Steve Lukather - Candyman (1994)

Label: Columbia

1. Hero with a 1000 Eyes (6:31)
  2. Freedom (4:08)
  3. Extinction Blues (4:59)
  4. Born Yesterday (7:08)
  5. Never Walk Alone (9:42)
  6. Party in Simon's Pants (5:45)
  7. Borrowed Time (7:20)
  8. Never Let Them See You Cry (5:03)
  9. Froth (9:41)
  10. The Bomber (5:32)
  11. Song for Jeff (7:07)
soloalbum van s'werelds beste gitarist Steve Lukather, tevens zanger, schrijver en gitarist van Toto.

s'werelds beste gitarist Steve Lukather
Nou nou, lekker genuanceerd.

volgens vele is hij de beste gitarist ter wereld, dat is niet alleen mijn mening, of die van andere Toto-fans.

Kos
Hij staat bekend als één van de betere gitaristen ja, maar de beste is hij volgens mij alleen volgens Toto fans.

als je Steve Lukather in geeft bij google, dan kom je een hoop discussies van niet Toto-fans tegen , die 'Luke' zijn gitaar kunsten de hemel in prijzen.
en nog belangrijker mensen uit de muziekbusiness, 'Luke' wordt niet voor niets door bijna de halve muziekwereld uitgenodigd om mee te spelen op hun albums.
o.a Pink Floyd, Steely Dan, Elton John en Micheal Jackson e.v.a.

en Kos ik raad je aan om een paar onbekendere albums van Toto te luisteren, zoals Turn Back, isolation, Hydra, Fahrenheit, Kingdom of Desire en uit 1999 Mindfields, en last but not least 25th A. Live in Amsterdam 2003.
daar is Lukather op zijn best.

Kos

Ik zei toch al, het is een erg goede gitarist. Ik viel alleen over 'de beste' .

je zei ook dat Lukather alleen de beste is volgens Toto-fans.
dus heb ik proberen uit te leggen dat dat niet zo is.

welk van Lukather's werk ken je ?

Je wordt niet zomaar gevraagd door Elton John
Dan moet je toch wel erg goed zijn (?)

Nou nou...klein beetje relativeren graag. Heb 3x een concert van Toto mogen bijwonen. Steve is zeker geen slechte gitarist...maar de beste?? Nee..zeker niet. Ik kan er wel tientallen noemen waar bij Steve nog in de leer kan. Vraag me nu niet om die te noemen.
Toto is gewoon een leuke band...met een leuke gitarist....met leuke muziek. Veilige voorspelbare muziek voor het grote publiek.
Amen.

tims schreef:

Je wordt niet zomaar gevraagd door Elton John
Dan moet je toch wel erg goed zijn (?)

een leuke qoute van Lukather: I wil still play music for free cause i love it.
I am very lucky to get paid and if rockcritics had any credibility i would not have a job after 27 years Ha ha ha, Jokes on them Ha ha ha.
oh yeah and like the other 1500 records i played on. i must suck. Ha ha ha

kubus schreef:

Veilige voorspelbare muziek voor het grote publiek.

niet mee eens, alleen nummers als hold the Line, Rosanna, Stop Loving You en Pamela kun je misschien zo noemen.
maar de overige nummers van hun zijn niet totaal niet commercieel, zeker de albums na 1990.

Deze cd is ook onder de naam van Los lobotomys te koop, met een bonus track: Redhouse

TOTO schreef:
s'werelds beste gitarist Steve Lukather, .

De band toto heeft volgens TOTO waarschijnlijk ook de beste roadies, geluidsmensen, lichtmensen, vrachtwagenhauffeurs, merchandise....etc....

bonothecat schreef:

Je vergeet de kok!!

hahaha kom op niet stoppen jongetjes, ga door, ik heb er nog eentje voor jullie, kunnen jullie letterlijk gaan schijten op Toto, poepen voor jullie zal nooit meer hetzelfde zijn hahaha http://www.bathemp.ca/images/t...

avatar van fish
Allemachtig! Ik heb me tot nu toe afzijdig gehouden van al die Toto berichtgeving, hoewel soms amusant, meestal ongemakkelijk, maar kunnen we alsjeblieft het nog wel enigszins fatsoenlijk houden.

Nu is er helemaal geen sprake meer van goede of slechte smaak. Dit is gewoon geen smaak-smakeloos dus.

Ik kan me niet voorstellen wat Toto (de band) hier zelf van zou vinden. Of misschien ook wel.

Aan alle te fanatieke Toto fans op deze site (ja, jullie!): geef het op! En zo niet: blijf menselijk.

Hij (toto) begon

volgens mij is steve lukather de beste gitarist ter wereld
misschien wel beter dan jimmi hendrix.dit zul je zelf ook wel
gaan denken als je de solo's hoort die hij speelt op de dvd
"live at amsterdam"

avatar van EmDee
LOL

avatar van Frytz FM
Wat een geneuzel! Lukather is vast een technisch zeer begaafde gitarist, maar is dat waar het om gaat bij muziek?
De TOTOs vinden Mariah Carey dan vast ook een héééle goede zangeres! Wat die niet voor noten uit haar strotje haalt, ongelofelijk...

ja dat is waarom het gaat bij muziek ! voor het grootste deel in ieder geval.
het is gewoon verschrikkelijk om te luisteren naar het merendeel van die groepen wat altijd op Pinkpop, Rock Werchter en Lowlands staan, technisch afschuwelijks slecht en de meesten liggen maar wat te schreeuwen om het schreeuwen, das pas muziek zonder een hart !
bij het gitaarspel van Lukather hoor je goed dat het muziek uit het hart is en met een prachtig technische geluid

avatar van brooklyn
welke bands doel je dan op?

TOTO schreef:

ja dat is waarom het gaat bij muziek ! voor het grootste deel in ieder geval.

...

dit album nog eens beluisterd, en hij wordt echt steeds beter hoe vaker ik hem luister, en krijg echt kriebels om naar de Melkweg te gaan 3 Juli waar Luke een concert geeft.
vooral Extision Blues, Born Yesterday en Borrowed Time zijn echt machtig mooi, het gitaarwerk en de stem van Luke (overigens een stuk anders als op de Toto albums) zijn echt heel goed.
ik moets wel wennen aan dit album, de eerste keer was ik er nog niet zo kapot van, maar nu heeft ie mijn hart veroverd in ieder geval. 5*

Wie drumt er eigenlijk op dit album? simon phillips?

Yep

Ik persoonlijk vind dit een geweldig album.

Dit album is overgens ook als Los Lobotomys te verkrijgen, dan heb je een bonus track Red House

avatar van bonothecat
Deze cd van lukather maar weer eens uit de kast getrokken. Er zitten een aantal aardige deuntjes bij, maar over het geheel verveeld hij toch. Het is ongelofelijk voorspelbaar. Ik denk dat ik hem tien jaar geleden erg goed vond.....maar dat zit er nu niet meer in. 2,5* blijft staan.

avatar van bonothecat
.....toevoeging op vorige bericht....laatste nummer is toch wel erg leuk....

avatar van lebowski
Ik heb de cd meerdere malen beluisterd. Mijn probleem is dat het muzikaal allemaal wel klopt, maar het is allemaal zo braaf en glad geproduceerd. Lukather kan goed spelen, maar hij durft amper buiten de meer dan platgetreden paden te treden. Als hij dat af en toe toch doet, levert het direct de fraaiste momenten van de cd op. Enkele hoogtepunten: Hero with a thousand Eyes (had zo op een vroeg Toto-album kunnen staan, mooie zangmelodie), Freedom (het beste nummer, lekker stevig, mooi gitaarwerk) en Never Walk Alone (rustige blues). Samen zorgen ze net voor 2,5 *

je vergeet toch echt nummers als Never Let Them See You Cry en Borrowed Time te noemen, die eerste is zo een heerlijk meezingnummer met subliem gitaar en piano geluid.
en die solo uit Borrowed Time is kippenvel.

altijd maar commentaar als te glad geproduceerd, jesus who the fuck cares !
als iets gewoon goed in het gehoor ligt, waarom dan nog steeds iest doodanalyseren en uitpluizen.
muziek is goed als de zang mooi is, de instrumenten technisch perfect zijn en lekker in het gehoor liggen, als de muziek een gevoel lost maakt en als je het meerdere keren wilt luisteren.