Lenny Kravitz - It Is Time for a Love Revolution (2008)

Label: Virgin

1. Love Revolution (3:14)
  2. Bring It On (3:35)
  3. Good Morning (4:17)
  4. Love Love Love (3:21)
  5. If You Want It (5:08)
  6. I'll Be Waiting (4:19)
  7. Will You Marry Me (3:43)
  8. I Love the Rain (4:43)
  9. A Long and Sad Goodbye (5:58)
  10. Dancin' Til Dawn (5:09)
  11. This Moment Is All There Is (5:07)
  12. A New Door (4:38)
  13. Back in Vietnam (3:45)
  14. I Want To Go Home (5:04)
  15. Uncharted Terrain * (4:29)
  16. Confused * (6:48)
  17. I'll Be Waiting [Acoustic] * (4:22)
De laatste 2 albums ken ik niet: ik ben helemaal afgehaakt na het album 5.
Op zich best jammer want ik was indertijd helemaal wild van Lenny Kravitz: de eerste 2 albums vond ik zeker in die tijd sensationeel goed (ook al was het niks nieuws). Debuut Let Love Rule mag ik nog steeds graag horen en ik vergeet nooit meer dat waanzinnige optreden in Ahoy toen het tweede album net uit was: wat een hectiek in het publiek en wat een goede sfeer.
Maar de twijfel sloeg al toe bij nummer 3 en nummer 4 vond ik niet echt leuk meer. Op 5 stonden nog wel wat goede momenten maar daarna was het toch echt welletjes.
Toch maar eens geluisterd hoe dit klinkt. Het rockt en funkt inderdaad wat meer en ook wat puurder maar heel erg memorabele hits hoor ik er tot nu toe nog niet tussen zitten.
Maar ondanks dat vind ik het zo beroerd allemaal nog niet. Het is jammer dat Kravitz het gewoon heel erg slecht doet bij veel mensen (heeft ie het ook een beetje naar gemaakt denk ik) waardoor ook dit album ongetwijfeld weer helemaal afgekraakt zal worden. Laat ik me daar dan niet bij aansluiten maar tot het jubel-kamp der fans wil ik ook niet gerekend worden met dit album.

avatar van Ronald5150
Op "Let Love Rule" werd ik gegrepen door de smakelijke mix van rock, soul, funk en jazz. Later verschoof het geluid van Lenny Kravitz al meer naar de rock, maar tot aan pak hem beet "Circus" heb ik zijn platen altijd vermakelijk gevonden. Op "It is Time for a Love Revolution" hoor ik geen slechte muziek, maar het onderscheidende vermogen is volledig verdwenen. Het is een vrij standaard rockplaat geworden met her en der een meer dan aardig nummer. Maar als je een plaat uitbrengt van zestien nummers, moet je er wel voor zorgen dat het van begin tot eind interessant blijft. Daarin is Lenny Kravitz op "It is Time for a Love Revolution" niet in geslaagd. Ondanks dat dit nog altijd beter is dan het gemiddelde aanbod uit de Top 40 verwacht ik van Lenny Kravitz toch echt meer.