Róisín Murphy - Overpowered (2007)

Ierland
Dance / Pop
Label: EMI

1. Overpowered (5:06)
  2. You Know Me Better (4:16)
  3. Checkin' on Me (4:36)
  4. Let Me Know (5:07)
  5. Movie Star (3:59)
  6. Primitive (4:48)
  7. Footprints (3:35)
  8. Dear Miami (3:37)
  9. Cry Baby (5:57)
  10. Tell Everybody (3:52)
  11. Scarlet Ribbons (5:33)
  12. Body Language (4:36)
  13. Parallel Lives * (4:21)
  14. Pandora * (3:56)
avatar van andré
Hopelijk net zo sterk als haar vorige album. Róisín heeft haar garderobe ook weer iets uitgebreid zie ik

avatar van Nickstbo
Kijk hier zo hard naar uit !!!!!!!!!

Ik ben hier ook wel benieuwd naar. Overpowered is het beste pop-nummer dat ik in tijden heb gehoord (dergelijke nummers maken radio luisteren weer draaglijk ).

Die acid sound door het hele nummer geeft het geheel wel een orgineel en stoer karakter. Pop voor electronic-fanaten dit.

Electro_
Inderdaad, erg goed nummer en ben blij dat deze vaak op MTV verscheen!

avatar van Zwammer
Overpowered is zeker een goede popsong. Nieuwe single Let Me Know vind ik al een stuk minder.

Dit is toch de cover van de single Overpowered?

avatar van FunkyMonk
Zwammer schreef:
Overpowered is zeker een goede popsong.

Idd, heerlijk nummer is het.

Let Me Know is minstens even goed, zelfs beter!

Mee eens, gisteren Roisin live gezien bij Jonathan Ross met dit nummer, blown away

Naar het schijnt is de plaat dit weekend gelekt, dus we zullen zien de komende tijd.

Je kan hem vanaf 12/10 kopen ipv van 15/10
In België tog

avatar van djarend
Deze is beter dan haar eerste plaat. Gewoon meer electronica, minder freaky en veel vrolijker, heb de promo paar dagen in huis en draai hem al veel, vanaf vrijdag 12 oktober in mijn winkel te vinden voor 14,95

En wat is jouw winkel ?

Ik vind met name You Know Me Better, Let Me Know en Dear Miami geweldig op deze promo, haar vorige cd was heel aardig, maar ze gaat nu weer doen waar ze goed in was. Wel nog de laatste twee nummers niet gehoord, vandaar ook nog geen stem. Ben er wel benieuwd naar, track 13 is geproduceerd door Richard X.

avatar van 3din
Super CDtje met toegankelijke Elekcro/Dance/Disco nummers, leuke dance beats…………. ben het eigenlijk niet zo gewend van haar.

Ga ik straks halen ,
verwachtingen zijn hoog !

Op soulseek vind ik hem nog niet direct..Ben benieuwd!

avatar van Nickstbo
Nu niet reclame maken ofzo maar in MediaMarkt kost die maar 9,99 !!

avatar van Pauluzz de BK
FF wennen qua style wisseling na de door Matthew Herbert uber beinvloedde Ruby Blue. Maar ik heb goede hoop: Overpowered (track) knalt al lekker, De Rest moet nog even indalen.
en E 9,99 bij Mediamarkt? oeii. daar m maar even legaal scoren dan.

tuktak
noujah, als dit album een aantal jaar eerder zou zijn gemaakt, dan zou het wel bijzonder geweest zijn, maar nu is dit album eigenlijk een beetje een nietszeggend dingetje. 1 keer luisteren en daarna nooit meer aanraken. niet omdat het slecht is ofzo. maar voor achterhaalde dance luister ik wel 2 unlimited: nono, nonono no

Een enorm fijn album.
Beter dan alle andere dancediva's. Misschien enig minpuntje : het wat saaie "Footprints".
4,5 Ster voor Murphy !

In tegenstelling tot Nickstbo vind ik "Footprints" juist wel erg geslaagd, prachtig geproduceerd vooral.

In z'n geheel geef ik het 4*, wat bij mij geen enkel Moloko-album zou halen, dus chapeau Roisin!

avatar van djarend
lekkere moderne disco plaat, niks mis mee, Moloko had ik niet zo'n goede plaat meer zien maken denk ik....

avatar van musicfriek
Inderdaad een discoplaat, is de beste omschrijving hiervoor. Roisin wou al heel lang een plaat maken als deze (las ik ergens in een interview). Ik had er ietsje meer van verwacht, maar er staan zeker een paar lekkere liedjes op. Goed genoeg voor 3,5*

avatar van Shinobi
Ik beluister 'm nu al voor de 2de of 3de keer via de Luisterpaal en hij klinkt erg aangenaam. Ik wist trouwens niet dat zij de zangeres van Moloko was.
Cry Baby is mijn persoonlijke favoriet hierop, man wat is die track strak in elkaar gezet zeg.

Ik geef 'm 3, 5 sterren.

avatar van Nickstbo
Wel een vrijg laag gemiddelde voor zo'n cd

avatar van Zwammer
Zo'n cd?
Tja, het klinkt allemaal wel lekker en het is wel aardig geproduceerd, maar echt veel bijzonders vind ik het ook niet. De liedjes zijn vrij standaard en wat mij betreft springt het nummer Overpowered ver boven alle andere liedjes uit

avatar van Rockrooster
Jezus Christus, wat een onverwacht goede ontdekking. Eigenlijk vinden ik alle nummers erg goed, waar 'Scarlet Ribbon' de lijst met favorieten onderaan eindigt. Bovenaan staat 'Movie Star'! Wat een heerlijk nummer. Ook de singles doen het bij mij erg goed. De intro van 'Let Me Know' vind ik er ook goed bij passen. Tot slot is 'Body Language' ook erg goed!

avatar van VanDeGriend
Over het eerste album van Roisin was ik nou niet helmaal te spreken. Beetje rommelig geheel met naar mijn smaak wat te nadrukkelijk de stempel van Matthew Herbert. Te veel producerssnufjes zeg maar.

Naar aanleiding van het zeer vermakelijke optreden van Roisin als openingsact bij Groove Armada dan toch maar deze cd gehaald. En dit is bepaald andere koek. Een overdonderend geproduceerde dansplaat met heir en daar een goed getimed rustpuntje. Niks meer misschien maar vooal ook helemaal niks minder.

Tijdens het optreden schot al even door me hoofd dat dit een prima alternatief is voor mensen die Madonna tijdens de Confessions periode stiekem heel leuk vinden maar bang zijn hun aureool van verantwoord muziekliefheber kwijt te raken als ze het toegegeven. Nou voor die groep is is er nu Overpowered van Roisin Murphy inclusief de van haar natuurlijk te verwachten extraverte live-act (ga kijken als je de kans krijgt). Al met al: spetterende plaat, imho beter dan het eerder genoemde en ook beslist aardige Confessions, net eigenwijs en apart genoeg nog zodat je er ook nog mee kan aankomen bij de "serieuze" muziekliefhebbers in je vriendenkring.

avatar van musicfriek
VanDeGriend schreef:
Al met al: spetterende plaat, veel beter dan eerder genoemde Confessions, net eigenwijs en apart genoeg nog zodat je er ook nog mee kan aankomen bij de "serieuze" muziekliefhebbers.

Grappig, ik moest ook aan Confessions denken toen ik deze draaide, maar wel met het verschil dat ik die toch echt stukken beter vind dan Roisin. Dit is ook wel aardig, maar haalt het op diverse vlakken niet. Maar ik gun Roisin haar doorbraak

avatar van dix
dix
moest vaak aan Madonna denken bij deze plaat, maar nog vaker aan Divine ....

avatar van MusicJunkie
Vind hem ook beter dan haar eerste solo plaat. Een 3,5 is het zeker wel waard