menu

Radiohead - In Rainbows (2007)

mijn stem
4,28 (2445)
2445 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Rock
Label: XL

  1. 15 Step (3:57)
  2. Bodysnatchers (4:02)
  3. Nude (4:15)
  4. Weird Fishes / Arpeggi (5:18)
  5. All I Need (3:48)
  6. Faust Arp (2:09)
  7. Reckoner (4:50)
  8. House of Cards (5:28)
  9. Jigsaw Falling into Place (4:08)
  10. Videotape (4:39)
  11. Mk 1 * (1:04)
  12. Down Is the New Up * (4:59)
  13. Go Slowly * (3:48)
  14. Mk 2 * (0:53)
  15. Last Flowers * (4:27)
  16. Up on the Ladder * (4:17)
  17. Bangers + Mash * (3:20)
  18. 4 Minute Warning * (4:06)
toon 8 bonustracks
totale tijdsduur: 42:34 (1:09:28)
zoeken in:
avatar van bloempje24
4,5
Ja, ja... jij bent de zoveelste die verlekkerd dit topic opent in de hoop groot nieuws te vinden over het nieuwe album van Radiohead. Het goede nieuws is dat we hier alles wat we opvangen kunnen neerzetten, het slechte nieuws is dat ik nog geen release datum heb. Natuurlijk heeft Thom mij al alle demo's doorgemaild, maar welke nummers uiteindelijk het album gaan halen...??

Zie onderstaande lijst, wie kent al nummers en hoe klinken ze? Welke kant hoop je dat Radiohead opgaat? Heb je nieuws of weet je iets... vertel het hier!

Voorlopige demolijst album 2006. Van ***** bestaan downloadbare demo's.

01. No Shame
02. Videotape
03. Solutions
04. House of Cards *****
05. Bodysnatchers?
06. Morning M' Lord *****
07. Faust Arp
08. Suit Don't Fit
09. Nude (ook wel Big ideas) *****
10. Arpeggi *****
11. Open Pick
12. A Pig's Ear
13. Trills
14. Reckoner *****
15. Skirting on the Surface
16. Fela Kuti
17. Can Stylee
18. Burn the Witch
19. Down is the new Up
20. Walking on Stage Now
21. Last Flowers *****

5,0
Kai
Misschien een idee om "het grote radiohead ophemel en afzeik topic" om te vormen in gewoon "Radiohead" dan kunnen zo'n discussies er ook gewoon in.

avatar van bloempje24
4,5
Kai schreef:
Misschien een idee om "het grote radiohead ophemel en afzeik topic" om te vormen in gewoon "Radiohead" dan kunnen zo'n discussies er ook gewoon in.


Is wel een idee, maar hier wordt dan alleen maar over het nieuwe album gechat. Het andere topic gaat tzt waarschijnlijk meer over andere dingen dan het nieuwe album. We zullen zien aan de reacties of er "vraag" is naar deze dit topic.

Sietse
ik ben heel erg benieuwd hoe het gaat worden.

avatar van Koston
4,5
Verdorie, waarom laten ze zo weinig van zich horen
Ik wil Radiohead live zien

avatar van gemaster
4,5
Ik ook. Probleem zal wel weer zijn dat die kaartjes in een uur zijn uitverkocht.

avatar van VanDeGriend
gemaster schreef:
Ik ook. Probleem zal wel weer zijn dat die kaartjes in een uur zijn uitverkocht.


Voor zover ik weet was t laatste concert van Radiohead in Nederland (Gelredome) verre van uitverkocht.

Overigens hoop ik dat ze de lijn van de laatste albums doorzetten.

avatar van bloempje24
4,5
Tja, toen was voetballuh he! Nederland - Schotland Toch al; even geleden bedenk ik. Amnesiac en HTTT zijn zelfde soort albums. Experimenteel met af en toe een meer toegankelijk en rock geluid.

Volgens Yorke zijn de sessies herkenbaar aan de Kid A sessies, maar is de muziek anders.

Ik denk dat het een album gaat worden waarbij de sferen nu hoofdzakelijk door instrumenten worden gemaakt en niet langer door de computer. En de "hoofdmuziek" juist geprogrammeerd is. (OKC, maar dan omgedraaid). Zover ik Arpeggi ken gaat dat nummer ook die kant op. Hopelijk dit keer geen piano ballads zoals het onlangs uitgebracht : I've got non of this". Ze zullen zeker weten te verassen!

avatar van gemaster
4,5
Nee in pianonballads heb ik ook geen zin. Ik vond 'Sail To The Moon' al niet echt goed.

Maar dat het niet uitverkocht was, dat wist ik helemaal niet. Ondanks dat NL - Schotland 1 van de beste wedstrijden van NL was in hele lange tijd zou ik toch liever in het Gelredome hebben gezeten.

avatar van VanDeGriend
Ik heb me met NL-Schotland anders ook best vermaakt. Volgens mij was de voorverkoop al lang gestart voordat bekend was dat die wedstrijd gespeeld zou moeten worden trouwens. Goede hoop dus dat er aan kaarten te komen is bij een volgend bezoek. En hopelijk niet in die vreselijke Gelredome.

avatar van gemaster
4,5
Nou ik ben denk ik wel van de partij! Ik wil echt dolgraag erheen.

avatar van bloempje24
4,5
Ik ben ook zeker van de partij. En hopelijk geen stadion inderdaad. Maar een Arena krijgen ze toch niet vol, gelukkig maar!

avatar van VanDeGriend
Nee denk t ook niet. In Gelredome waren er 15000 man meen ik. Er kunnen er iets van 30000 in. Ahoy zou dus net leuk kunnen zijn en zal t ook wel worden mochten ze zich nog een keer melden.

Toine Rorije
Ja ik hoorde van een huisgenoot, die daar was die avond, dat het opvallend leeg was. En die wedstrijd van oranje vind ik niet echt een excuus. Wel raar dat er in nederland niet veel radiohead fans zijn, ik dacht altijd dat er dat toch wel flink wat waren. Blijkbaar niet dus.

avatar van VanDeGriend
Nou, 15000 man is best een boel nog gezien de niet altijd even makkelijke muziek. Bijna 2 x Ahoy. Maar toegegeven, had ook een groter publiek verwacht.

avatar van Lying Mouth
5,0
wat een kul, ik was er die avond wel bij en Gelredome was heel behoorlijk gevuld:
het veld was overvol, hoofdtribune was helemaal vol, alleen de tribune onder skyboxen was grotendeels leeg. In totaal zeker voor 80% gevuld en zoals gezegd beneden hadden ze het echt veel te vol gepropt.

Wel een mooi concert trouwens met een leuke coproductie tussen Radiohead, Langs de Lijn en Andre Ooijer: het verslag van Langs de Lijn met het 2e doelpunt was net het intro van National Anthem

avatar van starbright boy
4,0
Een nieuw tent-concert (zoals destijds in Nijmegen) zie ik dan wel zitten eigenlijk. Mooie maat was dat. Groot, maar zeker niet tè.

avatar van VanDeGriend
Lying Mouth schreef:
wat een kul, ik was er die avond wel bij en Gelredome was heel behoorlijk gevuld:


Dat van die 15000 waren destijds de berichten in de media (ik dacht Oor) , dus als ik lieg dan is t met permissie . Mn punt was :uitverkocht was t kennelijk niet dus dat geeft hoop op kaarten, mochten ze zich nog eens melden.

avatar van bloempje24
4,5
NIEUWE PRODUCER EN GEPLANDE OPNAMESESSIES. HET GAAT NOG LANG DUREN...

Radiohead have revealed they plan to tour this spring, plus have given an insight into their forthcoming album.

The band, who have been working in the studio on new material during large parts of this year, say they will play some small scale UK dates in 2006 to unveil new songs to fans.

"We are going to tour next year, definitely," Ed O'Brien told Zane Lowe on his Radio 1 show last night (December 21). "Hopefully we're going to have a couple of tracks to download by about April or May. But we're going to go out in May, we're going to do some theatres because part of what we're doing is play new material. It's a good way to get your shit together."

O'Brien explained the band will do UK and European dates in May before heading to America in the summer. He said the band hoped they would have around ten new songs in their set by then.

Discussing the album itself, the guitarist said there was no confirmed release date yet, but said Radiohead planned more recording sessions in February.

"We've been talking to (producer) Mark 'Spike' Stent, who's worked with Madonna and Bjork and hopefully in February we'll reconvene with him," said O'Brien. "We've got some great songs but we won't release something we're not happy with. The thing with Radiohead is that each record has a different sound, it's really hard finding something that's different and sits well with us."

With the band planning to work with Stent, O'Brien confirmed their long-term producer Nigel Godrich would not be involved in the new record.

"It's not an end of an era, (but) part of what your realise as a band is that all those records you made with Nigel, apart from 'Hail To The Thief' we were a little bit in the comfort zone," he explained. "That's why you make records like 'Kid A' after 'OK Computer', that's why you make 'OK Computer' after 'The Bends', you've got to do stuff that you're scared of doing. With Nigel, we've been working together for 10 years, and we all love one another too much."

avatar van bloempje24
4,5
Big Ideas (Nude) eindelijk op plaat...??

Thom posted on Dead Air Space, saying that Radiohead are working on 'Nude'. Nude, also known as '(don't get any) Big Ideas' has been around for over ten years. It looks like the fan favourite track will finally get a release.

Thom's post:


nude

monday morning.

jonny is hastily writing out scores for a string quartet who are comign tommoro.

right now we are working on nude, it sounds beautiful, as far as i can tell.

i hope we dont get i'll. there is a lot of sickness about. especially for the children.

thm

avatar van bloempje24
4,5
Schijnt dat thom Yorke ook met een soloalbum komt. Of het een volwaardig album of slechts een EP wordt is nu nog niet bekend.

avatar van Onderhond
De heren zouden ook bezig zijn aan de soundtrack van A Scanner Darkly. Bron

moviefreak#1
Oh dat is wel leuk nieuws. Een film van Linklater met de muziek van Radiohead. Ik kan niet wachten op de film en op de soundtrack

Coldie
Misschien gaat radiohead losse tracks op internet zetten voordat het nieuwe album uitkomt. Dan kunnen ze gewoon wat uitbrengen al voordat het complete album af is. Afwachten dus maar wanneer het eerste nummer te downloaden is.

avatar van Darkshines
4,5
Klopt het dat ze met de handen in het haar zitten omdat het proces niet echt vorderde, las ik op een site. Lijkt me toch sterk omdat ze 9 en 10 mei ook al naar nederland komen.

Darkshines schreef:
Klopt het dat ze met de handen in het haar zitten omdat het proces niet echt vorderde, las ik op een site. Lijkt me toch sterk omdat ze 9 en 10 mei ook al naar nederland komen.


Het schijnt dat ze dan nummers gaan uittesten, zoals ze dat een paar jaar geleden ook deden op San Sebastian etc. Ik kan er helaas niet bij zijn, maar hoop dat Fabchannel op scherp staat.

aart strik
alleen vandaag nog in de voorverkoop
http://tickets.waste.uk.com/Store/DisplayItems.html

avatar van VanDeGriend
al uitverkocht

aart strik
oo

toen straks nog niet,
ik heb gelukkig 2 kaartjes

MOHAHAH! ik heb kaartjes YES YES YES!!!

Gast
geplaatst: vandaag om 10:40 uur

geplaatst: vandaag om 10:40 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.