Depeche Mode - The Singles 86-98 (1998)

Alternatieve titel: The Singles 86>98

Rock / Electronic
Label: Mute

1. Stripped (3:51)
  2. A Question of Lust (4:30)
  3. A Question of Time (4:00)
  4. Strangelove (3:47)
  5. Never Let Me Down Again (4:22)
  6. Behind the Wheel (4:02)
  7. Personal Jesus (3:46)
  8. Enjoy the Silence (4:16)
  9. Policy of Truth (5:14)
  10. World in My Eyes (3:57)
  11. I Feel You (4:35)
  12. Walking in My Shoes (5:02)
  13. Condemnation [Paris Mix] (3:23)
  14. In Your Room [Zephyr Mix] (4:50)
  15. Barrel of a Gun (5:27)
  16. It's No Good (5:59)
  17. Home (5:46)
  18. Useless [Remix] (4:53)
  19. Only When I Lose Myself (4:41)
  20. Little 15 (4:13)
  21. Everything Counts [Live] (6:38)
Op deze compilatie staan de iets minder grote hits, maar ik moet zeggen dat ik deze nummers wel boeiend vind. Depeche Mode zocht in deze tijd duidelijk naar nieuwe wegen, en dat waardeer ik altijd wel in een band.

I Feel You is echt een geniaal nummer.

avatar van Kos
Kos
Absoluut.

Een mooi overzicht over, wat mij betreft de beste periode van Depeche Mode. Pakkende songs, zoals bijvoorbeeld, A question of time, Strangelove, en Never let me down again staan nog steeds als een huis.
Op cd 2 van dit dubbelalbum staan meer hun groovy nummers uit de jaren '90. Ook hier staan geweldige nummers op als, I feel you, Walking in my shoes, Useless, en het voortreffelijke It's no good. Met deze cd heb je een fantastisch gedeelte uit de carriëre van Depeche Mode te pakken.

avatar van Hans Brouwer
Op 26 januari jl. schreef ik bij die andere verzamelaar dat ik deze plaat had besteld bij FRS. Sinds vandaag heb ik 'm in mijn bezit. Wat een geweldige cd. Ik snap niet dat ik mij nooit verder heb verdiept in DM Deze cd zal de komende tijd veel in m'n cd speler zitten. Inmiddels heb ik "Ultra" op aanraden van mede MuMe gebruiker VanDeGriend besteld bij de Bieb. Depeche Mode??, ik ga die Engelse supergroep helemaal ontdekken!!

Dat is heel verstandig Hans, er zal een wereld voor je open gaan, en er ongetwijfeld geen spijt van krijgen.

Ik zelf ben al iets meer dan 20 jaar fan van deze band, en het is nooit te laat.

avatar van mathias
Ik heb vooralsnog enkel de eerste van deze dubbelcd beluisterd en wat viel dat tegen zeg! Krijgt nog een paar kansen van me, maar het zou me verwonderen moest ik dit ooit een wereldband beginnen vinden...

Hans Brouwer schreef:

Deze dubbel cd draai ik sinds donderdag continue. Ik geloof dat ik a.s maandag bij Leen (je weet wel die gladjak van Frisia) maar een leninkje afsluit. Dan kan ik alles van Depeche Mode in een keer in huis halen. Wat een geweldig goede band!!

Ruby1966
Om daar op je 47e achter te komen vind ik een prestatie op zich
Maar je hebt wel gelijk.

avatar van VanDeGriend

Voor DM begrippen een nogal introspectieve , rustige cd maar zeer fraai. Ik wou dat ik nog eens een band ontdekte met de backcatalogus van Depeche Mode. Geniet ervan Hans.

Ruby1966 schreef:
Om daar op je 47e achter te komen vind ik een prestatie op zich

Je hebt helemaal gelijk. Wel eens van D.M. gehoord maar me er verder nooit in verdiept.
Totdat.......... ik eind januari een bezoek bracht bij platenzaak Fame in A'dam. Daar was de dvd "Devotional" op dat moment te zien en te horen. Ik was helemaal verkocht en ik heb, echtwaar, een uur naar dat scherm staan kijken en de muziek op me in laten werken, fantastisch, helemaal te gek!! Daar heb ik de cd "The singles 81>85" en desbetreffende dvd gekocht.
En nu?? Ik ga dus helemaal plat voor die band . Soms ontdek je zelfs op je 47e nog wel eens wat moois..........

Marcel²
Ja mooi he Hans deze muziek. Zelf ben ik met de singles collection begonnen, en heb nu aardig wat albums van de band. Was vorige week bij mediamarkt en zag deze verzameling voor 6.99. Dat is pas echt goedkoop. Zelf mis ik Ultra nog, en nog wat oudere albums. Kan dan ook alleen de singles van dat album. Is het een aanrader Hans, het album Ultra

Marcel Jongeneel schreef:
Is het een aanrader Hans, het album Ultra?

Ja absoluut. Mede MuMe 'er VanDeGriend vind het zelfs het beste album van Depeche Mode. Dus Marcel, kopen die handel!!
By the way, ken je het sublieme album Exciter al?

Marcel²
Dat ga ik zeker doen binnenkort Hans. Ben de laatste tijd toch al goed bezig met kopen. Nee vaak zien staan maar ik dacht dat, dat album niet zo goed was

Marcel Jongeneel schreef:

Je weet het toch Marcel? Een leninkje bij Leen van Frisia doet wonderen!

Marcel²
Nou Hans als we eerlijk zijn, kosten die albums meestal maar 7.99 bij bol niet duur toch? En kopies daar heb ik een hekel aan. Wil het orgineel hebben

Marcel Jongeneel schreef:
En kopies daar heb ik een hekel aan. Wil het orgineel hebben

Kom dan maar niet bij mij kijken

avatar van Onderhond
0,5
Te pruimen :
- CD 1 : Enjoy the Silence (maar kende ik al van Violator)
- CD 2 : Useless.

Tot zover mijn voorlopig laatste Depeche Mode avontuur. Vooral I Feel You was hilarisch maar ik hoop er toch even vanaf te zijn nu.

In de 3 voor 25 euro bakken bij de FRS. Geen geld voor zo'n fijne dubbelCD.

avatar van mathias
Fijn? Ik weet niet waarom maar bij mij slaat hij écht niet aan. Een tiental keer beluisterd, maar het kwartje wil maar niet vallen. Saai, ongeïnspireerd, te zwartgallig voor woorden en vooral: weinig variatie (niet dat dit op zich een probleem is, maar op de een of andere manier werkt het trucje van DM niet bij me). 2,5* en dat omdat de songs wel gemaakt zijn door vakmannen die weten hoe een song te schrijven. Wie weet geef ik ze over zoveel jaar opnieuw eens een kans, maar nu heb ik er écht mijn buik van vol

avatar van monique
hoi marcel jongeneel,ook een aanrader van depeche mode is het album uit 1984 some great reward met daarop de hits people are poeple en master and servant

avatar van Madonna
Echt te gek deze compilatie. Echt een verrijking op mijn collectie. In maart ben ik naar het concert geweest. Live klinken ze eigenlijk 100 keren mooier........

-4-

avatar van Droid
Verzamelaar van zeer hoog niveau uit Depeche Mode's beste periode.
Nieuwe track "Only When I Lose Myself" deed me alleen niet zoveel, en kon je zien als een voorbode op het tegenvallende album Exciter.

avatar van VanDeGriend
Voor de belangstellenden...via de site van Depeche Mode zijn nu cd's te bestellen van hun Amerikaanse en Europese tour in 2006. Ahoy zit er helaas niet bij maar heb er toch maar twee van andere lokaties besteld.

avatar van Droid
Zit er ook aan te denken om wat te bestellen. Welke lokaties heb je gekozen?

Monterrey Mexico en Ljubljana Slovenie

avatar van orbit
Ondanks dat dit de beste verzamelaar is van de twee delen, staan hier een paar van hun meesterwerken niet op (want before 86), blasphemous rumours, everything counts en shake the disease horen bij de absolute topklasse in het DM-oeuvre natuurlijk
Als ze die eraan hadden toegevoegd was dit een 10*

avatar van vigil
had alleen de titel weer nergens op geslagen

avatar van orbit
Weet ik

Mijn broer heeft ook de DM coverplaat, waarbij allerlei artiesten covers van DM hebben gedaan.. is voor een paar keer ook wel grappig trouwens (vooral om te horen hoe goed DM zelf wel niet is )

Droid schreef:
........ en kon je zien als een voorbode op het tegenvallende album Exciter.

Ik beschouw Exciterals één van DM's beste albums