van artiest en toehoorder.

Het album 'Closure Continuation', al een meesterwerk op zich, kreeg een nieuwe dimensie in het live-spektakel. Nummers zoals 'Harridan' en 'Herd Culling' transformeerden van studio-opnames tot levende, ademende entiteiten. Elk nummer werd een exploratie, een ontdekkingstocht, waarbij de luisteraar werd uitgenodigd om dieper in de muziek te duiken, om de gelaagdheid en de emotionele diepte die Porcupine Tree kenmerkt, te ervaren.

De visuele component van het concert, niet te verwaarlozen, versterkte de algehele ervaring. Licht en schaduw speelden een kat-en-muisspel, versterkten de emoties en creëerden een visueel spektakel dat in perfecte harmonie was met de muziek. Het was alsof elk lied een eigen visueel thema had, een eigen verhaal vertelde, met het podium als canvas.

Afsluitend kan worden gezegd dat 'Closure Continuation Live in Amsterdam' meer was dan een concert; het was een viering van muzikale innovatie, een demonstratie van artistieke synergie en bovenal een onvergetelijke ontmoeting tussen band en publiek. Porcupine Tree heeft wederom bewezen dat zij niet slechts musici zijn, maar ware verhalenvertellers, architecten van emotie en geluid. Dit concert zal ongetwijfeld als een hoogtepunt in hun carrière worden beschouwd, een magische avond die nog lang in het geheugen van alle aanwezigen zal naklinken.

Eerder verschenen op www.jorros-muziekkeuze.nl

avatar van papat
Vandaag deze op vinyl gekocht. Wat een gaaf concert. Ik ben echt wel gek van Steven Wilson, maar Porcupine Tree wist me nooit zo te raken (ja, ik zal wel vloeken in dit deel van de musicmeter kerk). Tot ik dit hoorde. Op de een of andere manier raakt dit me wel. De sound is wat opener dan op de studio albums. Subliem drumwerk. Mooie setlist.

Kwaliteit van het vinyl valt trouwens wel erg tegen, zit een hoop kraak en getik in.