The Beatles - 1967-1970 (1973)

Alternatieve titel: The Blue Album

Label: Apple

1. Strawberry Fields Forever (3:25)
  2. Penny Lane (2:54)
  3. Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band (2:06)
  4. With a Little Help from My Friends (2:31)
  5. Lucy in the Sky with Diamonds (3:22)
  6. Within You Without You * (5:11)
  7. A Day in the Life (4:06)
  8. All You Need Is Love (3:37)
  9. I am the Walrus (4:26)
  10. Hello, Goodbye (3:18)
  11. The Fool on the Hill (2:52)
  12. Magical Mystery Tour (2:40)
  13. Lady Madonna (2:13)
  14. Hey Jude (6:36)
  15. Revolution (3:14)
  16. Back in the USSR (2:36)
  17. Dear Prudence * (3:59)
  18. While My Guitar Gently Weeps (4:40)
  19. Ob-La-Di, Ob-La-Da (3:05)
  20. Glass Onion * (2:19)
  21. Blackbird * (2:21)
  22. Hey Bulldog * (3:11)
  23. Get Back (3:11)
  24. Don't Let Me Down (3:34)
  25. The Ballad of John and Yoko (2:56)
  26. Old Brown Shoe (3:13)
  27. Here Comes the Sun (3:01)
  28. Come Together (4:09)
  29. Something (2:56)
  30. Octopus's Garden (2:45)
  31. Oh! Darling * (3:28)
  32. I Want You (She’s So Heavy) * (7:47)
  33. Let It Be (3:43)
  34. Across the Universe (3:38)
  35. I Me Mine * (2:28)
  36. The Long and Winding Road (3:26)
  37. Now and Then * (4:08)
avatar van Hans Brouwer
annoking schreef:
Toen hij beter ging luisteren naar de mixen voelde hij zich flink 'beschaamd' door sommige van de nieuwe mixen. Die bleken namelijk helemaal niet zo goed te klinken als hij verwacht had...
Dat zou dan betekenen dat dit album niet thuis hoort in de Hans Brouwer Persoonlijke Album Top 10

avatar van luc011190

Lekker laten staan

Hans Brouwer schreef:

De muziek zélf klinkt natuurlijk nog even geweldig, of je het nu van een oude bekraste plaat hoort of via een 5.1-systeem. Gewoon laten staan dus .
annoking schreef:

(...) voelde hij zich flink 'beschaamd' door sommige van de nieuwe mixen.

Ik heb het fragment uit 1974 opgezocht en op PutFile geupload. Klik hier om te horen wat John Lennon te zeggen had over de mixen van deze plaat, die in 1973 uitkwam.
The fast version of 'Revolution' was destroyed. It was a heavy record and they've made it into a piece of ice cream!

avatar van Thunderball
Kortom: nu alles lekker kapot gaan mixen, zijn we eindelijk van deze zooi af!

avatar van wolf
En dan kunnen we allemaal naar de stones gaan luisteren!

avatar van Hans Brouwer
wolf schreef:
En dan kunnen we allemaal naar de stones gaan luisteren!
Nou toch maar liever niet .

Hans Brouwer schreef:
Nou toch maar liever niet .

Eens, dit is toch wel van een paar niveaus hoger..

avatar van FunkStar
De muziek van de Beatles die te vinden is op dit album, is, zoals het de Beatles betaamt, is prima in orde.
De mooiste liedjes zijn toch wel op CD1 te vinden, zoals Penny Lane, The Fool On The Hill, A Day in the Life maar ook op CD2 bevinden zich leuke songs, waaronder Here Comes the Sun, Let It Be en Get Back.

avatar van Jan Wessels
Geweldige verzamelaar van de Beatles. Ongelovelijk wat deze mensen voor muzikale ideeën hadden. Back In The USSR was volgens mij een persiflage op de Beach Boys. En dat is toch humor
Het vreemde van hun muziek vind ik wel de aparte stereo weergave. Over de boxen hoor je het niet zo maar via een koptelefoon hoor je bijvoorbeeld links alleen de stemmen en rechts de muziek. Wie heeft een idee waarom men hier voor koos? 4,5

EVANSHEWSON
Ben gefrustreerd dat er achteraf geen verbeterde cd-versie van gemaakt is met méér songs, dewelke ligt voor de hand. En dat de cd zo verschrikkelijk duur blijft overal.

MOPJE : Waarom hebben de Beatles nooit de tijd gedood
met KAARTEN ?

Omdat : Paul Mc KAART NIE !! hahahaha

EVANSHEWSON
I WANT YOU (She's so heavy) ter vervanging van het nogal KNULLIGE Octopusses garden, het ware een hele verbetering !

DonDijk
EVANSHEWSON schreef:

MOPJE : Waarom hebben de Beatles nooit de tijd gedood
met KAARTEN ?

Omdat : Paul Mc KAART NIE !! hahahaha

Maartenn (crew)
Wat een ellende, hoe moet ik wel ooit de 6 beste tracks uit zo onwijs veel super nummers kiezen??

avatar van Reint
Mij is het gelukt. Maargoed, geweldige band, snel deze compilatie eens kopen.

Maartenn (crew)
Jammer dat ie zo pleuris duur is (30 € bij FreeRecordShop *slik*). Hoop dat ik em nog maar eens op LP tegenkom dan

Bij de Velvet is hij 10 euro. [h]

EVANSHEWSON schreef:

Octopus's Garden is absoluut op zijn plaats hier m.i. Staat ook wel voor de veelzijdigheid van de band. Mooie 2de stemmen ook weer.

avatar van Rinus
Tweede deel van deze uitstekende compilatie. Al heb je verder helemaal niets van de Beatles, de rode en blauwe verzamelaar moet elke muziekliefhebber in huis hebben. Op vinyl.

Gisteren gekocht op een lp beurs voor 2 euro
Die rooie vorige week voor 1euro

Koopje!

Rinus schreef:

Akkoord, als je daar nog de apparatuur voor hebt hé !!!

avatar van rudiger
the beatles , ja dat is natuurlijk tijdloze muziek , dat kan je in het jaar 2050 nog draaien , ze kwamen op het juiste tijd stip de muziekgeschiedenis binnen en werden daardoor pop helden , als klein kind werd ik ermee geconfronteerd , het blijft lekkere muziek en ik draai het nog steeds , album een 4,5 gegeven

avatar van Peter88
Net als wat ik bij de Red Album schreef, 2 goede verzamelaars voor als je nog niets van The Beatles hebt. En daarna gewoon de studio albums kopen, want The Beatles is eigenlijk zo''n band (net als Pink Floyd) waarbij je gewoon de albums moet hebben (in ieder geval Revolver, Sgt Pepper, The White Album en Abbey Road is toch wel het basispakket wat je hoort te hebben)

Deze verzamelaar is in ieder geval beter dan 1, want op 1 miste ik onder andere Strawberry Fields Forever, en hier staan naast de singles ook wat albumtracks op

avatar van Reint
Ja, hier heb je sowieso alle singles. En die staan neit allemaal op de albums.
En Strawberry Fields zal wel, geen nummer 1-hit geworden zijn, ofwel?

Maartenn (crew)
Nee, daarvoor kan je altijd terecht bij het #1 album van The Beatles, staan alle nummer 1 hits op.

Peter88 schreef:

Maartenn schreef:

Bedoelen jullie met '#1' en '1' allebei hetzelfde album? Want ik ging er eigenlijk vanuit dat Peter88 wel die nummer 1-verzamelaar bedoelt, maar nu begin ik te twijfelen.

Jan Wessels schreef:

Dat is enkel op de rode verzamelaar het geval. De eerste jaren werd er namelijk opgenomen op 2 (twee!) sporen en dus bestond stereo erin beide sporen door een ander kanaal te sturen: zang links en backing rechts.
Vanaf A Hard Day's Night werd er met vier sporen gewerkt en vanaf de witte dubbelle met acht.
Tegenwoordig zijn er 96 sporen en wordt iedere instrument afzonderlijk opgenomen, maar die mannen namen gewoon alles live op in de studio. En dat hoor je!

Reint schreef:
Ja, hier heb je sowieso alle singles. En die staan neit allemaal op de albums.
En Strawberry Fields zal wel, geen nummer 1-hit geworden zijn, ofwel?

'Strawberry Fields' was een dubbele a-kant met 'Penny Laine' en die single werd van de top gehouden door 'Please Release Me' van Engelbert Humperdink.
Over smaak valt niet te twisten.

Reint schreef:

Die bedoel ik ook hoor

avatar van Toon1
peerke schreef:

Over smaak valt niet te twisten.

Maar Penny Lane staat wel op "One", aangezien de single in de VS wel de eerste plaats haalde;