Alice Cooper - Trash (1989)

Rock / Metal
Label: Epic

1. Poison (4:30)
  2. Spark in the Dark (3:52)
  3. House of Fire (3:47)
  4. Why Trust You (3:13)
  5. Only My Heart Talkin' (4:47)

met Steven Tyler

6. Bed of Nails (4:20)
  7. This Maniacs' in Love with You (3:48)
  8. Trash (4:01)
  9. Hell Is Living Without You (4:11)
  10. I'm Your Gun (3:47)
  11. Cold Ethyl [Live] * (3:11)
  12. Ballad of Dwight Fry [Live] * (7:23)
  13. Only My Heart Talkin' [Radio Edit] * (3:56)
  14. I Got a Line on You * (3:00)
DutchViking
Redelijke Alice Cooper-plaat met Bed of Nails en Poison als hoogtepunten voor mij.

avatar van Hans Brouwer
DutchViking schreef:
Redelijke Alice Cooper-plaat

Ja, de beste Alice platen zijn "Killer" en "Billion Dollar Babies", maar dat wist je natuurlijk al!!

DutchViking
Inderdaad, Billion Dollar Babies is met songs als Elected en Hello, Hooray een uitstekende plaat. Killer ken ik nog niet, moet ik dan maar eens gaan checken

avatar van Hans Brouwer
DutchViking schreef:
Killer ken ik nog niet, moet ik dan maar eens gaan checken

"Killer" is het album met daarop het weergaloze "Halo of flies" maar ook "Dead babies" en "Killer". Alice in topvorm, absolute aanrader!!

avatar van Eddie
Dit heb ik altijd een zeer matige plaat gevonden. met allen het titel nummer als hoogtepuntje, het kan echter niet tippen aan het niveau van Halo of Flies of Teenage Frankenstein (persoonlijk favo)

DutchViking
Halo of Flies is naar mijn bescheiden mening het beste Alice Cooper-nummer aller tijden, daar kan bijna niets aan tippen.

avatar van Eddie
Bijna niets nee, maar ik vind het einde van het nummer zo langdradig, buiten dat is het geniaal. Maar ik vind Teenage Frankenstein net iets beter.

Aardig album van Alice Cooper. Vind zelf het begin nummer Poison op deze cd het mooist.

avatar van Tekh
bed or nails en house of fire zijn erg goed.aan deze plaat werkte ook steve tyler en jon bon jovi mee dacht ik

avatar van musicboy
Bed of Nails heeft toch echt een lekkere intro ...

avatar van musicboy
Na jaren zonder echt succesvol album kwam hij met 'Trash' weer uit de schaduw. Toegegeven, een wat commercieel album met bijhorende videoclips, maar toch klinkt het echt goed.
'Poison' blijft een knaller en die ene vrouw in de clip is bloedmooi, kijkend met een onschuldig engelengezichtje ...
'Bed of nails' is wellicht mijn favoriete nummer van het album, al is het maar om de intro.
En in 'Hell is living without you' is zijn stem zo heerlijk rauw.
Besluit: een 4.

avatar van Tekh
musicboy schreef:

Dat vond ik ook altijd een fraai vrouwtje

EVANSHEWSON
Voor mij blijft Cooper de man van Million Dollar Babies, van School's out, van Elected, van No More Mister Nice Guy en van het fantastische Hello Hurray.

Met dit hier heb ik absoluut niets.

Ga dan ook geen beoordeling geven, om de boel niet te vervalsen.

Joy
ik dacht dat cooper vooral d eman was van de redelijke platen, nooit een uitschieter nooit een briljant album

zal met muziekstijl te maken hebben

Joy schreef:

zal met muziekstijl te maken hebben

Ik vind 'Killer' en 'Billion Dollar Babies' wel uitschieters

avatar van miss_gnr
Echt een must have album vind ik dit. Trash vind ik een geweldig album. Dit is dan eigenlijk het eneige volledige album wat ik van Alice ken amar ik ken wle andere losse nummers zoals hier al genoemd zijn. Maar ik vind dit toch echt wel een meesterlijke plaat.

avatar van AGE-411
Wat is Poison toch een zalig nummer.

avatar van Rickepick
Dit is voor mij het Alice Dieptepunt..
ooit gekocht voor "Poison" en "Bed of nails".
hangt me nu zwaar de keel uit.

2.5 voor Poison enkel..

Down_By_Law
'Poison' blijft een van de beste nummers uit de 'hair metal' jaren. De rest is absoluut ondermaats. Voorganger "Raise Your Fist And Yell" (1987) is dan eigenlijk nog beter. Bijdragen van leden van Bon Jovi maakt het allemaal alleen nog maar erger...

avatar van FunkStar
Jeetje, 1989 alweer! Toen ik 7 was kocht ik het singletje 'Poison' van mijn gespaarde centjes, haha!

bikkel
Succesvolle comeback plaat van Alice Cooper.Het grootste euvel op deze plaat die de single Poison bevat, is dat hij zo anoniem klinkt.
Het dreigende theatrale heeft plaats gemaakt voor een wat doorsnee Amerikaanse Stadionrock.De typische overproduktie neemt hier het heft in handen en ik mis heel duidelijk de originaliteit van zijn vroegere werk, die echt uitblonken in een bepaald thema en ook veel meer variatie in de songs lieten horen.
Ik gun Alice Cooper groot succes, want het is nog steeds een hardwerkend artiest, maar dit album had ie van mij wel achterwege mogen laten.

avatar van James Douglas
Er worden inderdaad nogal wat trucjes toegepast die collega's van Alice toch beter uitvoerden. Achtergrondvocalen zijn voor Def Leppard, meneer Cooper. Toch staan er best wat lekkere songs op die met een 'popcorn' mentaliteit prima te consumeren zijn. Met mate uiteraard.

Father McKenzie
Rickepick schreef:
Dit is voor mij het Alice Dieptepunt..
ooit gekocht voor "Poison" en "Bed of nails".
hangt me nu zwaar de keel uit.

2.5 voor Poison enkel..

Ik vind dit ook pure stierestr**t, ik vond Cooper gewèldig goed in de eerste helft van de seventies, die platen zijn beklijvend, die bulken van de kwaliteit en van de ideeën, ik heb aan die Trash, die Poison echt nooit iets gevonden, dit zakt nog dieper weg dan fu**in' Bon Jovi, bweurk!

Stijn_Slayer
Ik vind deze wel goed. 'Poison', 'Bed of Nails' en 'Trash' zijn de hoogtepunten, en vind ik ook wel tot de betere Alice Cooper nummers behoren

PriestMaiden
Alice Cooper klinkt op dit album anders dan in de jaren '70. Maar ik vind het wel een erg geslaagd album. Poison, House of Fire, Bed of Nails zijn hoogtepunten. Het is één van mijn favoriete albums van Cooper.

avatar van Metalhead99
Ik heb weleens beter gehoord van Alice Cooper. Poison is het enigste positieve aan deze plaat.

avatar van Wyverex
Was mijn tweede studio-album van Cooper en het valt wel op dat dit niet zo hoog scoort... Terwijl ik het toch super vind! Poison is fantastisch. Niet zijn beste, maar zéker niet zijn slechtste!! Integendeel.

Deze plaat luistert lekker weg, catchy songs zoals This Maniac's In Love With You, House Of Fire en natuurlijk Poison. Maar ik mis de dreiging een beetje op dit album.. Het is nergens Alice Cooper-spannend, zal ik maar zeggen. Had op de cover Def Leppard of noem maar een willekeurige hair-rockband gestaan, dan had je het ook geloofd.

Goede plaat, met pakkende nummers. Cooper's contributie aan het 'hair metal' tijdperk. Ik geef het 4 sterren, ook mede om de nostalgie die voor mij hevig aan deze plaat hangt!

Ik sluit me aan bij Towser.
Poison heeft een hoog Whitesnake, Bon Jovi en Def Leppard gehalte.
Maar wat blijft dat nummer heerlijk.
Zelfs 20 jaar later.
Stiekem wel mijn favoriet van Alice Cooper.