Genesis - Live over Europe 2007 (2007)

Label: Virgin

1. Duke's Intro (Behind the Lines / Duke's End) (3:48)
  2. Turn It on Again (4:26)
  3. No Son of Mine (6:57)
  4. Land of Confusion (5:11)
  5. In the Cage / Cinema Show / Duke's Travel's (13:30)
  6. Afterglow (4:27)
  7. Hold on My Heart (5:58)
  8. Home by the Sea (Second Home by the Sea) (11:58)
  9. Follow You, Follow Me (4:19)
  10. Firth of Fifth (Excerpt) (4:39)
  11. I Know What I Like (In Your Wardrobe) (6:46)
  12. Mama (6:57)
  13. Ripples (7:57)
  14. Throwing It All Away (6:01)
  15. Domino (11:34)
  16. Conversations with 2 Stools (Drum Duet) (6:48)
  17. Los Endos (6:24)
  18. Tonight Tonight Tonight (Excerpt) (3:49)
  19. Invisible Touch (5:35)
  20. I Can't Dance (6:11)
  21. Carpet Crawlers (8:32)
@ Gert P:

Het is duidelijk dat je lult als een kip zonder kop en geen idee hebt waar je over praat. Ik vind het prima als je zegt dat je hem laat liggen omdat je geen interesse hebt maar een 2,5 geven zonder te luisteren, jeetje hoe dom kun je zijn en nog dommer dan dat. Dom dus.

Heb 2 dvd's met collins op zang en dus waarom zou deze anders zijn.

Collins is voor mij niks, dus hoef ik hem ook niet te beluisteren.

Collins die Gabriel zingt is hetzelfde als Andre van Duin die Collins zingt, moet ze alletwee niet.

Vindt dit niet meer ward dan die 2 punten en daarvoor hoef ik niet te luisteren weet wel wat ze kunnen en de nummers ken ik ook.

Maar vindt die Collins irritant, kan ook 0,5 geven hoor!

Ken Genesis misschien beter jij.
Dat jij nu zonodig Collins wil hoef ik dat nog niet te willen.

Ik bezit alles van Genesis behalve die live cd's waarop Collins denkt Gabriel te kunnen vervangen en dat is in mijn ogen een onmogelijkheid.
Ik ben ook uniek en niet vervangbaar want er is er maar 1 van.

Nou aan je naam te zien ben je meer Jackson Browne.
Maar je hoeft mij niet te overtuigen hoor, koop hem toch niet om bovengenoemde reden.

En dat ze live kunnen spelen, dat konden ze meer dan 30 jaar geleden.

Bluebird schreef:
Ik snap die opmerking ook niet helemaal. Maar beluister eerst maar eens de cd alvorens met een voorbarige conclusie te komen. Ik moet trouwens zeggen dat Stuermer tijdens Ripples een verbluffend authentieke Hackett solo neerzet. Sjappo!

Blijft na spelen en dus na-apen.

avatar van vigil
Gert P schreef:
Maar vindt die Collins irritant, kan ook 0,5 geven hoor!

zo, jij durft.....

Gert P schreef:
Blijft na spelen en dus na-apen.

Om dan nog even op die opmerking terug te komen: wat bedoel je dan precies met IQ die Waters en Pink Floyd zo na kunnen spelen? Is dat dan wel een verdienste? Sorry hoor, maar als ik wist in welke context ik dat moet plaatsen werd het me misschien een stuk duidelijker. Verder maakt het natuurlijk niet uit wat je van deze cd vindt, je houdt er van of niet, maar het zou wel prettig zijn als iedereen een beetje zou begrijpen waarom, want ook hier zitten doorgewinterde Genesis kenners die vergelijkingen met Andre van Duin niet serieus zullen nemen. Voorzover ik kan zien heb je in tegenstelling tot wat Running beweert nog geen stem uitgebracht overigens.

avatar van Running On Empty
Hij zal hem wel gedelete hebben.

@ Bluebird:

Was ook een beetje sarcastisch.bedoeld.
Maar Gabriel vind ik tenminste is een veel betere artiest als Collins en die is ook echt niet te vervangen door Collins.

Met die groepen die jij noemt spelen gewoon en hoeven niet zo als Collins minuten lang het publiek op jutten zoals bij de 2 vorige dvd's.
Je betaald veel geld en je zit dan zoals bij domino principle niet te wachten op look over there en look there enz...

avatar van Bluebird
Daarin kan ik zondermeer met je meegaan. Collins lijdt/leed inderdaad erg onder zijn supersterstatus en dat gaf de ingenieuze Genesis creaties vooral live dikwijls een wat misplaatste platheid mee. Daarom vind ik dit laatste album ook erg meevallen. Ik hou hem liever in gedachten vanaf de 2e helft van de jaren 70 tot de jaren 80 toen hij in mijn ogen aan een paar voortreffelijke albums heeft meegewerkt. Vanuit dit retrospectief kan ik LOE beter waarderen dan vanuit het jaren 80 materiaal. Gabriel was natuurlijk een heel andere persoonlijkheid dan ome Phil die ik artistiek ook hoger aansla, buiten kijf. Maar toch beoordeel ik elk album met zijn eigen bezetting liever apart dan alles op 1 hoop te gooien.

Gert P schreef:

Ja, ik heb ook alles plus die live CD's die jij niet hebt + ruim 100 CD bootlegs en ruim 30 DVD bootlegs ......................etc. etc.

Running On Empty schreef:
Hij zal hem wel gedelete hebben.

Ik heb die stem gedelete. Een album moet in zijn geheel worden beluisterd, alvorens je hier mag stemmen.

Haha. Terecht.

avatar van Gert P
Pas maar op, straks ga ik hem echt nog afluisteren!

Hoewel dat een harde noot is die ik dan moet kraken maar ik ben er toe in staat alleen al om hier dan wel een echte stem te kunnen uitbrengen.

Collins is voor mij een slechte commercieele uitbuiter en een slechte zanger.
Wat jullie vinden maakt mij niet uit maar nogmaals, Collins kan voor mij Gabriel niet vervangen en dan al helemaal niet in nummers die oorspronkelijk door Gabriel gezongen zijn.

Kijk mijn top 10 maar, zie ik geen Collins in.

avatar van Bluebird
Elke mening valt te respecteren maar we zijn vast wel benieuwd wat je nou werkelijk van dit album zou vinden. Give it a try, geef gewoon een ongezouten recensie en stem. Van een muziekliefhebber van nivo als jij bent is dat een waardevolle bijdrage.

avatar van Running On Empty
Denk het niet. De uitkomst staat bij voorbaat al vast.

avatar van freddze
Berichten verplaatst naar Genesis

Gert P schreef:
Collins is voor mij een slechte commercieele uitbuiter en een slechte zanger.

Kijk mijn top 10 maar, zie ik geen Collins in.
Deze cd is eigenlijk best wel te pruimen alleen zijn de commerciele nummers ook niet aan mij besteed.Echter een andere groep kunnen alleen deze nummers en dat merk je nog wel eens bij een live optreden waar je deze groep dan ziet denken van "wat is dit nou voor nummer" maar later gaat een groot deel toch na zo'n concert de klassieke nummers van Genesis beluisteren en waarderen. Zo ook deze cd door de mix van oud en nieuw is hij best om aan te horen.

Dat jij Collins een SLECHTE ZANGER vindt kan er bij mij niet in .Heb je deze man wel eens live gehoord aan jou reactie te zien niet maar ik kan het mis hebben.Gabriel beter leg mij nou eens uit waarom jij dit nu vindt? Zo muzikaal is hij toch ook niet meer bezig geweest op wat projecten na. De laatste cd die ik van hem kan waarderen is Secret World Live daarna wordt het echt stil rond deze man.Dat Collins commercieler is ingesteld is zijn goed recht voor mij hoeft het niet maar slecht is het zeker niet en zeker wanneer hij een live concert doet is hij met topartiesten omringt en maakt er alttijd een leuke show van.En die top 10 van jou is puur persoonlijk dus heeft niet te maken met Collins.

En dat eeuwige gezeik van dat de één de ander niet kan vervangen zo lust ik er nog wel een paar. Feit blijft dat diegene die achter blijven er toch wat van moeten maken (en dat lukt meestal wel).Genesis en Collins mogen wat mij betreft nog cd's en optredens geven, en als ze morgen stoppen is het ook goed ze hebben genoeg materiaal gemaakt om van te genieten.

avatar van Hans Brouwer
DikkeDarm schreef:

Voorbeelden te over: Marillion zonder Fish, Deep Purple zonder Blackmore, Nightwish zonder Tarja Turunen, Pink Floyd zonder Waters, Focus zonder Akkerman............
Dat Peter Gabriel destijds Genesis verliet heb ik echter nooit als een gemis beschouwd . Integendeel, Phil Collins was m.i. een meer dan acceptabele vervanger. Dat Collins solistisch gezien later naar een meer dan bedenkelijk niveau is afgezakt , dat ben ik helemaal eens met Gert P.

"Live over Europe 2007 (2007)" is trouwens een geweldig live album van Genesis . Ik heb ècht spijt dat ik afgelopen zomer niet naar een concert van Genesis in de Amsterdam Arena ben geweest

avatar van DikkeDarm
Ik ook heb tot deze zomer nog nooit een live optreden van Genesis in Nederland gemist. Maar ja voor alles is een 1e keer.

avatar van Running On Empty
Dan heb je in 1975 op 10 jarige leeftijd The Lamb gezien Dat is heel bijzonder!

avatar van DikkeDarm
Wie weet het was mogelijk.(helaas)... en misschien nog wel een paar die ik niet weet maar toch fijn dat er ieder geval één die wakker is Ik had gewoon wat eerder geboren moeten worden dan had ik bijvoorbeeld dolgraag naar Woodstock gekunt, (gratis) maar je kan niet alles hebben. Tijdens en vlak na Woodstock is er heel veel moois gemaakt en dit hield zo'n beetje begin jaren 80 weer op.(uitzonderingen daar gelaten natuurlijk)

avatar van Running On Empty
Ik heb een beetje hetzelfde probleem. Mijn eerste concert van enig formaat was wel de gitarist van Genesis, Steve Hackett. Het was het eerste popconcert in muziekcentrum Vredenburg en de prijs van het kaartje was 10 gulden !! Veel concerten in de 70-er jaren die ik graag had gezien.

Het wordt pas echt heel erg lullig als je in '88 geboren bent en dit dus het enige concert van genesis was wat je ooit hebt meegemaakt. Ik luister inmiddels al een paar jaar naar genesis. Ik ben groot fan van Phil collins, maar heb gabriel op dezelfde hoogte staan als Collins (zie je niet aan mijn top-10 excuses daarvoor).
Het concert is wat mij betreft een prima mix tussen oud en nieuw. Ik heb het hele concert zitten mee schreeuwen (ook daarvoor excuus naar de vrouw naast me) en vond het een geweldige ervaring.
De oude vete tussen welk van de 2 beter is gaat voor mij dan ook niet op dus dat scheelt weer.
Anywho prima plaat waarop de mannen nog één keer laten horen wat ze kunnen. 4,5*

avatar van citizen
Eerlijk gezegd ontgaat mij een beetje het waarom van deze release. Als je in het bezit bent van de (Engelse versie van) Three Sides Live (vinyl) of de remaster uit '94 op CD én Seconds Out, dan heeft deze weinig meer toe te voegen aan dat wat er al is. Leuk als je 'erbij' bent geweest...Of je moet een duidelijke voorkeur hebben voor het 'nieuwere' werk van Genesis, vanaf pakweg 1986.
Klinkt leuk, maar heb ik al
Wat Phil betreft: Prima, zolang hij met de band zingt (én drumt!!), liever niet solo. Dan vind ik het solowerk van Gabriel stukken indrukwekkender.

avatar van Running On Empty
Dan moet je het topic lezen. Deze release voegt zeker iets toe:

De band heeft bestaan uit muzikanten waarvan er 2 een megasolocarriere hebben opgebouwd (Collins en Gabriel) en een 2 iets mindere (Hackett & Rutherford met de Mechanics). Met Collins hebben ze megasucces gekend in de jaren 80/90. Collins is zelf opgestapt ergens in 1996 (Laatste tour met hem was in 1992) en dat er dan toch een reunietour kwam was voor velen een enorme verrassing. Het ging vooral om de reunietour dit keer.. Er is verder geen band geloof ik waarbij zoveel in de pers wordt/werd geschreven over de te spelen setlist in verband met het enorme oeuvre aan werk, oud werk, recenter werk etc etc. De afgelopen tour was zeer succesvol en wat er nog zal volgen weet niemand. Ik denk zelf eigenlijk dat Collins er definitief een punt achter heeft gezet gelet op zijn speech tijdens het laatste concert van de tour in LA. In dat opzicht is deze live plaat van een heel bijzondere reunie dus gewoon een mooi laatste document voor alle fans uit alle periodes (Ook omdat Gabriel de deur heeft dichtgegooid voor een reunie met hem).

Ze hebben het zeker niet voor het geld gedaan want zoals ze zelf hebben gezegd tijdens de interviews zijn ze 'loaded'. Men heeft echt voor de lol getourd. Een reeks shows in Europa (20 of zo) en een vergelijkbare reeks in de USA en geen uitputtende tournee. Ze hebben zich niet laten verplichten om bepaalde nummers te spelen maar hebben een setlist samengesteld waar ze allemaal zin in hadden en bestaande uit werk waar ze trots op waren. Er is kosten noch moeite gespaard om een schitterend podium te ontwerpen en een even peperdure lichtshow en projectieshow. De kaartjes bleven (in Europa althans) daarbij zeer betaalbaar als je deze afzet tegen de gangbare prijzen voor stadionconcerten.

Geweldigenoten
Running On Empty schreef:

Inderdaad mooi gezegd. vergeet echter ook Tony Banks niet, die o.a. in 1991 met "Still" toch ook leuke albums heeft uitgebracht...

Voor de rest is dit album ook zeker een leuke 'afsluiter' voor de Genesisfan en hebben ze toch wel even laten zien dat de sound en toewijding nog steeds aanwezig was.

avatar van vigil
Geweldigenoten schreef:

Zeker een leuk album maar slechts enkele stuks van verkocht en dat valt in het niet bij de andere.

avatar van Bluebird
Inderdaad. A Curious Feeling en Bankstatement zijn toch echt niet slecht te noemen. The Fugutive is iets minder maar stamt ook uit het Mama tijdperk

avatar van citizen
Tja, ondanks dit blijkbaar definitieve slotaccoord vind ik de eerdere liveregistraties beter. Jammer dat Gabriel niet meedeed, maar dat lijkt dus onmogelijk. Als dat er toch nog eens van mocht komen...

avatar van Hans Brouwer
Running On Empty schreef:
De Kerstman heeft mij dit jaar getracteerd op een cd bon . Morgen ga ik dit nieuwe live album van Genesis toch maar even kopen. Ik hoop dat "de lol" waar Running On Empty het in bovenstaand bericht over heeft ook overkomt op deze live registratie. De tracklist van "Live over Europe 2007" ziet er goed uit en ik constateer, tot mijn hele grote vreugde, dat mijn favoriete Genesis album "Invisible Touch" ruimschoots is vertegenwoordigd.

heb inmiddels de dusseldorf dvd en het is gewoon een officiele registratie hoor, alleen slechts 2 channel stereo.

marcello schreef:

Hij is niet officieel verkrijgbaar. Het is een bootleg