Eefje de Visser - Heimwee (2024)

Label: Sony

1. Hoe Doe Je Dat (4:04)
  2. Vlammen (3:51)
  3. Gloeien (3:58)
  4. Weekenden (3:44)
  5. Hoor Je het Hart Kloppen (4:11)
  6. Beeld Hangt Stil (4:12)
  7. Wolk Breekt (4:10)
  8. Ik Weet Dat Hij het Wil (4:13)
  9. Reizen (3:55)
  10. Uit het Oog (4:18)
  11. Vlug (3:20)
  12. Heimwee (3:34)
avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Onze Eefje - van 't weekend stond ik nog naast haar te dansen bij St. Vincent. Eefje op Best Kept Secret, maar dan als daggast. Met dit nieuwe materiaal verwacht ik haar eigenlijk volgende editie op het podium!

avatar van Slowgaze
Wauw, Maartenn, respect. Ik zou niet eens durven dansen naast Eefje.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Ik heb ook nog naast mijn buurvrouw MEAU gedanst (woont een straatje verder); misschien dat je daar wat minder starstruck van bent?

Overigens kan ik mij nog goed herinneren dat jij ook nog met Eefje hebt gebabbeld toen we haar de try-out show zagen door voor Bitterzoet in die summier aangekleede loods.

Anyway, Heimwee heb ik naar Het Is die hier op dit moment op staat. Ik hoop echt dat ze die kant wat meer opgaat.

avatar van jordidj1
Gretz iets voor jou?

avatar van harm1985
Presale is voorlopig alleen vinyl, hopelijk ook op cd binnenkort, maar na de teleurstelling met Bitterzoet Live weet je het maar nooit. Leaving money on the table...

jordidj1 schreef:
Gretz iets voor jou?

avatar van chevy93
Eerste singles overtuigen nog niet echt. Dare I say, klinkt een beetje als een parodie op haarzelf...

harm1985 schreef:

Ik zag net precies op mevrouws 'gram dat er een cd-versie komt. Ben stiekem zelf ook opgelucht.

avatar van Gretz
"Bitterzoet werd ontvangen als één van de beste Nederlandse albums ooit gemaakt."

En zo is het maar net

Fijne minidocu van 3voo12

avatar van Zwammer
Kijk hier wel naar uit. Eerste indruk van singles was vaak mwoah, maar gaandeweg de tijd kan ik ze steeds meer waarderen. Optreden op DtrH festival was ook betoverend, dus het zal me niet verbazen als dit album in positieve zin gaat verrassen.

avatar van harm1985
Weekenden valt me wat tegen. Beetje de Kom Op van Heimwee, iets teveel gerecyclede teksten.

avatar van shariramaut
Gretz schreef:

En zo is het maar net

Fijne minidocu van 3voo12

Wanneer ze rond 7 minuten en 20 seconden akoestisch 'Heimwee' brengt, WAW ♥
Niemand heeft meer muzikaliteit in z'n stem dan Eefje...

avatar van hoi123
harm1985 schreef:
Beetje de Kom Op van Heimwee
Zonder context had dit ook goed een Eefje-tekst kunnen zijn.

avatar van Nick4
Nu ik de eerste vijf nummers bijelkaar kan luisteren vallen ze veel meer op hun plaats. Uit Het Oog en Vlammen zijn fantastisch, en ook het nieuwe Weekenden vind ik erg leuk. Dit lijkt stylistisch allemaal veel meer op Het Is, en ook de nummers tot nu toe hebben hetzelfde slowburn gehalte. Wat voor mij uitstekende tekenen zijn dat het album weer geweldig wordt.

hoi123 schreef:
Zonder context had dit ook goed een Eefje-tekst kunnen zijn.

Die tracklist is pas een Eefje-tekstm

De Bitterzoet-tournee draag ik mee voor het leven. Die duurde door corona liefst 2 jaar half...
Bitterzoet was zowat mijn favoriete plaat van 2020.

Dus kon het bijna niet anders dat ik minder enthousiast ging zijn over de opvolger..
Ik heb een te hoog been there done that-gehalte.
Ik weet het, misschien ligt dat meer aan mezelf dan aan Eefje. De magie is even weg..En we zijn toch al 5 nummers ver.

avatar van Grizzly Bear
Ik weet dat hij het wil is in een speciale versie ook op Spotify te beluisteren. De helft van het album is dus inmiddels te horen

avatar van Juul1998B
Leuk verjaardagscadeau
De singles vond ik matigjes, niet slecht maar ook niet het niveau van bitterzoet.
Desondanks heb ik er veel zin in!

avatar van Fathead
Origineel ook, zo’n hoes.

avatar van Ayreonfreak
Ben op basis van de nieuwe singles nog niet enthousiast. Kan in ieder geval niet concureren met Bitterzoet. We wachten het volledige album nog maar even af.

avatar van Poles Apart
Fathead schreef:
Origineel ook, zo’n hoes.

Je bedoelt dat ze een foto van René Froger had moeten gebruiken voor haar album?

avatar van Fathead
Poles Apart schreef:

Dat had niet gepast, vrees ik.
Maar dit is geen originele of spannende hoes te noemen, toch?

avatar van Poles Apart
Fathead schreef:

Dat had niet gepast, vrees ik.
Maar dit is geen originele of spannende hoes te noemen, toch?

Origineel en spannend (wat dat ook moge zijn) misschien niet, maar deze is toch stukken beter dan de vorige? Die van Bitterzoet was afschuwelijk, geen idee wat de bedoeling daar van was. Vind deze best aardig.

avatar van matthijs
Maartenn schreef:
'Het is' is inderdaad een bijzonder fijn plaatje. Bitterzoet is iets elektronischer, maar als je de nummers van beide platen op shuffle zet zou een leek niet herkennen wat van welke plaat komt...
Zou gaaf zijn als ze eens wat met Spinvis zou doen, allebei van die woordkunstenaars, waarbij de teksten geen duidelijke betekenis hebben maar wel veel sfeer oproepen...
En... dansen met een artiest die je bewondert lijkt me super... Veel artiesten vinden t leuk naast de ster op het podium ook even publiek te zijn, en wat is meer 'publiek zijn' dan samen dansen!

Ook al ben ik fan van Eefje, tot nu toe weten de nieuwe singles mij nog niet echt te overtuigen. Ik begrijp dat het wat meer organisch is en minder elektronisch. Juist dat elektronische vond ik geweldig aan Bitterzoet. Bitterzoet overtreffen is ook geen gemakkelijke klus, en dat hoeft ook niet. Eefje haar liedjes komen pas echt tot leven op het podium. Ik kijk uit naar het album en ben benieuwd of het als geheel wat beter klinkt.

avatar van harm1985
Met het uitkomen van Neil Young Archives Vol. III vrees ik dat ik hier voorlopig geen tijd voor heb... en dan ook nog een nieuw live album van War on Drugs dezelfde dag!

avatar van Lost
Wederom een zeer fijne plaat van Eefje …. Ze heeft toch een bepaald signature-geluid die ze in allerlei facetten kan inkleuren en dat dan ook op grandioze manier doet. De plaat heeft een lekkere flow en sfeer en luistert lekker weg. Kan niet wachten op de optredens. Maar nu efkes de plaat op repeat…

OMIT
Eefje de Visser is een soort van Robert Smith. Niet de lipstick enzo, maar wel het talent voor liedjes maken.

avatar van Gretz
Eefje was gisteren bij Kunststof (NPO Radio 1) te gast om te praten over o.a. de aankomende release van Heimwee en de nieuwe tour

avatar van Rudi S
OMIT schreef:

nu is het wel klaar met dat Eefje bashen