Genesis - Live over Europe 2007 (2007)

Label: Virgin

1. Duke's Intro (Behind the Lines / Duke's End) (3:48)
  2. Turn It on Again (4:26)
  3. No Son of Mine (6:57)
  4. Land of Confusion (5:11)
  5. In the Cage / Cinema Show / Duke's Travel's (13:30)
  6. Afterglow (4:27)
  7. Hold on My Heart (5:58)
  8. Home by the Sea (Second Home by the Sea) (11:58)
  9. Follow You, Follow Me (4:19)
  10. Firth of Fifth (Excerpt) (4:39)
  11. I Know What I Like (In Your Wardrobe) (6:46)
  12. Mama (6:57)
  13. Ripples (7:57)
  14. Throwing It All Away (6:01)
  15. Domino (11:34)
  16. Conversations with 2 Stools (Drum Duet) (6:48)
  17. Los Endos (6:24)
  18. Tonight Tonight Tonight (Excerpt) (3:49)
  19. Invisible Touch (5:35)
  20. I Can't Dance (6:11)
  21. Carpet Crawlers (8:32)
ach bootleg of niet het zijn professionele opnamen vanachter tussen en boven het podium .....
Het is gewoon een door de band ondersteunde uitgave met een 'bootleg' - achtig image (pro-shot) - als vervolg op een tv uitzending ? . De DVD bevat als extra o.a ook interviews met de bandleden.

avatar van Running On Empty
Het concert is vanuit Dusseldorf live via de satelliet vertoond in enkele bioscopen in Zweden, Engeland en Spanje. Enkele slimmerikken hebben het satelliet signaal onderschept. Fantastische registratie maar wel jammer van een stuk of 10 korte storingen van het signaal.

koenenbw
Ik was bij het concert in dusseldorf (2e avond), en dit was mijn eerste genesis concert, ik ben van '87 en heb dus niet de kans gekregen om genesis live te zien. Wat een avond! een prima set, waarin oude en nieuwe nummers goed worden afgewisseld. Alleen wel jammer dat Phil Collins niet meer met zoveel overtuiging en krachtig zong. Ik wil daarmee niet zeggen dat hij slecht zong, integendeel, hij zong juist erg goed. Maar als je kijkt naar vroegere live optredens, dan stond hij daar altijd met veel meer overtuiging en pit het publiek te entertainen,met al zijn gebaren en gezichtsuitdrukkingen erbij (In The Cage bijvoorbeeld bij de Mama Tour video). Nu stond hij voor de meeste tijd rustig achter zijn microfoon. misschien komt dit ook wel door zijn leeftijd, want ome Phil is ook weer een jaartje ouder.

Maar alsnog ben ik erg dankbaar dat ik de kans heb gekregen ze nog eens in het echt te zien spelen. En ik denk dat meerderen het daarmee eens zijn.

koenenbw
Running On Empty schreef:
Ja, ik heb ook alles plus die live CD's die jij niet hebt + ruim 100 CD bootlegs en ruim 30 DVD bootlegs ......................etc. etc.

....... Genesis-Movement ???

avatar van Running On Empty
Onder andere maar ik was al bootlegs aan het verzamelen in 1980 ruim vóór het Internet tidperk.

koenenbw schreef:

Ik had het eerlijk gezegd ook niet meer verwacht en had ze al een keer of 8 gezien voor deze tour maar was er erg blij mee en heb de kans met beide handen aangegrepen om ze nog een paar keer te zien. Wat mij betreft was Collins in een supervorm en dat kun je op deze CD prima horen, Kippevel, met name bij het eerste concert van de tour in Helsinki en de laatste in Los Angeles..

Deze CD is een mooie weergave van de afgelopen tournee.

Running On Empty schreef:

Running geef mij eens zo'n moment alwaar deze storing zou moeten zitten .. dan check ik dat op mijn dvd.

avatar van vondeling
Ik heb de cd nog niet in mijn bezit, maar heb ze wel 2 keer gezien deze tour, respektievelijk in Dusseldorf en Rome. Vooral Rome heb ik als iets aparts beleefd en was ronduit super!!!
`s Middags al om 3 uur aanwezig op het Circo Massimo in de bloedhitte, maar het was absoluut de moeite waard. Ben benieuwd naar de Dvd. Heb trouwens via you tube de eerste redelijke beelden en geluid gespot ( tele 1 ). Je krijgt dan een aardig beeld van de sfeer en de menigte. Vanzelfsprekend zal niet een ieder zich kunnen vinden in de setlist,maar is toch een representatieve setlist waar velen mee uit de voeten kunnen.

Geweldigenoten
Tijdens het werk zat ik Selling England... te luisteren en nu deze dubbelaar opgezet. Ik had het al bij het eerstgenoemde album als recensie nog opgenomen, maar kan toch niet laten om het ook hier te zeggen: Firth of Fifth absoluut hét beste nummer van Genesis.

Helaas hebben ze het in deze tour niet geheel gespeeld, maar de gitaarsolo is toch werkelijk een streling voor den oortjes .

Ik kan er geen genoeg van krijgen...

avatar van DikkeDarm
En dat is over 100 jaar nog zo!

Als je nr.1,5,6,10,11,12,17 & 21 achter elkaar beluisterd mag je de rest vergeten.Ze kunnen het nog steeds.

avatar van Running On Empty
De release van de DVD is verschoven naar Mei 2008. De box 71-75 komt pas in September 2008.

avatar van vondeling
Waar heb je dat vandaan dat de Dvd pas in mei op de markt komt???
Wie weet overigens waar de Dvd opnamen uit Dusseldorf te downloaden is????
Laat allemaal behoorlijk lang op zich wachten zo!!!!
Hopelijk is het het wachten wel waard.......

avatar van Running On Empty
Eerst een gerucht en afgelopen week officieel bevestigd op de officiele Genesis site door het management. Wat betreft de box 71-75 zou het te maken hebben met de videoopnames die men wil toevoegen.

avatar van vigil
Dat zou natuurlijk ook goed nieuws kunnen zijn

avatar van Running On Empty
Ik dacht dat het om enkele beelden zou gaan van The Lamb in Berlijn.

avatar van Gert P
Nou heb hem eindelijk beluisterd na al die tijd..

avatar van Bluebird
Oeh, dat zal niet zijn meegevallen! We zijn ZEER benieuwd naar je bevindingen!

avatar van ricardo
Nu is Gert al een hele tijd goed bezig,en heeft zelfs al diverse albums toegevoegd op deze site(ik zou niet eens weten hoe dat moet),begin jij gelijk weer te stoken over zijn slechte start op deze site.

avatar van Bluebird
Hoe kom je daar nou bij? Daar is niets mee bedoeld hoor. Alleen wat hieraan vooraf is gegaan vond ik nogal amusant of is dat verboden?

avatar van Running On Empty
De DVD versie van LIVE OVER EUROPE bestaat uit 3 DVD's !!

When In Rome
UK / Eur. Rel. Date : May 2008 (TBC)
US Rel. Date : May 2008 (TBC)
Format : 3 DVD
Audio : TBC
Contents : Complete Concert footage from Rome, 14th July 2007

DVD1 - Concert: Dukes Intro / Turn It On Again / No Son Of Mine / Land Of Confusion / In The Cage / Cinema Show / Dukes Travels / Afterglow / Hold On My Heart /Home By The Sea / Follow You, Follow Me / Firth Of Fifth / I Know What I Like
Concert Extras: How Does Duke’S End End? / We’re Gonna Take It Up A Little Bit / Plugged In. Turned On. On The Edge / Minimal Confusion / Tony Changed His Mind / We Need More Lights / Counting The Bars To ‘Heart’ / Working On Home / Mike Wants Phil’S ‘Feel’ On Drums / From ‘G’ To ‘G’ On ‘Firth / Time To Dance
Other Extras: Tour Programme (Gallery 19 Pictures)

DVD2 - Concert: Mama / Ripples / Throwing It All Away / Domino / Conversations With 2 Stools / Los Endos / Tonight Tonight Tonight / Invisible Touch / I Can’t Dance / Carpet Crawlers
Concert Extras: Bring The Pitch Down Like Elton / ‘Acoustic’ Ripples / ‘Throwing It All’ Down / Tony Talks About His Inspiration / The Drum Duet / Not A Period Piece / Invisible Key / Phil, Tony & Mike, And Phil & Mike? / Singing Along
Other Extras: Photo Gallery (21 Pictures) / Deleted Scenes (Did You Do Your Homework?)

DVD3 - Documentary: Come Rain Or Shine

avatar van Bluebird
Fijn! Bedankt voor de info en wat gaat ie kosten?

Bluebird schreef:
Oeh, dat zal niet zijn meegevallen! We zijn ZEER benieuwd naar je bevindingen!

Opzich viel hij mij niet tegen behalve dat nummer met de 2 stoelen of hoe die mag heten, was een drumsolo.

Muzikaal is het ook wel goed maar dat was ik van de dvd's al gewend.
Blijf er wel bij dat die oudere nummmers beter niet gespeeld kunnen worden want mis daar toch duidelijk Gabriel
Collins is gewoon de mindere van Gabriel al zullen veel mensen dat ontkennen.
Zal deze cd echter niet kopen want eigenlijk heb ik op dat ene nummertje na alle nummers..

Ook mis ik Hackett toch wel op ripples ed.

Misschien dat er ooit een live box komt met The lamb lies down on broadway, 3 sides live, deze en Second out en live 1974 of is dat The lamb lies down on brodway live?

avatar van Running On Empty
The Lamb Live zit bij Archives deel I met veel andere Gabriel Live juweeltjes maar als je maar een klein beetje fan bent MOET je dat weten.

avatar van Gert P
Ben geen fan, hoe kom je daar bij?
Fans hebben alles en ik niet dus.
Heb van geen 1 groep alles of ze zouden maar 1 cd moeten hebben.
Als een groep een slechte plaat maakt koop ik hem niet ook al ben ik fan.
heb de cd/sacd Genesis ook niet met het nummer Mama er op zeg maar.
18 minuten mooie muziek is te weinig voor mij om te kopen.

Ook de 2de box heb ik niet gekocht, dus echte fan nee.

avatar van ricardo
Volgens mij hebben echte fans posters boven hun bed hangen van artiesten/bands,jij houdt het er liever op dat je gewoon een liefhebber bent van muziek en de slechte albums dus links laat liggen,groot gelijk want zo doe ik het ook.Ik ben b.v een enorme Pink Floyd liefhebber maar heb de soundtracks dus niet,omdat ik dat niet de moeite waard vind.

avatar van Hans Brouwer
ricardo schreef:
Jij houdt het er liever op dat je gewoon een liefhebber bent van muziek en de slechte albums dus links laat liggen.

Tja, ik zou ook zomaar één album van Genesis kunnen hebben . Titel : Invisible Touch .

avatar van ricardo
Ik post dan wel bij Genesis maar heb geen enkel org album van hun,heb laatst wel Selling England by the Pound gedownload,maar dat vind ik toch wel een goed album.Zeg Hans Invisible Touch is toch dat album van dat supernummer Land Of Confusion?

avatar van Gert P
Ja die staat daarop evenals domino.
De commercieelste en 1 van de slechtste.

De 2 slechten Abacap en Genesis en daarna Invisible touch, die ik overigens wel heb op cd en op sacd.
De gewone cd uitvoering gaat weg.

avatar van ricardo
Ik vind Land Of Confusion wel een goed nummer maar de rest ken ik verder niet,dan zou ik dat album eerst eens moeten beluisteren,misschien dat er nummers opstaan die ik vroeger eens op de radio gehoord heb.

avatar van Bluebird
Die kans is bijzonder groot......................