Britney Spears - Blackout (2007)

Pop / Dance
Label: Jive

1. Gimme More (4:11)
  2. Piece of Me (3:32)
  3. Radar (3:49)
  4. Break the Ice (3:16)
  5. Heaven on Earth (4:52)
  6. Get Naked (I Got a Plan) (4:45)
  7. Freakshow (2:55)
  8. Toy Soldier (3:22)
  9. Hot as Ice (3:16)
  10. Ooh Ooh Baby (3:28)
  11. Perfect Lover (3:02)
  12. Why Should I Be Sad (3:10)
  13. Outta This World * (3:44)
  14. Everybody * (3:18)
  15. Get Back * (3:51)
Ik had nooit gedacht ooit nog 's naar een compleet Britney Spears-album te luisteren, maar na wat positieve geluiden rondom deze plaat en de sterke single Gimme More was ik toch wel benieuwd.

Vooralsnog een erg sterke popplaat. Met name Toy Soldier is erg fijn, maar ook de rustige nummers kunnen er mee door. Het kauwgomballenwerk van de vroegere hits is er - gelukkig - niet meer bij: Britney is volwassen geworden.

avatar van Emile93
Britney Spears- Blackout
1. Gimme more. Wat een inspiratieloos nummer! Echt vreselijk slecht! Slechte opener. Volgens Arrie ook een single! Wist ik niet maar het is echt vreselijk triest! 0,5*
2. Piece of me. Een van de 4 singles van het album. Verreweg het bekenste nummer van dit album, als je het mij vraagt. Ik vond het altijd al een redelijk nummer. Ik vind het wel een Britney nummer maar het is wel saai. 2,5*
3. Radar. Ook een single van het album. Alleen had ik het misschien maar 1x eerder geluisterd. Ik vind het best een goed nummer. Beter dan de eerste 2 nummers in elk geval! 4*
4. Break the ice. Ook een single. Ik vind het maar een redelijk nummer. In de eerste 4 nummers zit bijna precies dezelfde beat en dat gaat vervelen. 2,5*
5. Heaven on earth. Een meer trance/electronic-achtig nummer. Best een goed nummer. 3,5*
6. Get naked (I got a plan). De titel zegt al meer dan genoeg: BAGGER!!!!! Echt het slechtste nummer van het album! 0,5*
7. Freakshow. Ook dit ligt ver onder de lat van Britney. Triest gewoon. Dit lijkt erg op Piece of me maar dan echt heel slecht. Dit ligt meer in het Ke$ha gebied. 0,5*
8. Toy Soldier. WEER een Ke$ha nummer! Vreselijk monotoon en saai! 0,5*
9. Hot as ice. Hier zingt Britney eindelijk weer eens. Dit is dan nog een van de sterkere nummers van het album! 4*
10. Ooh ooh baby. Het gedeelte in het begin lijkt verdacht veel op dat van If u seek Amy van Circus (2008). Dit vind ik echt een lekker nummer! Beste nummer van het album%u2026 4,5*
11. Perfect lover. Dit is weer eens een monotoon nummer. Hier houd ik echt niet van. 1*
12. Why should I be sad. Niet echt super. 2*

Het 3e album wat ik van Britney luister valt heel, heel erg tegen. Haar eerste 2 albums, %u2026Baby one more time en Oops%u2026I did it again, had ik op cd. Dit album klinkt erg monotoon en is wat mij betreft tot nu toe verreweg haar slechtste album! Alle nummers gaan te veel over sex (enkele uitzondering) en dat vind ik jammer.
Het album heeft niet voor niets deze titel: Britney had een Blackout tijdens het opnemen van deze slechte nummers!
gemiddeld: 2,125 = 2*