Alphabeat - Alphabeat (2007)

Denemarken
Label: Copenhagen

1. 10000 Nights of Thunder (4:23)
  2. Fascination (3:03)
  3. Into the Jungle (3:52)
  4. What Is Happening? (4:23)
  5. Rubber Boots / Mackintosh (6:13)
  6. Boyfriend (3:37)
  7. Ocean Blue (2:56)
  8. Fantastic 6 (3:27)
  9. The Hours (3:08)
  10. Nothing But My Baby (4:27)
Wat is dat Fascination toch een vrolijk nummer! Zal de rest snel eens gaan beluisteren

avatar van Discoverme
klinkt erg 80's...en 'fascination' klinkt heerlijk fout vrolijk en daardoor juist wel errrrrg lekker...de rest van het album.

Deze band heeft trouwens ook een erg lekkere Mika remix gemaakt van Relax, Take it easy...

Alphabeat: óf het wordt een lekkere hype óf het slaat totaal niet aan...ben benieuwd

avatar van Sander14
'Fascination' is zo zalig! Hoog Scissor Sisters gehalte vind ik. De rest van het album ook es checken.

avatar van Sander14
Tof pop album, de singles 'Fascination' en 'Fantastic 6' springen er wel uit voor mij voorlopig.

avatar van Nickstbo
Voor mij veel liedjes

avatar van Josje
helemaal geweldig

Na twee keer luisteren kon ik elk liedje al meezingen. Je wordt er echt heel vrolijk van! (En ik heb geleerd wat mackintosh is. regenjas ))
Maar leuk albumpje dus.

avatar van coldwarkids
Ik hoorde Fascination voor het eerst als megahit op 3FM en ik dacht wow dit is een mooi nummer...
Daarna heel het album gecheckt, en het moet nog even wennen

avatar van Urbanoetang
Deze plaat aangeboden gekregen van een vriend die meende dat dit pop was dat wel zou deugen. Aangezien ik Denemarken qua stijl enorm voorop (of achter, aangezien het nogal eighties is) vind lopen in vergelijking tot andere Europese landen, wou ik dit album wel even aanhoren. Ookal is Pop helemaal niet mijn genre.

De cover deed me vermoeden dat er wel een aantal electronic-invloeden in zouden zitten. Mijn verwachtingen slaan de plank flink mis. Het eerste nummer vond ik dan op het 1e gehoor ook ver-schrik-ke-lijk in het oor klinken omdat ik iets heel anders verwacht had.
Dan komt het hitje Fascination, wat natuurlijk een complete rip-off is (waarvan weet ik niet, maar iedereen die weleens onder dwang Sky Radio heeft moeten luisteren herkent het wel).
Into The Jungle is dan weer een redelijk nummer met wat lichte rockinvloeden.
What Is Happening is opnieuw weer een rip-off.
Rubber Boots/Mackintosh is dan weer zo'n typisch FIFA nummertje voor mij. Gaat er wel in, maar niet zo denderend dat ik hem nog een keer zou willen horen.
Boyfriend is een vreselijk nummer met de meest gruwelijk slechte teksten die je bij de titel kan bedenken.
Ocean Blue, eindelijk weer een leuk nummertje, maar ik blijf me ergeren aan de lage kwaliteit van de tekst.
De rest van de nummers vind ik dan net zoals Boyfriend niet om aan te horen.

Op aan raden van een vriend, en omdat de cover en de naam van de groep iets schuil houdt wat het niet geeft heb ik me hier toch aan gewaagd. Helaas was het heel anders dan wat ik verwacht had: Typische pop van een enorm laag kaliber, waarvan zelfs ik (terwijl ik nooit van deze typische TMF/Top 40 muziek luister) rip-offs kan herkennen. En dat zijn de 2 die ik echt herken, veel andere nummers klinken me ook verdacht bekend in de oren. Dan heb ik het nog niet eens over de teksten, waar heel duidelijk uit blijkt dat deze groep nog een extra lesje engels kunnen gebruiken.

Conclusie: Nee, Alphabeat is zeker niet wat ik er achter had gezocht en valt niet in mijn straatje. En al viel het in mijn straatje, was het nog een zwakke plaat aangezien alles nogal bekend klonk.

2* dankzij Into the Jungle. En 1000 Nights of Thunder is toch nog een redelijk nummer.

avatar van BoordAppel
Wat een vreselijk nummer is dat Fascination toch. Die irritant blije kop ook van die zanger. Bah.

avatar van tnf
tnf
Urbanoetang schreef:

Katrina & the Waves - Walking on sunshine.

Persoonlijk vind ik het liedje trouwens erg leuk. Het lijkt redelijk op voorgenoemd nummer, maar er zit genoeg van Alphabeat zelf in om het te kunnen waarderen.

Ik moet juist weer bij Fascination denken aan Happy Ending van Joe Jackson.

avatar van Peter88
Lekker vrolijke nummers. Al moet je er wel voor in de stemming zijn

avatar van Urbanoetang
tnf schreef:

Katrina & the Waves - Walking on sunshine.

Ik zie de gelijkenis erin, maar ik dacht aan een andere. Misschien die van deric raven. Ik ken dat soort nummers niet bij naam

BoordAppel schreef:

Inderdaad, lijkt wel een songfestivalnummer.

avatar van Hanszel
Tis inderdaad een behoorlijk nikszeggend plaatje. Op zich is daar niks mis mee, maar dit zegt echt he-le-maal niks... Muzikaal is het wel grappig nu en dan, en de vrolijkheid is ook niet te missen maar echt een toevoeging aan mijn collectie, nee.

avatar van Carolaah
Muha, ik vind fascination wél een lekker nummer..
Gewoon hartstikke lekker in het gehoor, de tekst slaat vrijwel nergens op en de zanger heeft inderdaad wel een irritant blij hoofd..

Mááár dat neemt niet weg dat als dit nummer zo nu en dan langskomt op de radio, het volume wel eventjes iets omhoog gaat.

Wat ik dan tegelijk ook wel weer heb, is dat ik dan weer niet het album zou gaan luisteren, ik kan wel horen dat het niet echt muziek is die ik op langer termijn leuk vind..

Maar fascination gaat er wel in, ja het is wellicht cliché, rip-off, etc. etc. maar ja..

Kos
Het is inderdaad een liedje wat allerlei meisjes die 'vrolijk willen doen' graag opzetten. .

avatar van Carolaah
Kos schreef:

Nou nou, dat vind ik wel een beetje boel gegeneraliseerd. Ik denk dat de groep wel vele malen breder is dan dat.. Ik bedoel het is niet zulke verschrikkelijke popmuziek als dat van vele anderen, ook niet veel beter, maar toch.. Als je in de auto zit dan kan ik me voorstellen dat zoiets best lekker wegluisterd, de beat is gewoon wel oké, de tekst belabberd, maar al met al maakt dat het aanhoren te doen. Het is niet zo dat dit de muziek is waar je echt voor gaat zitten en er werkelijk 'naar luistert,' als je begrijpt wat ik bedoel.

Kos
Ja hoor, en tuurlijk was het een beetje generaliserend bedoeld.

handsome_devil
fascination \o/

Maar een 3 mads ?

avatar van Arrie
Ik hoor ook wat Leaf terug in Fascination, en laat ik Leaf nou juist helemaal zat zijn.

deric raven schreef:
Ik moet juist weer bij Fascination denken aan Happy Ending van Joe Jackson.

Ik word allesbehalve 'happy' van Fascination.

Goed album hoor. Een popalbum is zelden van zo'n constant niveau.

avatar van kaztor
Ik neem m'n gezanik terug. Vind het nu ook wel een lekker nummer.
Het kan vreemd verkeren...

Misschien zijn het dan toch die coupletjes die het 'm doen. Het klinkt overdreven speels, maar uiteindelijk best aanstekelijk.

Heb net de nieuwe single Boyfriend gechecked op Youtube. Het is wat meer een standaard popliedje, maar toch niet onaardig. Leuke clip ook wel.

avatar van LucM
"Fascination" deed mij denken aan een nummer dat mij niet dadelijk voor de geest kwam ... "Walking on sunshine" van Katrina & the Waves, inderdaad, maar plagiaat kan je dat niet noemen. Ik vind het wel een leuk nummer, maar of het ganse album dat gaat zijn ...

avatar van kaztor
Boyfriend klinkt wel anders, hoor.

avatar van LucM
"Boyfriend" heb ik zojuist beluisterd, het is inderdaad anders maar het klinkt niet slecht.

Nergens haalt die plaat het niveau van het lekkere hitje, Fascination. Fantastic 6 en Boyfriend klinken soms wel nog een beetje leuk, maar de rest is echt wel slapjes. Een 1,5.