The Pineapple Thief - It Leads to This (2024)

Label: Kscope

1. Put It Right (5:30)
  2. Rubicon (4:37)
  3. It Leads to This (4:43)
  4. The Frost (5:40)
  5. All That's Left (4:25)
  6. Now It's Yours (5:59)
  7. Every Trace of Us (4:30)
  8. To Forget (5:21)
  9. All That's Left [Alternate Version] * (4:30)
  10. All Because of Me [Alternate Version] * (3:05)
  11. Put It Right [Alternate Version] * (5:22)
  12. Rubicon [Alternate Version] * (4:39)
  13. To Forget [Alternate Version] * (5:08)
  14. Every Trace of Us [Alternate Version] * (4:33)
  15. The Frost [Alternate Version] * (5:57)
avatar van legian
The Frost klinkt erg fijn, beter dan de singles van de voorgaande twee platen eigenlijk. Erg fraaie cover ook weer, dat hadden die vorige twee ook niet echt in mijn optiek. Ben erg benieuwd naar het geheel. Wel jammer dat de deluxe versie weer iets duurder geworden is ten opzichte van de vorige en Bruce's solo album. Maar goed die gaat hier waarschijnlijk wel weer binnenkomen.

avatar van luukve
Ik weet al wel wat ik grijs ga draaien in de twee weken tussen de lanceerdatum van het album en het concert 2 weken later.

Dat gezegd hebbende ben ik niet zo'n fan van de eerste single. Hoop op iets meer ontlading wat je wel veel had bij Your Wilderness en Dissolution maar ook ontbrak bij Versions of the Truth.

avatar van luukve
Vraag me af wie de special guest is bij de bijbehorende tour? Wellicht een wat grotere naam als supporting gitarist?

avatar van meneer
Momenteel veel naar de band aan het luisteren. Grote twijfels om kaartjes te kopen voor het concert in De Melkweg. Hangt ook wel van dit album af.

avatar van Alicia
Every Trace of Us is weer een fijn nummer. Ik kan niet wachten.

Alicia schreef:
Every Trace of Us is weer een fijn nummer. Ik kan niet wachten.

Zomaar even een vraagje: jij kent ze wat beter dan mij maar heb je ze ook weleens live gezien ? En, als dat zo is, is dat een aanrader ?

meneer
Helaas kan ik niet naar dergelijke concerten. Maar ik heb de concerten van The Pineapple Thief op blu-ray. Het zijn geen grote spektakelstukken. Maar muzikaal is het piekfijn in orde! Nu is een dvd of blu-ray nog wat anders dan echt live. Maar ik zou echt gaan als ik kon.

Alicia schreef:
meneer

Dank je ! Ik zal eens kijken op internet.

avatar van Leptop
Ik heb ze een paar jaar geleden live gezien in de Melkweg en dat was een prima concert! Zeker de moeite waard.

avatar van legian
meneer ik kan je ze wel live aanraden, heb ze een aantal keer live gezien en muzikaal is het altijd genieten. Juist in deze wat kleinere zalen passen ze perfect in mijn optiek.

avatar van ProGNerD
Helemaal mee eens legian, voor mij geldt hetzelfde...

The Pineapple Thief – It Leads To This – Progwereld

Alvast een uitstekende beoordeling op Progwereld !

avatar van Alicia
Ik ga voor de blu-ray met Dolby Atmos, 5.1 en hi-res. Maar dan wel voor 'slechts' het enkele schijfje. Daar staat - volgens Burning Shed - naast de reguliere, eveneens de alternatieve versie (bonusalbum Y Aqui Estamos) op.

TONYLUNA schreef:
The Pineapple Thief – It Leads To This – Progwereld

Alvast een uitstekende beoordeling op Progwereld !

Vanzelfsprekend ben ik behoorlijk nieuwsgierig geworden, zeker na de recensie en meer in het bijzonder de zinsnede Sowieso is de band zo strak als een aangetrokken aap. Die uitdrukking kende ik nog niet.

Leptop schreef:

Wat wil je met zo'n drummer, maar vlak de bassist ook niet uit. Live is dit ook het geval trouwens op basis van mijn (meerdere) ervaring(en)...

avatar van Alicia
Het is middernacht. Na het prachtige geluid van Luminescence uit 2023 heeft zanger/gitarist Bruce Soord nu samen met trommelaar Gavin Harrison, bassist Jon Sykes en toetsenist Steve Kitch in 2024 wederom een nieuw muziekstuk de wereld ingeslingerd. En wat voor een. Want wat klinkt het geluid weer fabelachtig mooi. Ik ben enorm benieuwd naar de blu-ray met de Atmos/5.1/hi-res versie, die - als het goed is - morgen binnen komt rollen.

De liedjes moeten nog wel enigszins rijpen. Ik heb de plaat pas een keer helemaal beluisterd. Maar over de kwaliteit van de songs maak ik mij geen zorgen.

Dat zit wel snor bij Bruce Soord en The Pineapple Thief.

Wat uiteraard wel ontzettend jammer is, dat ik die Atmos versterker nu nog steeds niet heb, zeg...

*de oordoppen maar weer indoet*

avatar van legian
De twee voorgangers wisten mij niet direct te overtuigen en hebben dat eigenlijk nog steeds niet echt volledig gedaan. Maar met deze schieten ze wel direct weer raak. Eerste luisterbeurt bevalt erg goed en de nummers klinken hier weer wat meer zoals ik ze graag hoor. Wat levendiger, energieker en speelser. Fijn album ben benieuwd naar de deluxe versie met de alternatieve versies die ergens komende week zou moeten aankomen.

avatar van ProGNerD
1e beluistering vanochtend bevalt goed; gaat hier zeker nog vaker voorbij komen van de week.

Naast de geweldige sound en productie in het algemeen, vallen zo op het 1e gehoor It Leads to This en Every Trace of Us me het meest op. 's Kijken hoe deze zich verder ontwikkelt...

avatar van Broem
Ook hier een tevreden 1e luisterbeurt Klinkt weer erg goed en in de lijn met de kwaliteit die we gewend zijn van deze band. Komend weekend nog eens lekker voor gaan zitten.

avatar van Rick53
In mijn beleving is 'de sound' van de band vanaf 2018 niet meer aan het evolueren. Dat vind ik jammer. Waar Your Wilderness en Dissolution nog vaak konden verrassen, is dat bij de laatste twee albums wat mij betreft niet meer gelukt (Give It Back niet meer gerekend).
Gavin vind ik vanaf DIssolution ook niet meer uitblinken. Vaak dezelfde fills & grooves in een ander jasje gestopt. De groove gecombineerd met hier en daar een tom ken ik nou ongeveer wel.
Productie is daarentegen wel weer subliem. Alles om Soord's stem lijkt perfect in balans te zijn om zo zijn stem er natuurlijk schoon bovenuit te krijgen.

Zijn er dan wel hoogtepunten? Zeker wel: Now It's Yours en Rubicon brengen, wat mij betreft, het beste uit de band naar voren!

avatar van MarkRevel71
Beetje een tegenvaller. Voor nu 3 sterren.

avatar van Leptop
De eerste rondjes zitten er op. Klinkt allemaal bekend in de oren. Zo ook is er de wetenschap dat meer luisteren bij deze band eigenlijk altijd leidt tot een hogere waardering. Dus ik stel nog even uit .

Psychocandy
Ik zag TPT in 2014 in W2 live tijdens de Magnolia tour. Hoewel ik het concert en het album destijd goed vond, moet ik eerlijk toegeven dat Gavin Harrison wel een dimensie aan de TPT heeft toegevoegd. De band klinkt minder vlak, het geluid voller. Ik ben nooit een echte fan van de stem van Bruce Soord geweest, maar vind zijn stem wel goed met de muziek op dit album matchen.

avatar van Fluvver
meneer schreef:

1 keer live gezien met Gavin op de drums, dat was toen een erg lekker concert. Ze breken de tent niet af, beetje statisch, maar muzikaal erg lekker.

avatar van Leptop
Na een weekend luisteren kom ik op dit moment op 4* uit. Wellicht ligt meer nog in het verschiet, maar voor nu prima. Een zeer degelijk TPT album.

avatar van james_cameron
Mooie liedjes, soms iets te minimalistisch en ingetogen naar mijn smaak, maar het album kabbelt aangenaam door en met slechts 40 minuten speelduur verveelt de boel in ieder geval niet. Het beste nummer is wat mij betreft Rubicon, die precies de juiste elementen (pop en rock) weet te combineren om te resulteren in een prachtige, meeslepende track. Maar goed, de rest van de songs doet naar niet veel voor onder.

luukve schreef:

Randy McStine dus die ook supporting was bij Porcupine Tree! Nice.

Ben er nog niet helemaal uit met dit album. Al een paar keer opgezet en na iedere luisterbeurt vind ik hem beter. Vooral de eerste 4 nummers springen er uit momenteel. Voor nu 3.5* maar zie dat makkelijk hoger worden in de toekomst.

avatar van symforock
Heerlijk album en geweldig geproduceerd ! Wat een geluid !

avatar van michaelSOAD
Fijn dat er nu een nieuwe prog-release is die eens niet langer dan een uur duurt. Bij dit genre merk ik dat albums bij mij nooit blijven hangen en vaak zelfs saai vind. Door de vaak veel te lange speelduur, heb ik nooit de behoefte om ze dan nog meerdere keren te beluisteren. Hierdoor zijn bij mij veel prog-releases in de vergetelheid geraakt.

Deze nieuwe van The Pineapple Thief heeft nu gelukkig een fijne kortere speelduur. Ik ga hem binnenkort nog vaker luisteren om te kijken of de individuele songs nog meer aanslaan. Maar na de eerste luisterbeurten ben ik al wel enthousiast.

Vooral het muzikale aspect vind ik erg fijn klinken. De gitaarklanken spreken me erg aan door de wat meer zomerse open klanken. De muziek heeft soms een speels karakter, maar zonder zichzelf te verliezen in chaos en ingewikkeld gepriegel. Ook de zang klinkt mooi, maar ik moet het album nog vaker luisteren om deze tot waarde te schatten.

avatar van hydex
Snelle eerste luisterbeurt. De titel track vind ik er toch wel erg bovenuit springen. Lekker strakke drums, lekkere bas loop en een mooie opbouw naar het einde. TPT is voor mij altijd een komen en gaan. Ik vind het op sommige momenten geweldig en op andere momenten val ik erbij in slaap. Ik denk dat dat erg met mijn gemoedsrust te maken heeft.
Hoe dan ook. Dit album klinkt lekker en ga ik nog wat vaker luisteren. Voor nu 4*