Dvne - Voidkind (2024)

Label: Metal Blade

1. Summa Blasphemia (5:28)
  2. Eleonora (8:48)
  3. Reaching for Telos (5:22)
  4. Reliquary (7:46)
  5. Path of Dust (1:28)
  6. Sarmatæ (4:29)
  7. Path of Ether (1:29)
  8. Abode of the Perfect Soul (7:28)
  9. Plērōma (6:00)
  10. Cobalt Sun Necropolis (9:57)
avatar van Eppers
Ik kijk hier waanzinnig naar uit. Hun vorige belandde in mijn top 10. Pleroma belooft al veel goeds.

avatar van nojob
Eppers schreef:
heel veel

avatar van ProGNerD
Tjonge, de reviews die ik tegenkom liegen er niet om...

't Is dat ik nog een paar andere albums op de luisterlijst heb staan, waarmee vanmiddag en -avond al wel gevuld zijn, maar morgen is deze aan de beurt => zin in !

avatar van Eppers
De soundscapes die de eerste twee albums nog wat extra's bovenop de genialiteit gaven, zijn hier minder aanwezig. Maar het blijft briljant. Daarom eigenlijk een 5-.

avatar van ProGNerD
Na de 1e luisterbeurt:

Muzikaal dik in orde, maar het gevoel over de (cleane) zang dat ik met de nominatie van de 1e single hier al had en noemde, blijft wel een beetje over het album hangen op een of andere manier. Gelukkig (in dit geval) wordt er voornamelijk gegrund en dat klinkt prima !

avatar van Aladdin
Vaak vallen platen waar je naar uitkijkt wat tegen, maar deze….. Kan het nog niet helemaal geloven, maar het lijkt erop dat Dvne weer een briljante plaat heeft gemaakt.

avatar van james_cameron
De boel rolt lekker door op dit derde album, al komt de plaat wat mij betreft pas echt tot leven vanaf track 7, het met heerlijk zware riffs doorspekte Abode Of The Perfect Soul. De twee afsluitende tracks zijn vervolgens ook prima. Het overige songmateriaal is degelijk genoeg maar mist net dat beetje extra, waardoor de band de aandacht er niet continu bij kan houden. Die ervaring had ik overigens ook met de vorige albums.

avatar van namsaap
Voorganger Etemen Ænka was voor mij een van de mooiste ontdekkingen van 2021. Daarom keek ik erg uit naar deze opvolger. En die stelt niet teleur!

Dvne heeft hun stijl op dit nieuwe album verder ontwikkeld en verfijnd. Zo is de cleane zang verbeterd - al blijft het een zwakker punt van de band - en zijn de nummers wat directer van opbouw. Geweldig album!

avatar van madmadder
Hmmmmm, tijdje terug single gehoord, niet onder de indruk. Gisteren live gezien op Soulcrusher, totaal niet onder de indruk. Vandaag toch eens het album opgezet, jezus wat vet!

avatar van namsaap
Lijstjestijd komt eraan. Ik loop alle releases uit 2024 die ik aan mijn collectie heb toegevoegd nog eens langs om mijn oordeel op te frissen en te kijken of ze mogelijk in mijn top 20 een plaats krijgen.

namsaap schreef:

Mijn waardering voor dit album blijft toenemen. Enige minpunt vind ik de wat vlakke en ééndimensionale productie, maar al met al heeft dit album een streepje voor op Etemen Ænka.

Score: 88/100

Namsaap's Top 20 van 2024 - MusicMeter.nl

avatar van The_CrY
Een paar jaar na het debuut Asheran wat mij destijds omver blies hebben we alweer het derde album Voidkind. De tweede plaat deed me wat minder, de spontaniteit leek wat verminderd, en hoewel dit ook een wat doordachter, gecomponeerder album is dan het debuut, komt deze wel lekker binnen weer. Heerlijke proggy metal met veel grooves, opbouw, en toffe soundscapes. Op sommige tracks gaat het wat op de automatische piloot, maar op nummers waar het werkt word ik dan ook volledig ingepakt, zoals bij 'Pleroma', 'Eleonora', 'Reliquary', maar ook het uitbouwende 'Abode of the Perfect Soul'. Deze band blijft hoe dan ook de moeite waard.