Jay-Z - American Gangster (2007)

Label: Roc-a-Fella

1. Intro (2:00)
  2. Pray (4:24)
  3. American Dreamin' (4:47)
  4. Hello Brooklyn 2.0 (3:55)

met Lil' Wayne

5. No Hook (3:13)
  6. Roc Boys (And the Winner Is)... (4:12)
  7. Sweet (3:26)

12. Success (3:30)

met Nas

13. Fallin' (4:06)
  14. Blue Magic (4:10)
  15. American Gangster (3:41)
avatar van FunkyMonk
Ik vind dat nummer met Nas best goed.

avatar van thomzi50
Hoor veel positieve berichten, maar op deze site toch een nogal laag gemiddelde. Heb het vluchtig op de luisterpaal doorgeluisterd en ik vind het niet bijster indrukwekkend klinken..

avatar van Jordy
Dit is dan ook juist een album waar je even goed voor moet gaan zitten, en van begin tot eind moet luisteren.

avatar van thomzi50
Oké, ik zal het nog eens onder de loep nemen.

avatar van Kos
Kos
Beat/bass van Hello Brooklyn, Baslijntje van Success en de track Roc Boys zijn fijn.

De rest niet bijster boeiend.

avatar van T.O.
Aardig wat bekende gezichten in die video van Roc Boys. Best leuk nummer ook ja.

poenjo
jay-z brengt zichzelf weer op een verse manier terug in de industrie en vertrapt hiermee zijn vorige slechte release kingdom come en is weer helemaal terug
roc boys is de key track

ps waarom is iedereen zo negatief ?

avatar van Ilyasse15
Ik als Jay-Z fan, als ik me zo noemen mag, ben helemaal niet enthousiast over dit album.
De beatkeuzes die hij heeft gemaakt zijn afschuwelijk, zn flow zuigt best erg. Dit album doet imo zwaar onder voor The Black Album.
Erg leuk nummer vind ik I Know, hippop/R&B-achtig, dat overigens wel, maar waar ie wel weer lekker flowt.
Daarnaast mag Roc Boys er ook wel zijn.
Slechte nummers vind ik Say Hello, Ignorant Shit, Hello Brooklyn en Succes, waarop Nas overigens zwaar zuigt.
2.5*

Social_Mask
Succes en Roc Boys behoren toch wel tot mijn favoriete nummers van dit jaar! Met name Succes, heerlijke baslijn en biede rappers komen erg goed! Ik heb dit sinds kort verlaagd naar 3,5*. Vooral omdat Jay-Z net wat mist om mij volledig te overtuigen. Ook, zoals ik al eerder zei, neigen paar beats naar dirty south sound te gaan. Ook Lil Wayne begint me nu te irriteren. And I Know..daar heb ik ook niks mee. Maar een erg grote pluspunt is dat Jay-Z op sommige momenten heerlijk flowt. Zoals op I Know, alleen jammer van die beat en het refrein. Want Jay-Z komt daar dynamisch!

ik ga deze toch ook verlagen met als voornaamste reden de bij vlagen slechte flow van jay

avatar van -SprayIt-
Bar en bijster saai! Egt nix dit

avatar van VforVictor
Ik vind het een lekker album, en dan ook ECHT een album, de nummers lopen naat loos inelkaar over en er heerst 1 duidelijke relaxte sfeer op deze gangster plaat. De beats en sounds zijn lekker funky met veel blazers en een orkest wat goed uitpakt, de meeste nummers zorgen voor een relaxte party sfeer, de betere nummers vind ik: Pray, American Gangster, Say Hello (to the badguy mooie line uit Scarface..) Brooklyn 2.0 (met een lekker refrein wat blijft hangen) Party Life en ROC Boys, kortom een lekkere plaat, het had misschien wat afwisellender gemogen maar aan de andere kant had het daarom miss een minder compleet album geweest, een 4 voor deze plaat van Hova

E.Norton
Ik ben bijgekomen, No Hook is dope !!..voor de rest hahaha uhm pray kan er mee door..naja ik hou wel weer op

Social_Mask
No Hook vond ik juist 1 van de mindere
Succes blijft trouwens wel erg lekker. En ook Roc Boys draai ik nog regelmatig.

E.Norton
Tja smaken verschillen he Roc Boys is een verslavend track maar daar blijft het bij, No Hook laat Jay meer zien qua flow en MC vind ik dusjah

Dear Mr. Carter

Ik ben je grootste fan en ik zeg je 1 ding,

You should Never Came Back !!!!!!!

|Joël|
E.Norton schreef:
Dear Mr. Carter

Ik ben je grootste fan en ik zeg je 1 ding,

You should Never Came Back !!!!!!!
Misschien ben je dan toch niet zijn grootste fan. Ik vind dit album namelijk leuk en ben blij dat hij dit heeft uitgebracht. Wat maakt het ook uit voor jou als jij het stom vind luister je het toch gewoon niet, dan kunnen de mensen die het wel leuk vinden er nog van genieten. Niet zo egoïstisch denken

avatar van musicman13
heb hem net binnen en klinkt wel relax maar moet wel effe wennen aan de nieuwe sound!! in ieder geval wel veel btr dan kingdom come

een 4,5

avatar van thomzi50
Het nummer met Lil Wayne blijf ik een verschrikking vinden, maar verder een sterke plaat, die zoals al eerder gezegd is het best tot zijn recht komt als je het geheel luistert. Nipte 3,5*

avatar van Reijersen
Jay-Z's rapstijl heeft mij altijd aardig kunnen bekoren. Evenals de producties op zijn albums. Dat is hier niet anders. Erg fijn hiphopalbum, damn er wordt zoveel slechter gemaakt. Ja ja, doe mij die maar.

4 sterren.

MurryMusic schreef:
waarom zie je euro's in de blue magic clip??

Het viel mij ook al op! Wellicht zorgt de huidige koers geen "bling-bling waarde" voor de dollar en zwaait men maar met €-briefjes

heb ff gegoogled en blijkbaar is het 'hot' om in euro's te worden uitbetaald...
check dit BBC bericht

Rapper Jay-Z dissing the dollar

Wads of dollar bills are usually as much a part of rap videos as fast cars, diamond-encrusted jewellery and scantily-clad models.

But in an apparent nod to the low value of the dollar, rapper Jay-Z's new video Blue Magic features another currency.

He is seen cruising the streets of New York in Bentleys and Rolls Royces (now owned by Germany's Volkswagen and BMW) with a briefcase of 500 euro notes.

It follows reports that the supermodel Gisele Bündchen also favours euros.

The catwalk star's twin sister and manager Patricia told Bloomberg in September that: "Contracts starting now are more attractive in euros because we don't know what will happen to the dollar."

The US currency has been ticking off historic lows over the past few months as falling US interest rates make other currencies more attractive.

It recently passed $2.10 to the pound, reached parity with the Canadian dollar and set an all-time record of $1.4752 to the euro.

Other more conventional market-watchers have also been snubbing the dollar, including the billionaire investor Warren Buffett.

There have been no suggestions that Jay-Z's fellow rapper 50 Cent could be considering a move into a different currency.

Maar dat terzijde....album nog paar keer goed luisteren voor ik punt ga geven

Jordy schreef:

Je had gelijk. Een stuk beter dan, nummers sluiten ook erg goed op elkaar aan.

avatar van psychonaatje
Had nooit gedacht dat ik dit ooit zou meemaken: een Jay-Z album dat een gigantische groeier blijkt te zijn.

avatar van j.b.b.l
Jordy schreef:

Dat heb ik gedaan,en je hebt gelijk.Je moet hem gewoon van begin tot het eind luisteren.Ik krijg ook steeds meer waardering voor de producties.Nummers op dit album die ik minder vond,bijvoorbeeld american gangster,vind ik nu ook goeie nummers.4,0

z'n flow is zoals altijd schitterend en wat de producties betrefd gaat de man 10 jaar terug waardoor hij terug hongerig klinkt tegenover kingdom come waarop het allemaal vervelend klonk

volgens mij word het een klassieker 4,0

avatar van VforVictor
zeker potentie voor een classic, ik blijf het dan ook een lekker album vinden, relaxte chille party nummers, echt een feelgood album!

Harco
Instrumentaal dik in orde. LV en Sean C. zijn zeker producers om in de gaten te gaan houden. Jay-Z is echter een rapper die ik niet bijzonder vind en nooit bijzonder zal vinden ook.

Dat Jay-Z wat geïnspireerder is dan op Kingdom Come, en begeleid wordt door 10x betere producties, maakt dit tot 3*.

avatar van j.b.b.l
Die producties blijven echt lekker.Vooral Party life luister ik vaak.