Britney Spears - Blackout (2007)

Pop / Dance
Label: Jive

1. Gimme More (4:11)
  2. Piece of Me (3:32)
  3. Radar (3:49)
  4. Break the Ice (3:16)
  5. Heaven on Earth (4:52)
  6. Get Naked (I Got a Plan) (4:45)
  7. Freakshow (2:55)
  8. Toy Soldier (3:22)
  9. Hot as Ice (3:16)
  10. Ooh Ooh Baby (3:28)
  11. Perfect Lover (3:02)
  12. Why Should I Be Sad (3:10)
  13. Outta This World * (3:44)
  14. Everybody * (3:18)
  15. Get Back * (3:51)
rick*
De eerste 4 nummers op deze CD zijn mooi en de rest klinkt niet onluisterbaar, maar is amper bijzonder.

Britney had helemaal geen zin in deze plaat, dat hoor je overal. Zoals hiervoor ook al gedaan is, worden ook dit keer overal producers vandaan getoverd die laag na laag na laag op haar stem doen om het nog dansbaar te laten klinken. Het resultaat is een nep geluid dat eerder van een microsoft voice programma vandaan komt dan van een levende zangeres.

Dit album centreert in het midden van 3 albums, voorganger In The Zone en opvolger Circus, waarbij uitgaan en moves maken tegenover leuke jongens centraal staan. Zoals je al hoort is de inhoud van deze plaat niet om over naar huis te schrijven. Gelukkig klinkt het hier erger dan op de plaat.

Als Britney ooit nog serieus genomen had willen worden, had ze als comeback hierop aan haar stem moeten werken en dan een mooi akoestisch album moeten schrijven en opnemen.

Je zou denken dat ze genoeg materiaal daarvoor heeft - iedereen die om haar geeft vanwege haar geld, ze is gescheiden, ze is vanaf kleins af aan gedwongen tot dingen waar ze niet klaar voor was -

Maar nee. Ze blijft voorlopig nog even uitgaan.

avatar van Pooiertje
rick* schreef:

SSS
rick* schreef:

Maar je zal Britney er dan ook niet op betrappen dat ze zelf iets zal zingen.

rick*
Pooiertje schreef:

Wat is er precies verwarrend?

Wat ik bedoelde te zeggen was, dat de inhoud van de nummers heel oppervlakkig is maar dat het dankzij redelijke hooks in de muziek niet zo direct opvalt tenzij je de songteksten erbij pakt en écht gaat luisteren.

avatar van Nickstbo
Nu 2 jaar na datum besef ik pas dat dit écht een goed popalbum is.

Tot mijn verbazing zie ik dat het gemiddelde flink gedaald is van dit prima pop- maar vooral dancealbum. Even checken: ja hoor, veel (ook recente) hate-stemmers van 0,5 tot 1,5. Zielig hoor!

Laat je niet misleiden: dit is een cd vol met prima dance muziek.

avatar van VictorJan
Zo, nu weet ik van wie Regi de cover & titel gekopiëerd heeft.

avatar van NewYorkCityLight
Lijkt deze cover op de cover van Milk Inc. dan?? Niet echt...

Britney's beste album tot op heden. Weinig inbreng van Britney? Haar dunne stem gecamoufleerd door beats? Wat maakt het uit? Zo hoort electro-pop te zijn. Hot As Ice vind ik (blijkbaar in tegenstelling tot vele anderen) een minder nummer en Why Should I Be Sad hadden ze beter helemaal weg kunnen laten, maar goed, ze moest toch nog een sneer uitdelen aan Kevin. Verder gewoon een geweldige CD!

Dit album scoort hoog bij mij vanwege de eerste drie nummers

avatar van Waste Management
Het nummer ''Break the Ice'' is voor mij het hoogtepunt van het album.

In eerste instantie stond ik nogal wantrouwend tegenover dit album, maar na het horen van de vier singles dacht ik: "Gimme more!"

En dat beviel goed, want het staat vol met catchy nummertjes. Er hangt trouwens wel een heel donkere sfeer rondom dit album. En hoewel ik het leuk vind dat ze een keer zo'n uitstapje heeft gemaakt, ben ik toch wel blij dat we met de opvolger 'Circus' weer de 'oude' Britney hebben gezien (en gehoord)

Lars.
Why Should I Be Sad en Outta This World zijn verschrikkelijk. Voor de rest een heel fijn album.

avatar van Luckyluck93
Als geheel vind ik dit album niet goed, maar er zitten wel een aantal goede nummers tussen. Het beste nummer vind ik toch wel Gimme More, echt een clubnummer , dat geproduceerd is door Danja, die ook achter Keri Hilsons Knock You Down zat. Gimme More is wel de uitblinker, de rest van het album vind ik niet heel goed. Dat komt ook doordat Britney's stem slecht klinkt op dit album.

avatar van Waste Management
Zo, ik zal ff een review plaatsen voor het album ''Blackout'' van Britney Spears, heb al een tijdje terug mijn favrieten hier geplaatst maar zijn nu weer anders.

01. Gimme More.
De eerste single van Blackout. Een echte clubnummer, eerst vond ik het nummer niks aan maar is toch wel gegroeid en ook leuk dat Danja er aan meegeholpen heb. Verder een heerlijk dancenummer om op te dansen.

02. Piece of Me.
De tweede single van Blackout. wat een heerlijke beat en goede tekst heeft het nummer, aangezien het ook persoonlijk klinkt over de paparazzi die Britney lastig valt, verder een top nummer.

03. Radar.
Het nummer zou van Blackout de vierde single worden maar als laatste single op Circus (op Circus als Bonus Track) werd, wat best jammer is want Radar word op deze album, klaar. Verder vind ik het nummer wel lekker klinken maar klinkt best kinderlijk vanwegen britney's stem.

04. Break the Ice.
Mijn meest favorieten nummer van Blackout, wat een heerlijk nummer, goede beat en een koor en ik luister het nummer het meest van deze album. Ook de clip vind ik leuk gedaan past er goed bij. TOP.

05. Heaven on Earth.
In eerste geval vond ik dit het slechtste nummer van blackout maar vind het toch meer niet zo slecht. De intro doet mij denken aan de intro van het nummer ''Speakerphone'' van Kylie Minogue. Maar verder luister het nummer wel lekker weg.

06. Get Naked (I Got a Plan).
Heeft een heerlijke beat maar waarom zingt Danja zo veel in het nummer? en lijkt wel dat Britney op de achtergrond is gevallen. Dat is best zonde want dan had het beter een ''feat. Danja''nummer kennen zijn.

07. Freakshow.
Freakshow bevalt Dubstep-invloeden waar ik wel van houd en is éen van mijn favorieten, er is verder niks mis mee. Op feestjes waar ik kom hoor ik het nummer wel eens. Tis gewoon een fantastisch nummer.

08. Toy Soldier.
Aan die naam te zien als je denken van: nou dat zou best een lekker nummer zijn om naar te luisteren maar toen ik het nummer ging beluisteren ging het nog wel goed zoals de intro, coupleten en de brug, en toen ik het refrein hoorde, dacht ik van mijn haren stonden zowat rechtovereind en drukte gelijk de volgende nummer in. wat een slecht nummer.

09. Hot as Ice.
Grappige naam voor een nummer, heeft een lekker electro en funk-invloeden maar helaas Britney's stem klinkt net zo als bij Radar kinderlijk, dat is echt jammer maar verder een aardige nummer.

10. Ooh Ooh Baby.
De intro doet mij een beetje denken aan de intro van het nummer ''Like It Or Not'' van Madonna. Verder vind ik het een aangenaam nummer om naar te luisteren, leuk gedaan.

11. Perfect Lover.
Nummer doet mij denken aan een Timbaland productie, leuk gedaan terwijl Danja erachter gezeten heb. De intro is vet maar vooral het einde vind ik goed. Top nummer.

12. Why Should I Be Sad.
De laatste nummer van Blackout, eerlijk gezegt vind ik het geen goede afsluiter aangezien Pharrel Williams het geschreven heb en The Neptunes het geproduceerd heb, ik hou niet van dit soort nummer. Britney had beter de Bonus Track ''Get Back'' moeten gebruiken als album-afsluiter want dat is een fantastisch nummer. Ik vind Why Should I Be Sad samen met Toy Soldier de slechtste nummers van Blackout.

Mijn Favorieten zijn:
01. Break the Ice.
02. FreakShow.
03. Gimme More.
04. Perfect Lover.
05. Heaven on Earth.

Britney Spears- Blackout
1. Gimme more. Wat een inspiratieloos nummer! Echt vreselijk slecht! Slechte opener. Volgens Arrie ook een single! Wist ik niet maar het is echt vreselijk triest! 0,5*
2. Piece of me. Een van de 4 singles van het album. Verreweg het bekenste nummer van dit album, als je het mij vraagt. Ik vond het altijd al een redelijk nummer. Ik vind het wel een Britney nummer maar het is wel saai. 2,5*
3. Radar. Ook een single van het album. Alleen had ik het misschien maar 1x eerder geluisterd. Ik vind het best een goed nummer. Beter dan de eerste 2 nummers in elk geval! 4*
4. Break the ice. Ook een single. Ik vind het maar een redelijk nummer. In de eerste 4 nummers zit bijna precies dezelfde beat en dat gaat vervelen. 2,5*
5. Heaven on earth. Een meer trance/electronic-achtig nummer. Best een goed nummer. 3,5*
6. Get naked (I got a plan). De titel zegt al meer dan genoeg: BAGGER!!!!! Echt het slechtste nummer van het album! 0,5*
7. Freakshow. Ook dit ligt ver onder de lat van Britney. Triest gewoon. Dit lijkt erg op Piece of me maar dan echt heel slecht. Dit ligt meer in het Ke$ha gebied. 0,5*
8. Toy Soldier. WEER een Ke$ha nummer! Vreselijk monotoon en saai! 0,5*
9. Hot as ice. Hier zingt Britney eindelijk weer eens. Dit is dan nog een van de sterkere nummers van het album! 4*
10. Ooh ooh baby. Het gedeelte in het begin lijkt verdacht veel op dat van If u seek Amy van Circus (2008). Dit vind ik echt een lekker nummer! Beste nummer van het album%u2026 4,5*
11. Perfect lover. Dit is weer eens een monotoon nummer. Hier houd ik echt niet van. 1*
12. Why should I be sad. Niet echt super. 2*

Het 3e album wat ik van Britney luister valt heel, heel erg tegen. Haar eerste 2 albums, %u2026Baby one more time en Oops%u2026I did it again, had ik op cd. Dit album klinkt erg monotoon en is wat mij betreft tot nu toe verreweg haar slechtste album! Alle nummers gaan te veel over sex (enkele uitzondering) en dat vind ik jammer.
Het album heeft niet voor niets deze titel: Britney had een Blackout tijdens het opnemen van deze slechte nummers!
gemiddeld: 2,125 = 2*

avatar van NewYorkCityLight
Zie net dat ik maar 2* heb gegeven voor dit album, terwijl er toch aardig wat leuke nummers op staan. Dat ga ik zo even verhogen.

Rader, Break the Ice en Get Naked zijn mijn favorieten (Get Naked dankzij Danja). Toy Soldier is ook wel leuk trouwens .

Why Should I Be Sad? en Perfect Lover vind ik wel twee draken van een nummers.

Al met al een echt dance-album, in ieder geval de eerste paar tracks. Daarna wordt het toch wat minder bijzonder, meer pop en ook minder herinneringswaardig.

avatar van Angelo
Wat Emile al niet allemaal los weet te maken!

avatar van Arrie
Oh ik dacht dat ik hier vier sterren aan had gegeven, maar het zijn er blijkbaar maar 3,5. Toch maar weer eens luisteren of mijn herinnering beter is dan het eigenlijke album of dat er wel een halfje bovenop kan.

Angelo schreef:
Wat Emile al niet allemaal los weet te maken!

Ja echt goed hè?!? Grappig!

avatar van Arrie
Gimme More was trouwens ook een single, Emile, de eerste.

Arrie schreef:
Gimme More was trouwens ook een single, Emile, de eerste.

O dat wist ik niet! Sorry! Ik heb het aangepast!

avatar van Arrie
Ik kan het me nog heel goed herinneren, het was echt de comeback-single van Britney, er werd veel over gesproken bij mij op school.

Arrie schreef:

Haha! Nou geweldige comeback dan met een hoogste positie op nr 35 en 9 weken genoteerd in de top 100! Maakt ook niet uit! Ik vind het echt een flutnummer!

avatar van NewYorkCityLight
En ze was aan het paaldansen, hoe kan je dat nou vergeten?

avatar van Emile93
Ik weet het echt niet! Ff opzoeken op youtube dan maar!

Emile93 schreef:

Ja, in mijn herinnering werd het nummer over het algemeen ook niet zo goed gevonden. Maar na al het gedoe om Britney, en toen ineens die single... dat was natuurlijk wel even een sensatie.

avatar van Emile93
Jaja! Ik snap het! Trouwens ik kan de clip me ook niet herinneren! Ik kijk en heb altijd maar heel weinig naar muziekzenders gekeken!

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
Ter info: Nederland was duidelijk de uitzondering, want voor de rest was "Gimme More" bijna overal goed voor een top 10- of zelfs een top 5-notering:

ch H. Pos.: 4 / weken: 21
at H. Pos.: 8 / weken: 17
fr H. Pos.: 5 / weken: 23
be H. Pos.: 5 / weken: 18 (Vl)
H. Pos.: 4 / weken: 15 (Wa)
se H. Pos.: 2 / weken: 25
fi H. Pos.: 6 / weken: 4