The Beatles - 1967-1970 (1973)

Alternatieve titel: The Blue Album

Label: Apple

1. Strawberry Fields Forever (3:25)
  2. Penny Lane (2:54)
  3. Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band (2:06)
  4. With a Little Help from My Friends (2:31)
  5. Lucy in the Sky with Diamonds (3:22)
  6. Within You Without You * (5:11)
  7. A Day in the Life (4:06)
  8. All You Need Is Love (3:37)
  9. I am the Walrus (4:26)
  10. Hello, Goodbye (3:18)
  11. The Fool on the Hill (2:52)
  12. Magical Mystery Tour (2:40)
  13. Lady Madonna (2:13)
  14. Hey Jude (6:36)
  15. Revolution (3:14)
  16. Back in the USSR (2:36)
  17. Dear Prudence * (3:59)
  18. While My Guitar Gently Weeps (4:40)
  19. Ob-La-Di, Ob-La-Da (3:05)
  20. Glass Onion * (2:19)
  21. Blackbird * (2:21)
  22. Hey Bulldog * (3:11)
  23. Get Back (3:11)
  24. Don't Let Me Down (3:34)
  25. The Ballad of John and Yoko (2:56)
  26. Old Brown Shoe (3:13)
  27. Here Comes the Sun (3:01)
  28. Come Together (4:09)
  29. Something (2:56)
  30. Octopus's Garden (2:45)
  31. Oh! Darling * (3:28)
  32. I Want You (She’s So Heavy) * (7:47)
  33. Let It Be (3:43)
  34. Across the Universe (3:38)
  35. I Me Mine * (2:28)
  36. The Long and Winding Road (3:26)
  37. Now and Then * (4:08)
Harald
Rinus schreef:
Tweede deel van deze uitstekende compilatie. Al heb je verder helemaal niets van de Beatles, de rode en blauwe verzamelaar moet elke muziekliefhebber in huis hebben. Op vinyl.

En dan natuurlijk ook de rode LP als rode vinyl en de blauwe als blauwe vinyl. Deze limited editions zijn wel een beetje moelijker te vinden dan de normale editions maar de kans is redelijk. Van het White Album bestaat trouwens ook een lioited edition in white vinyl. Mischien niet erg belangrijk maar wel leuk om te hebben.

avatar van Peter88
Maartenn schreef:

Die bedoel ik ook hoor

Ik bedoel dus ook die nummer 1 verzamelaar. Whatever

avatar van bawimeko
Puur vanwege het feit dat dit in '78 mijn eerste elpee was en omdat er geen slechte track op te vinden is 5 sterren!
Natuurlijk was het een schandaal dat ze deze dubbel-elpee gewoon klakkeloos op cd hebben gesmeten zonder noemenswaardige extra's. De term 'digitally remastered' is een lokkertje; zo te horen is er weinig met de tracks gebeurd.
Voor wat betreft de muziek is het een eigenaardige, maar puike keuze uit singles, B-kantjes en albumtracks.
Als je de Beatles beter wil leren kennen is dit een goede plek om te beginnen!

avatar van Reint
Als je alle albums zou hebben, en dan deze verzamelaar, mis je dan nog singles en b-sides van die periode?

avatar van Music4ever
Ja, als je alle albums hebt kun je beter Past Masters 1 en 2 kopen,
daar staan alle singletjes en B kantjes op van ze.
Maar goed, van The Beatles heb je nooit genoeg, ik heb namelijk én Past Masters 1 en 2 én de Blauwe en de Rode.

avatar van bawimeko
Op Past Masters staat bijvoorbeeld The Inner Light, persoonlijk vind ik dat één van de beste 'cross-over'-tracks van Harrison! Verder staan er obscure B-kantjes zoals de Beatles in het duits. Grappig spul!
Verder heb ik maar de rode en blauwe dubbelaar gekocht omdat ik niet alle cd's van de Beatles wil hebben nadat ik er per ongeluk een paar heb gekocht (zie m'n 'artikel' bij deze artiesten; de reguliere beatle-cd's zijn schandalig slecht qua uitgave & geluid!)

EVANSHEWSON
Ik dacht dat ik al eeuwen geleden hier de maximale score voor had gegeven, blijkt dat ik dat domweg vergeten was...

Ik vind wel dat men op de cd-versie wel wat extra nummers had mogen zetten, maar kom, dat is een klein verwijt.

* * * * *

avatar van freitzen
Ja, dit is natuurlijk wel een geniale plaat...

Wat ik alleen niet snap is dat dat irritante Here Comes the Sun altijd zo populair is. Ook hier weer: derde in het lijstje van de favorieten
Geef mij dan maar Octopus's Garden

Maar goed, geen reden om te treuren. Er staat uiteraard nog genoeg moois op. 4.5*

avatar van Johanv4434
Ik zit hier vol bewondering te luisteren naar dit album, op vynil! Helaas zal ik met de cd ook moeten aanschaffen want de staat van de plaat is helaas niet echt goed meer...

avatar van Chronos85
Beste verzamelaar die je kan hebben van de Beatles. Weliswaar alleen van het latere werk maar (op een hoop uitzonderingen van de rode na: Michelle, In my life, Eleanor Rigby, You've got to hide you're love away etc.) heeft de periode 1967-1970 de mooiste nummers opgeleverd. Voor mij zijn Lennons nummers: I am the Walrus en Strawberry Fields, McCartney's, Fool on the Hill, de collaboraties A day in the life en Don't Bring me down en de door freitzen minder gewaardeerde Here comes the sun van Harrison de hoogtepunten maar ik zou er zo nog tien kunnen noemen........

MICKJES
Tjah.. Deze heb ik zo vaak beluisterd dat ik er nu helemaal gek van word. Maar goed hier staan alleen maar klassiekers en goede nummers op. kortom de Beatles.

bikkel
Voorbeeldige verzamelaar die al in 1973 op plaat uitkwam.Samen met de rode geeft dit een zeer goed overzicht wat de heren Beatles tussen 1967 en 1970 fabriceerde.
Ikzelf heb altijd een persoonlijke voorkeur gehad voor deze periode.Al zijn 1965 en 1966 ook boeiende Beatlesjaren.De studio jaren leveren geweldig uitgedachte nummers op en veel is hier al op te vinden.
Ook voor de fans die eigenlijk alles al hebben is dit eigenlijk best leuk om te hebben.je hoort de songs in een andere volgorde en het luistert toch wel heel lekker weg,al het wat bekendere spul. Voor Mensen die gewoon een mooi overzicht van de groep willen hebben,is dit absoluut een aanrader.Voor de volledigheid dan ook de rode er bij nemen.

avatar van SilverGun
Hoe is de geluidskwaliteit van de CD hiervan? Beter dan de CD uitgaves van de reguliere ablums of hetzelfde?

avatar van ricardo
Op The White album staan ongeveer een 6 tal 'harde' nummers van The Beatles,kan iemand mij ook vertellen of die hier ook op staan,en ik zou ook wel hetzelfde willen weten van wat Silvergun hierboven vraagt.Niet allemaal tegelijk graag.En alvast bedankt voor de tips.

avatar van Reint
Harde nummers... het is maar net wat je daarbij in gedachten hebt.
Wat ik zie aan 'ruigere' nummers zijn: Revolution, Back in the USSR, Get Back en eventueel While My Guitar Gently Weeps (onderhuidse spanning, niet helemaal hetzelfde) en Lady Madonna (eigenlijk te vrolijk, maar ergens ook vergelijkbaar met Hey Bulldog, het zullen die Gibson SG-gitaren wel zijn). Hey Bulldg is trouwens sowieso een aanrader voor iedereen die van ruige Beatles houdt.

avatar van ricardo
En de geluidskwaliteit van de nummers van deze verzamelaar Reint,is die vergelijkbaar met de reguliere albums(de cd uitvoeringen) of beter?

Nicci
waarom beluister je de CD niet gewoon even? je doet alsof je de aanschaf van een nieuwe auto overweegt . . . .

avatar van ricardo
Ik vind zoveel muziek goed en waar ik in geintereseerd ben,dat ik toch wel de zekerheid wil hebben dat ik toch echt met het 'beste' album van een artiest/band begin,ik ben ook niet van plan om veel van The Beatles te gaan kopen,ik wil eigenlijk alleen de 'beste' en meest bekende nummers van hun hebben op zo weinig mogelijk cd's,maar dan wel in de beste geluidskwaliteit.Ik vind zoveel soorten van muziek goed,en je kunt nu eenmaal niet alles kopen,want dan kun je op den duur er wel een aardige auto voor kopen.Er zijn volgens mij veel users die deze verzamelaar hebben en veel regulier werk van The Beatles,en waarom kan mijn vraag dan niet gewoon beantwoord worden.

avatar van Lennonlover
moeilijke jongen ben jij

Download gewoon Rubber Soul, Revolver, Sgt Pepper, Abbey Road en The White Album. Dan ben je wel gesteld.

avatar van rudiger
Dat had ik nou ook gedaan , alleen ze bevielen zo goed dat ik de hele handel orgineel gekocht heb in 1 maand tijd .

avatar van ricardo
Ik moeilijk? Het lijkt wel een politieke stroming hier,ik stel een vraag en wie kan er het beste omheendraaien hier,doen ze in de politiek ook altijd.Waarom kan niemand hier gewoon antwoord op mijn vraag geven,is dat dan zo moeilijk.En iemand die als nickname Lennonlover gebruikt lijkt me nou uitermate geschikt om een vraag over The Beatles op een normale manier te beantwoorden.Of is dat te moeilijk voor je.

avatar van rudiger
Ricardo ik denk dat jij het beste de Rode en de Blauwe kan kopen , ze liggen bij blokker voor 14,99 per stuk .

avatar van ricardo
Maar is de geluidskwaliteit van die 2 verzamelaars ook beter of gelijk aan hun reguliere albums Ruud?

avatar van rudiger
De kwaliteit is hetzelfde als de reguliere albums. Koop ook gelijk Working Class Hero erbij en je hebt meteen het beste van JL erbij .

avatar van ricardo
Bedankt voor de info Ruud.Ik zal zien of ik binnenkort de blauwe en de rode verzamelaar in mijn bezit kan krijgen.

avatar van Johanv4434
Ik denk dat als je de blauwe en de rode verzamelaar hebt, dat je voor een muziekliefhebber toch het minimum minimorum van de beatles in huis hebt. Ik heb enkel deze twee en dat volstaat voorlopig voor mij.

avatar van OmeWillem
Geweldige verzamelaar. Alleen maar goed nummers.

avatar van Blokkie
Als je the Beatles wilt leren kennen moet je deze en zijn rode evenknie aanschaffen. Deze is de beste van de twee. Hier staan namelijk mijn favoriete liedjes aller tijden op: Penny Lane en Hey Jude.

avatar van DJFreez
freitzen schreef:
Ja, dit is natuurlijk wel een geniale plaat...

Geef mij dan maar Octopus's Garden

Je bent zeker geen Harrison fan? :-P Fijn nummer hoor, hoewel "While My Guitar..." wel een van de meest meesterlijke stukken ooit is.

Father McKenzie
Gewoon doodzonde dat in dit digitale tijdperk nog geen werk is gemaakt van een update; nu vele platen tegen de 70 minuten aanlopen kon men toch gerust deze platen heruitbrengen met extra songs, dit bandje (understatement van jewelste) heeft voldoende topsongs om de consument iets méér voor zijn geld te geven dan ocharme 28 liedjes verdeeld over 2 cd's, toch?
Voor de rest mis ik op deze originele verzamelaar wel erg I Want You (She's So heavy)...
Blackbird, Mother Nature's Son, Yer Blues en het schitterende Two Of Us hadden hier zeker niet op misstaan.

Al wil ik eindigen met te zeggen dat wat The Beatles betreft de reguliere albums de boodschap blijven. Wie een béétje een muziekfreak is haalt gewoon het gehele oeuvre van deze band in huis, toch wel een must gezien de geschiedkundige waarde, en het geraamte dat dit oeuvre vormt voor de hele popgeschiedenis die nà de wonderjaren van deze band kwam!