Eefje de Visser - Vlijmscherp (2025)

Label: Sony

10. Tikkend (4:22)
  11. Verte (4:14)
avatar van Metal-D78
mr.oizo schreef:
Voor mij was Bitterzoet het laatste Eefje album dat me wist te boeien. Hierna klinkt het voor mijn gevoel allemaal hetzelfde, de vernieuwing is eruit. Sterker nog: irritatie ligt op de loer. Wat niet wegneemt dat ik live concerten van Eefje nog steeds geweldig vind

Bitterzoet is idd redelijk goed, met mate dan.

Ik kan hier niet warm van worden. Integendeel. Dan heb ik het nog niet eens over de teksten. Blindelings bijvoorbeeld. Kan er helemaal niets mee.

avatar van harm1985
Ik heb inmiddels ook mijn oordeel geveld. 4* dat maakt dit het laagst beoordeelde album van haar. Ik denk dat het beter als dubbel album had gewerkt, maar daar zullen wel commerciële nadelen aan hebben gezeten.

Maar dat gezegd hebbende is dit absoluut geen album met restjes; ik zou ook niet 1,2,3 een album van 40 minuten kunnen samenstellen met de beste nummers van dit album en Heimwee.

Favorieten zijn Vlijmscherp, Net Na De Val en God Los. Normaal Toen, Blindelings en Onomkeerbaar zitten daar vlak achter. Overall een heel constant album.

En wat mijn eerdere grap over ... betreft, ten cover van Bon Iver, maar gezien haar voorliefde voor zijn muziek, niet geheel ontoevallig.

avatar van bRuud83
Vorige week had ik de plaat op gekleurd vinyl gekocht. Moet zeggen dat het toch weer een erg fijne plaat is. Waarvan ik de singles en Blindelings tot de favorieten horen. Net Na de Val vind ik ook erg goed. Normaal Toen is mijn favoriet en valt met zijn rauwe 80s sound echt op in haar repertoire. Deze plaat heb ik een 4 gegeven en ga ik de komende tijd veel draaien. Daarna maar even een Eefje pauze houden.

avatar van Cor
Cor
Een fijne, warm klinkend album. Dat is het geluid en de sfeer. De songs zijn net wat minder onderscheidend dan het voorgaande werk. Maar overall, een prima plaat.

avatar van Johnny Marr
Ik vind deze heel wat beter dan Heimwee. Ik geef toe dat ik wat Eefje-moe was de laatste maanden maar na het op het gemak beluisteren van deze plaat is die helemaal terug.

Hier op MuMe ligt het gemiddelde van laatstgenoemde wel wat hoger, maar ik heb een duidelijke voorkeur voor deze. Onomkeerbaar (eerder onweerstaanbaar ja, wat een song!!!), het titelnummer, Blindelings, God Los, Normaal Toen... Wat een heerlijkheid.

Zin an 25 februari in de Vooruit. Het wordt AAN of niet dan, Grerretz en ArnurDZ (gerre, Gretz, Arno en ArthurDZ)?

avatar van Arno
Johnny Marr schreef:

Het wordt zeker aan. Maar dit album moet wel nog iets beter landen bij mij, voorlopig drieënhalfje.

avatar van Sparks
Ik had hier geen zin in toen hij uit kwam. Maar inmiddels mentaal weer ruimte voor en hij is weer geweldig. Shout out naar alle afsluitende nummers van de albums van Eefje. Ook Verte is weer prachtig.

avatar van Muziekgek1996
Weer een goede plaat, duidelijk wat energieker dan de vorige plaat van Eefje, en ook muzikaal weer de nodige verrassingen. Iets minder dan de vorige plaat maar misschien gaat dat nog groeien