Duran Duran - Red Carpet Massacre (2007)

Pop / Dance
Label: Epic

1. The Valley (4:57)
  2. Red Carpet Massacre (3:16)
  3. Nite Runner (3:58)

met Justin Timberlake en Timbaland

4. Falling Down (5:41)

met Justin Timberlake

5. Box Full O' Honey (3:10)
  6. Skin Divers (4:23)

met Timbaland

7. Tempted (4:24)
  8. Tricked Out (2:46)
  9. Zoom In (3:27)

met Timbaland

10. She's Too Much (5:14)
  11. Dirty Great Monster (3:36)
  12. Last Man Standing (4:00)
  13. Cry Baby Cry * (3:56)
avatar van Justinx
Ja, waar zal dit nu weer naar toe gaan? Persoonlijk heb ik sterk mijn bedenkingen over de samenwerking met Timbaland en Justin Timberlake. Het zijn voor mij niet twee artiesten die aanspreken en dat is toch jammer als ze een grote invloed tonen bij een band als Duran Duran. Ik twijfel dan ook sterk aan het eindproduct; deze Red Carpet Massacre dus. Duran Duran heeft in het verleden mooi werk gemaakt, stiekem ook inclusief Astronaut hoewel dat door velen wordt tegengesproken. Ook ben ik niet te spreken over wat ik al gehoord heb van dit nieuwe album. Nite Runner, als single, is aardig maar is totaal niet te vatten voor het Duran Duran-repertoire. Leuk dat de heren wat nieuws proberen, maar hier slaan ze toch even de plank mis wat mij betreft. Echter heb ik het dan nog niet gehad over het titelnummer Red Carpet Massacre. Hier slaan de heren helemaal door in een hardrock-achtig nummer. Totaal niet van Duran Duran-orde en ik sta niet te springen als ik dit allemaal hoor. Ik kijk het voor nu dan ook even haarfijn aan en wacht wel totdat ik meer van dit album heb gehoord. Ik hou in ieder geval mijn hart vast...

avatar van musicboy

Kevin-Raphaëll
ik ben een grote duran duran fan maar dit plaatje zou wel eens helemaal scheef komen te liggen.

er bestaat volgens mij een kans dat deze plaat een fameuse deuk zal krijgen. nu het is wel afwachten natuurlijk.

ik lees bij justinx dat de heren een hardrock-achtig nummer hebben gemaakt en dat dit niet duran duran is. toch niet want ze hebben al verschillende goede rocknummers gemaakt zoals een last day on earth op poptrash.

nu het is af te wachten wat deze zal brengen

avatar van SirNoodle
we zien wel wat het geeft... ik ben al blij als er nog eens een prachtnummer voorbijkomt, een heel album zal teveel van het goeie zijn...

Kevin-Raphaëll
idd sirnoodle daar denk ik juist ook zo over

Kevin-Raphaƫll schreef:

nu het is af te wachten wat deze zal brengen

Ik vind Poptrash eigenlijk ook een flop geworden. Maargoed, daar valt over te discussieren. Poptrash is anders, veel meer alternatiever dan de normale Duran Duran albums, dus ik vind het niet terecht te zeggen dat hard-rocknummers bij Duran Duran passen. Integendeel, ik vind het totaal niet bij Duran Duran passen. Geef mij maar de zoete pop waar we ze in de eerste instantie van kennen, niet deze pulp. Begrijp me niet verkeerd, want ik vind Duran Duran als band heel goed. Maar ze raken langzamerhand van hun oude pad af, in negatieve zin welteverstaan. Ik kruip in ieder geval langzaam naar het ''A-ha-hoekje''.

Kevin-Raphaëll
ja ik begrijp u wel hoor

de beste periode is 81-85. vooral the chauffeur is voor mij ongelooflijk prachtig. en dan al die sterke singles.

het is blijkbaar een groep die van verschillende uitdagingen houd

avatar van monique
inderdaad Duran Duran maakte de beste muziek begin jaren 80,hun debuutalbum is hun allerbeste,vooral ''anyone out there'' is mijn favoriete duran duran nummer

nijme255@adsl
musicboy schreef:
Dit is gewoon zielig.

Falling Down klinkt alvast foeilelijk!

Kevin-Raphaëll
Nite Runner voor de eerste keer gehoord en moet eerlijk zeggen, tis niet slecht maareuh typisch non duran duran en denk ik een album om rap te vergeten. das spijtig

De cover is in ieder geval al zeer gewaagd.
Maar of de muziek van Duran Duran nog steeds zo spannend is betwijfel ik en zeerste. Vooral als ik zie met wie ze samen werken dan ben ik zeer huiverig.
Maar ach wat maakt het uit, ook ik vond Duran Duran te pruimen met de eerste 3 à 4 albums. En vanaf eind jaren ´80 vind ik de fut er al lang uit.
Deze band gaat bij mij onder de noemer : vergane glorie.
Gezien dus met de mensen met wie ze op deze cd samen werken proberen ze op de huidige muziekstroming mee te deinen.
Voor wie doen ze het eigenlijk?
De Duran Duran fans van het eerste uur zullen ze er volgens mij niet mee verblijden, en de tieners van nu waarschijnlijk ook niet.

Mojo Pin
Heeft aERo hier nog niet gepost?

Dat ze nog bij elkaar zijn trouwens.

wat bedoel je van aero?

avatar van Nightrider
Wat een ontzettend vreemde single.

Kevin-Raphaëll
ja das waar. echt iets non duran duran. maar ze hebben al vele dingen in elkaar geknutseld wat niets meer mee heeft van hun sterke begin periode

dit hier, rock, instrumentaal, alternatief

ik geef voor iedereen hier een voorbeeldje

dit is silva halo van 10 jaar geleden

het verschil is gewoon nie normaal meer

Mojo Pin schreef:
Heeft aERo hier nog niet gepost?

Waarom zou ik?
Ik ken geen enkel 'later' album van de band en ik heb er ook geen interesse in.
Maar Mojo ook weer blij: de post is er

avatar van Justinx
Eigenlijk vond ik Astronaut van 2004 nog een alleraardigst album, moet ik zeggen. Dit zal ongetwijfeld door velen worden tegengesproken, maar ik kon van dat plaatje erg genieten. Ik keek dus best uit naar deze Red Carpet Massacre, maar toen ik hoorde dat er een samenwerking was tussen Timbaland en Justin Timberlake hield ik mijn hard vast. Dit is waar naar mijn mening meer artiesten waaronder bijvoorbeeld Nelly Furtado ook ten onder zijn gegaan. Dit geval zal ook bij Duran Duran het geval zijn als ik de samples die ik al heb gehoord, mag geloven. De band lijkt echt de weg compleet bijster te zijn. Ze willen hip en jong zijn, maar geef toe; dat lukt geen een band meer uit de jaren '80. Je moet naar mijn mening bij je roots kunnen blijven, iets wat A-ha bijzonder goed is gelukt als je het mij vraagt. Nog steeds weet die band me bij ieder album bij de strot te grijpen. Dat vind ik knap. Ik hou daarom Duran Duran's Red Carpet Massacre maar ''zo goed als gezien'' en wacht rustig op zowel Morten Harket's nieuwe soloalbum als het nieuwe A-ha plaatje - van een band die niet jong en hip wil zijn, maar die goede muziek wil maken!

Kevin-Raphaëll
bij u roots blijven kan ik ergens begrijpen

maar wat duran duran toonde met medazzaland en pop trash is héél overtuigend voor me. de stemmen zijn minder maar dat komt omdat de fans meer van hun beginperiode houd. onterecht.

nu over deze heb je gelijk maar als ze een nieuwe album maken binnen een aantal jaar zal het niet gebeuren met die onnozele timber en timba

Kevin-Raphaëll
niet vergeten dat grootse groepen ook al onnozele albums maakten

toch een leuke plaat zunne

toch een leuke plaat zunne

oké akkoord, het is met timbaland en timberlake

ik ben optimistisch

5 sterren

Waar heb je hem gehoord? Ik ben nieuwsgierig!

Kevin-Raphaëll
hmmm enkele nummers kunt ge al beluisteren op youtube
en je kan ze al downloaden ook, jaja illigaal ook hé.

slecht is het niet maar typisch duran duran is het niet.

wel heeft duran duran 8 nummers zelf geschreven

avatar van realmadrid23
Justinx schreef:

avatar van Ali Chemicali
Ondanks mijn afkeer voor dit soort come back en het feit dat ze proberen hits te scoren door populaire hedendaagse artiesten te betrekken bij hun liedjes, vind Falling Down toch erg goed

avatar van Feedback
pardon??? nelly furtado ten onder is gegaan door timbaland hahaha laat me niet lachen , als je een klein beetje verstand hebt ,dan weetje dat timbaland een hitproducer is ,bijna al haar nummers werden singles en boekte succes, hetzelfde met timberlake... dus dit wordt vast niet slecht..[/quote]

Een hit is niet per definitie een goed nummer.

nicolas
Duran Duran en Timbaland? Rare combinatie... Kan misschien lukken. By The Way: in hun nieuwe clip drijven ze de spot met Britney Spears: belachelijk van hen

of

de ware feiten belachelijk gemaakt en dus weldegelijk grappig?

avatar van realmadrid23
Feedback schreef:

Een hit is niet per definitie een goed nummer.[/quote]

ow niet?? hahah , als de meeste mensen een bepaald nummer goed vinden dan wordt het automatisch een hit vind je niet??

Ik heb een beetje de indruk dat Duran x2 al heel wat jaren geforceerd probeert aan te sluiten bij heersende trends.
Of zie ik dit verkeerd?

Ik vind de periode totaan hun laatste hits heel erg leuk (ken voornamelijk de singles).

avatar van Ali Chemicali
Dat zal best zo kunnen zijn, maar dat neemt niet weg dat ik Falling Down best wel een lekker nummer vind

Artifact
musicboy schreef:
Dit is gewoon zielig.

Nou ik moet zeggen, Justin maakt hele lekker popmuziek hoor

Justinx schreef:

Nee joh, helemaal niet. Tuurlijk het is wat anders dan haar vorige werk (wat ik ook zeker weet te waarderen) maar ten onder gegaan? Ik vindt dat ze nog steeds ontzettend lekkere singles maakt itt vele (saaie) R&B princesjes. Ondertussen behoudt ze toch een 'eigen geluid' met die eighties synths en Timbaland drum- en percussiewerk. Het klinkt alleemal zo slecht nog niet.