Conifère - L'Impôt du Sang (2024)

Canada
Uitgebracht in eigen beheer

1. I - Liberté / II - Furia (7:59)
  2. III - le Grand Hyver (5:59)
  3. IV - Décombres Fumants (5:02)
  4. V - Rêve de Nos Ancêtres (12:10)
avatar van ProGNerD
Mooie tip hier van Apollo. Als de rest van het album net zo fris en energiek klinkt als het openingsnummer I - Liberté / II - Furia dan heb ik er weer een mooie aanwinst bij in m'n rap uitdijende black metal collectie...

avatar van ASman
Dit album zag ik al eens in wat metal-gerelateerde charts van 2024 passeren en Apollo bracht hem nog eens terecht aan mijn aandacht. Quebec en black metal is een combinatie welke regelmatig tot kwalitatief hoogstaande resultaten mag leiden en dat is ook hier weer niet anders

ASman schreef:

Staat dit weekend op de luisterlijst: zin in !

Enne: mocht je nog tips hebben vanuit de Quebec black scene, dan houd ik me van harte aanbevolen...

avatar van Johnny Marr
Swingt als een tiet dit, gek! Apollo thx voor de tip homeboy. Dikke vier en half mics. Vooral het laatste nummer is waanzinnig goed! Een climax om Ü tegen te zeggen.

avatar van ASman
ProGNerD schreef:

Staat dit weekend op de luisterlijst: zin in !

Met plezier. Ik zal je alvast de meest "bekende" exponenten tippen, als je deze natuurlijk nog niet gehoord hebt;

Gris - Il Était une Forêt... (2007)
Gris - À l'Âme Enflammée, l'Âme Constellée... (2013)
Forteresse - Métal Noir Québécois (2006)
Forteresse - Thèmes pour la Rébellion (2016)
Spectral Wound - Infernal Decadence (2018)
Spectral Wound - A Diabolic Thirst (2021)

Johnny Marr schreef:

edit: ook een 4,5* opgeplakt, het wordt alsmaar beter.

Dat hele rijtje is geweldig, maar dit album spant de kroon. Staat zelfs in mijn top 10, dus zeker checken ProGNerD!

Ik ga met je mee Apollo: 4,5*

Naast Saidan en Vimur een van DE black metal ontdekkingen van dit jaar voor mij...

avatar van Apollo
Zal Edwynn eens tippen, misschien zit er ook wel wat voor hem bij.

avatar van Edwynn
Fijn album is dit inderdaad. Sfeervol doordat het een klein beetje folky is. Af en toe neigt het wel naar vrolijkheid maar gelukkig is het licht krakkemikkige geluid die doorslag voor.
Wel jammer dat de tape overal alweer zo goed als uitverkocht is. Begrijpelijk ook weer. Tapes heersen namelijk.

Van Spectral Wound ben ik helemaal geen fan.
Forteresse vind ik ook erg goed. Sterk melodieus maar nog wel ruig.

Gevurah komt ook uit die contreien en zal ik daarom nog als ongenoemde tip opvoeren. Die klinken nog wat zwaarder en onstuimiger en hebben een sterk Bijbelmythische inslag (Is dat een woord? Enfin, check hun thema's en je snapt vast wat ik bedoel).

Edwynn schreef:

Klinkt interessant, straks even luisteren. Dank voor de tip.

Wat vind jij eigenlijk van Gris?

Ik heb deze oude, obscure plaat nog als tip wat betreft black metal uit Quebec: Frozen Shadows - Empires de Glace (1996)
Symfonische inslag, maar daardoor erg sfeervol. Duidelijk beïnvloed door Emperor.

avatar van Edwynn
Gris moet ik eerst beluisteren voordat ik daar een mening over kan hebben. Datzelfde geldt voor Frozen Shadows.

Edwynn schreef:

Nou Edwynn, ik kan je alleen maar aanraden dat snel te doen net zoals ikzelf net heb gedaan: wat een geweldige plaat is Gris - À l'Âme Enflammée, l'Âme Constellée... Die had ik niet willen missen in m'n collectie !

Dank voor de tip ASman

Enne, Apollo: wat vind jij zelf eigenlijk van Gris ?

avatar van Kondoro0614
Jaarlijst materiaal