The Wombats - A Guide to Love, Loss & Desperation (2007)

Label: 14th Floor

1. Tales of Girls, Boys and Marsupials (1:10)
  2. Kill the Director (2:41)
  3. Moving to New York (3:30)
  4. Lost in the Post (3:06)
  5. Party in a Forest (Where's Laura?) (3:26)
  6. School Uniforms (3:14)
  7. Here Comes the Anxiety (2:31)
  8. Let's Dance to Joy Division (3:11)
  9. Backfire at the Disco (3:12)
  10. Little Miss Pipedream (4:12)
  11. Dr. Suzanne Mattox PHD (3:32)
  12. Patricia the Stripper (4:01)
  13. My First Wedding / Tales of Girls, Boys and Marsupials [Piano Instrumentation Version] (6:38)
  14. Derail and Crash * (3:29)
  15. Metro Song * (3:51)
Tja, al eerder gezegd, het is inderdaad echt een typisch Brits bandje. Maar echt erg vind ik het niet, het klinkt gewoon lekker. Misschien nog een beetje naive, maar dat is misschien ook wel de kracht van The Wombats.

avatar van Lukethedude
deze cd echt helemaal geweldig.. !!
ik ga ze in maart zien in melkweg/amsterdam.

0,5
Tenenkrommend. Compositorisch gezien ver beneden de maat. Recycle-muziek. Meer wil ik er niet over kwijt.

tondeman
Wat een irritante band.

Net als velen moet je The Wombats niet te serieus nemen, gewoon opzetten en lekker blij worden!

avatar van sdr
sdr
Inderdaad, ik neem ze niet al te serieus.

Gewoon de driemaandelijse opvolger van Supergrass.
Maar wel lekker.

Pinsnider schreef:
Kan iemand mij uitleggen waarom ik de Kaiser Chiefs en Bloc Party volkomen ruk vind en de combinatie van die twee bands (=De Wombats) ongelofelijk kan waarderen..??
Hulde voor een heerlijke plaat met prachtliedjes en fijne teksten!! Laat de zomer maar komen!!

Ik weet niet waar je het over hebt, maar The Wombats is geen combinatie van Kaiser Chiefs en Bloc Party.

Dit zijn de leden van Kaiser Chiefs:

Tord Øverland-Knudsen

avatar van otherfool

Are you serious?

Abyss
Ian Curtis zou zich in zijn graf omdraaien als hij ''Let's Dance to Joy Division'' zou horen.

avatar van Pinsnider
....volgens mij word ik iets te letterlijk genomen... Maar bedankt voor de info

avatar van Arrie
Privento schreef:

Ik denk dat hij het over een combinatie op muzikaal gebied heeft, Privento.
Al zie ik Bloc Party niet echt terug in The Wombats... Kaiser Chiefs kan ik nog wel inkomen.

avatar van sean leonard
Abyss, met een beetje geluk zou Ian Curtis erom kunnen lachen.

avatar van starsailor
Misschien leuk als je nog jong en wild bent, maar ik vind dit veel te kinderachtig en het heeft te weinig om het lijf.

avatar van Tijn79
Backfire at the Disco, Let's Dance to Joy Division, Kill the Director...
need I say more?

waanzinnige band, waanzinnige tracks

starsailor schreef:

Ik ben jong, wild valt te betwisten, maar jong zeker, en ik vind er ook niets aan. Het enige nummer dat ik goed vind is Let's dance to joy division, de rest is gewoon zo verschikkelijk standaard. The wombats is niet meer dan een van die honderden bandjes uit Engeland die meelift op het succes van kaiser chiefs, bloc party, arctic monkeys, franz ferdinand e.d. Ik wordt er een beetje moe van...

Emu
Het album had ik al een hele tijd, ik heb eindelijk maar eens gestemd (4.0)
Afgelopen dinsdag heb ik the Wombats in de Melkweg gezien en het was feest! Ik had ze nog nooit live gezien en het viel niks tegen.

En dat accent, mmmmm

Jup, hetzelfde hier. Vond het eerst niks, nu vind ik wel heel leuk. Niet bijzonder, maar niet minder vermakelijk.

Abyss schreef:

Vandaar dat Hookie het nummer gelijk op zijn myspace zette.

De teksten staan bol van de humor en knipogen, hun sound is makkelijk maar wel lekker catchy en live maken ze er een geweldige show van. Gewoon niet nadenken en een avondje feesten, mag soms toch ook wel?

Baltasound
Over het lijk van een legende

avatar van otherfool
Stel je aan. Ik vind dit plaatje ook niet veel maar 'Joy Division' is gewoon een geinig liedje met een vette knipoog. Alleen vervelend voor mensen die werkelijk helemaal niets kunnen relativeren...

avatar van Yeahz
Het nummer klinkt alleen vrij hopeloos en geforceerd hip

Sven Bersee schreef:
Alleen Let's Dance to Joy Division gehoord en ik denk dat Ian Curtis zich inderdaad even zal omdraaien. Vervolgens zal hij vragen of die troepmuziek wat zachter mag.

denk eerder dat hij er met zijn mitrailleur erover heen had geknald

AC/DC
Zeer goede plaat vind ik de stijl bevalt me helemaal en er staat geen enkel nummer op dat me niet intereseert en dat deze band weer zo'n hype is vind ik niet hoor ik heb "let's dance to joy division" namenlijk een keer op TMF gezien had ik 5 minuten later de TV opgezet had ik ze misschien nooit gekend

avatar van coldwarkids
Arrie schreef:

Ik denk dat hij het over een combinatie op muzikaal gebied heeft, Privento.

Ik kan Kaiser Chiefs ook wel in de Wombats vinden maar Bloc Party kan met niks vergeleken worden, want Bloc Party staat op zo'n eenzame hoogte. Punt. en Niks anders

avatar van L_T_B
Berichten verplaatst naar The Wombats (II)

Ik ga mijn oordeel ietwat relativeren, de stijl van de wombats is op zeker wat anders dan die van de meeste bandjes uit UK. De muziek barst echt van de energie en dat is op bepaalde momenten ook wel lekker. Daarnaast kan ik nu ook de nummers Moving to NY en Kill th Director waarderen. Maar voor de rest nog steeds niets bijzonders hoor...

avatar van UndahCovah
Er is niets nieuws onder de zon.

Al vanaf het allereerste gitaarrifje kon ik 2 woorden niet uit mijn hoofd krijgen. De rest van het album ook niet, die 2 woorden waren Bloc en Party. Het aller- allereerst rifje is een regelrechte jat van Banquet (het snel aanslaan van afwisselend 2 verschillende akkoorden op 2 verschillende gitaren). Daarnaast doet de drummer soms pogingen de briljante drumstijl van de drummer van Bloc Party te kopiëren, wat uiteraard mislukt.

De teksten zijn ook niet ontzettend diepgaand en verhelderen. Alles over vroeger liefdes Laura, Suzanne, Patricia enz. enz. om even een lyric van Los Campesinos! te quoten: "four sweaty boys with guitars tell me nothing about my own life." Dat typeert de teksten en de muziek wel. Makkelijk, simpel, niet diepgaand, lekker ongecompliceerd rocken. Dat is niet per definitie fout, integendeel, het kan heel leuk zijn maar dan moet je wel wat nieuws brengen. Dat doen The Wombats helaas niet. Gewoon indiebandje #76.

Is het dan allemaal standaard? Nee, dat ook weer niet. Let's Dance to Joy Division is een heerlijk nummer waar de ironie vanaf druipt. De lekkere muziek en de zang dragen bij om dit een aardig goed nummer te maken.

Al met al kom ik dus op 2.5*

UndahCovah schreef:
Er is niets nieuws onder de zon.

Nou ben ik geen expert wat rifjes betreft, maar Banquet zal toch zeker niet het eerste nummer zijn waarbij zo'n soort riff voorkomt?
Wat de drums betreft ben ik het wel met je eens. Matt Tong is een levende legende voor mij. Jammer dat de drums op AWITC ietwat naar de achtergrond zijn verschoven. Toch vind ik de drums van The Wombats ook erg goed. Zeker bij het nummer Kill the Director.

avatar van leaatjee

En dit zijn de Wombats:
Matthew Murphy
Dan Haggis
Tord Øverland-Knudsen

als je nou naar de muziek luisterd, en niet naar de bandleden kijkt...?