Duran Duran - Red Carpet Massacre (2007)

Pop / Dance
Label: Epic

1. The Valley (4:57)
  2. Red Carpet Massacre (3:16)
  3. Nite Runner (3:58)

met Justin Timberlake en Timbaland

4. Falling Down (5:41)

met Justin Timberlake

5. Box Full O' Honey (3:10)
  6. Skin Divers (4:23)

met Timbaland

7. Tempted (4:24)
  8. Tricked Out (2:46)
  9. Zoom In (3:27)

met Timbaland

10. She's Too Much (5:14)
  11. Dirty Great Monster (3:36)
  12. Last Man Standing (4:00)
  13. Cry Baby Cry * (3:56)
avatar van Justinx
Bands die onnodig hip willen doen zijn het ergste in soort. Ze gaan belabberde platen maken en nieuwe genres uitproberen. Maar je moet íets als je Duran Duran heet, de band die eens zo immens populair was onder de jongeren anno jaren '80 en '90. Pijnlijk wordt het als je de jongeren van tegenwoordig vraagt over Duran Duran. Dan is het al snel; 'Duran, wie?' Het lijkt onnodig te zeggen dat een band met haar tijd mee moet gaan, want dat hoeft helemaal niet het geval te zijn. Kijk naar tegenpool A-ha, eveneens populair in diezelfde tijd, die tegenwoordig nog steeds erg fijne platen maakt met nog steeds die vertrouwde sound van een tiental jaren terug. Duran Duran moet daarentegen hard werken om fijne platen te maken. En hoewel Astronaut, uit 2004 nog aardig te pruimen was, (doch erg plat geproduceerd) was het experimentele Pop Trash toch een stap terug. Met Red Carpet Massacre probeert Duran Duran de jongeren van tegenwoordig warm te maken voor de muziek van de in 1978 opgerichte new wave band. En wie minder dan Timbaland en Justin Timberlake, beide dominerend in de hitlijsten van dit moment, kunnen daar beter bij helpen? Een gewaagde samenwerking als je het mij vraagt en zal hoogstwaarschijnlijk diehard fans de boom in jagen. Of toch niet?

Red Carpet Massacre ontvreemd zich totaal van de Duran Duran-stijl die we kennen uit de jaren '80 en '90. De fijne pop/rock toontjes hebben plaats moeten maken voor de stampende beats van Timbaland. Om eerlijk te zijn een omschakeling die echte fans niet kunnen maken. Zelfs als je de fijne stem van leadzanger Simon LeBonn wil horen, moet je soms goed zoeken. LeBonn lijkt namelijk een beetje te verdrinken tussen de onwennige beats en Red Carpet Massacre had volgens een leek net zo goed een nieuwe Justin Timberlake-plaat kunnen zijn.

Het is niet dat Timbaland slecht werk heeft geleverd. Zo zijn de uitermate aanstekelijke nummers Skin Driver en Night Runner, alsook het melancholische Falling Down, prima voer voor de muziekliefhebber. Maar een nieuwe Duran Duran-stijl aanmeten kunnen ze niet. Het is een jasje dat niet past bij de band en wat zij snel uit moet trekken. Red Carpet Massacre is gewoon een excuus van Timbaland om meer zieltjes te winnen. Maar mijn ziel krijgt hij niet. 2.5*

k ben een extreme Duran Duran fan, maar dit is het enigste album van Duran Duran die ik niet ga kopen, omdat er te veel invloeden van Timbaland En Justin timberblake, maar er staan wel een paar goeie nummers op zoals, the valley, Falling down en Tricked out, maar met All you need is now hebben ze hun eigen terug herpakt.