Genesis - Live over Europe 2007 (2007)

Label: Virgin

1. Duke's Intro (Behind the Lines / Duke's End) (3:48)
  2. Turn It on Again (4:26)
  3. No Son of Mine (6:57)
  4. Land of Confusion (5:11)
  5. In the Cage / Cinema Show / Duke's Travel's (13:30)
  6. Afterglow (4:27)
  7. Hold on My Heart (5:58)
  8. Home by the Sea (Second Home by the Sea) (11:58)
  9. Follow You, Follow Me (4:19)
  10. Firth of Fifth (Excerpt) (4:39)
  11. I Know What I Like (In Your Wardrobe) (6:46)
  12. Mama (6:57)
  13. Ripples (7:57)
  14. Throwing It All Away (6:01)
  15. Domino (11:34)
  16. Conversations with 2 Stools (Drum Duet) (6:48)
  17. Los Endos (6:24)
  18. Tonight Tonight Tonight (Excerpt) (3:49)
  19. Invisible Touch (5:35)
  20. I Can't Dance (6:11)
  21. Carpet Crawlers (8:32)
avatar van MJ_DA_MAN
Ja die ouder dat ben ik. Ik neem het even over van MJ_DA_MAN. Ik ben in Düsseldorf(1) en Rome geweest. Vooral Rome was indrukwekkend met bijna een half miljoen mensen op de been en geen spoor van narigheid. Deze live-CD heeft vergeleken met de "longs" en "shorts" wel een paar leuke oudjes zoals Behind the lines (met Duke's end), de In the cage-medley (met een te kort stuk uit de Cinema show), Afterglow, Ripples, Los Endos en The carpet crawlers. Voor de rest natuurlijk veel herkenning. Nu is het wachten op de DVD (opgenomen in Rome). Jammer dat nu al bekend is dat het gepruts van de band bij Firth of fifth uit de DVD is geschrapt. Het was grappig om te zien dat men er zelf smakelijk om kon lachen. Helaas zullen wij het dus niet zien (wel op you tube natuurlijk). Voor degenen die de show hebben gemist; jammer, zowel beeld als geluid waren buitenaards. En nog een tour zit er denk ik niet meer in.

Uiteraard koop ik de CD!

avatar van Bluebird
Vreemd. Op de cd klinkt FOF wel wat verhaspeld maar gepruts kan ik het beslist niet noemen. Was het in Rome echt zo erg? Op Youtube kon ik niet veel bijzonders ontdekken.

avatar van Running On Empty
Ik heb de concertopname van Rome van The Encore Series. Banks en/of Collins gingen tijdens Firth Of Fifth vreselijk de fout in en drums en toetsen liepen hopeloos uit elkaar. Op de komende DVD heeft men dit gerepareerd met stukken van de Dusseldorf (2) DVD.

avatar van Bluebird
Gelukkig maar, dan hoeven we die tenminste niet te missen. Ik denk dat het om deze versie gaat. De commentaren liegen er in ieder geval niet om. http://nl.youtube.com/watch?v=qw15vqz56AA

avatar van Running On Empty
Ik kreeg vandaag de Encore opnames van de laatste 2 concerten in LA binnen. Morgen even herinneringen ophalen. De eerste avond werd geteisterd door problemen. Tijdens de In The Cage medley viel de complete PA gedurende 2 minuten uit en verder was er veel regen waardoor de keyboard van Banks het begaf en beide toegiften niet konden worden gespeeld.

avatar van Bluebird
Tja, dat is de heren wel vergeven natuurlijk. Er kan van alles fout gaan tijdens een optreden. En vrijwel nooit komt een heel concert in zijn geheel op de plaat te staan. Over het algemeen pikt men altijd de beste uitvoeringen uit de hele tour voor het album. Maar ik was alleen even bang dat FOF helemaal niet op de officiele DVD zou staan. Voor de rest dus wel het hele Rome concert?

Bluebird schreef:
Voor de rest dus wel het hele Rome concert?

Yep alles van begin tot eind en heeeeel veel extra's.

avatar van vigil
Staan de Live Earth nummers ook bij de extra's??

avatar van Running On Empty
Nee ik geloof het niet. Er is een live Earth DVD met één nummer van Genesis waarin ook het woord **** up your life is weggebliebt. Deze is is echter wel in zijn geheel door de BBC uitgezonden (Duke's Intro-Turn It On Again-Invisible Touch. Ik twijfel even over Land Of Confusion).

De extra's zijn tourdocu's, kijk achter de schermen etc.

avatar van Gert P
Denk dat ik deze maar laat liggen, Collins die Gabriel nummers zingt en dan de nummers die normaal hHackett speelt ook al zonder Hackett, nee teveel Collins gebral.

En dan ook nog I can't dance er op, bah.

avatar van Running On Empty
Heb je hem wel beluisterd? Mooie toplijst heb je overigens.

Geweldigenoten
Het album inmiddels een weekje in huis en al vele malen in huis en in de auto gedraaid. Toch heb ik mijn beoordeling in aantal sterren bijgewerkt van 4,5 naar 4 sterren.

Het is een mooie registratie en alles wordt subliem uitgevoerd. Echter vind ik dat wel meteen een klein minpuntje; het is allemaal té gelikt en te 'clean'. Als voorbeeld neem ik maar even Turn it on again; het tempo lijkt wel iets lager als normaal en de stem van Collins is te netjes.

Als ik dan toch de sfeer vergelijk met The way we walk, komt deze iets minder op mij over. Begrijp me goed: absoluut een lekkere registratie en vandaar dat ik ook een ruime voldoende geef.

avatar van ChrisX
Geweldigenoten schreef:

Qua tempo weet ik nog zo niet of het langzamer is maar wat ik wel weet is dat veel vocale nummers / gedeelten in een lagere toonaard staan zodat het voor Collins wat makkelijker te zingen is. Ach gut, hij word ook een dagje ouder.

Gert P schreef:

En dan ook nog I can't dance er op, bah.

Een band die geen inspiratie meer heeft voor nieuw werk en dan maar noodgedwongen... om de kassa te spijzen... een liveplaat uitbrengt, tja ?
Ik vrees dat ik dit ook aan me voorbij laat gaan hoor!

Gert P schreef:

Dat deed hij al toen Gabriel 32 jaar geleden al vertrokken was. Daarna zou het nog 3 uitstekende albums zonder Gabriel maar mét Hackett opleveren die van grote klasse zijn. Dus ik vind het niet zo'n steekhoudend argument. Voorts horen we op LOE geen enkel Gabriel nummer dat in de 70's al niet door Collins is gezongen.

Het roept hier en daar voor mij vooral herinneringen met het topalbum Seconds Out op waarop Gabriel ontbreekt maar Hackett beslist niet. Die mag hier dan weer ontbreken maar Collins heeft op LOE juist het gebral achterwege heeft gelaten om het vooral oudere materiaal weer oorspronkelijk weer te geven. Geen slechte zaak.

De originele line-up met Hackett en Gabriel zou wat het repertoire betreft toch een hoop problemen hebben opgeleverd aangezien deze heren geen enkele band hebben met het verreweg in de meerderheid zijnde 3 mans materiaal. Dus maakt men afwegingen. Het zou misschien wel mooi zijn geweest als Gabriel en Hackett als *special guests* tijdens de concerten hun eigen partijen bij zouden dragen. LOE is naar mijn bescheiden mening toch wel het beste livealbum uit het post Gabriel-Hackett tijdperk.

Tot slot vind ik ook al die andere ouwe knarren revivals prachtig omdat we waarschijnlijk weinig meer van ze zullen horen. Ik zie het als een waardige afsluiter.

avatar van Gert P
De drie zonder Hackett, Now we are three en dukes zijn ook nog wel te pruimen hoor.

Maar Genesis op home by the sea en second home by the se na is verder ook minder dan niets en Zo hebben ze er nog wel een paar.

Probleem is ook met die live dvd's dat hij teveel wil schreeuwen en praten om het publiek op te jutten.
Heb 2 live dvd's dus weet echt wel waar ik over praat.

En net die live cd's heb ik dus ook niet, wat toevallig toch!

als je bijv. IQ hebt die spelen gewoon of Rroger Waters of Pink Floyd.

Running On Empty schreef:
Heb je hem wel beluisterd? Mooie toplijst heb je overigens.

Nee heb hem niet beluisterd maar Collins die Gabriel zingt kan nooit wat wezen!

Gert P schreef:

Heb 2 live dvd's dus weet echt wel waar ik over praat.

En net die live cd's heb ik dus ook niet, wat toevallig toch!

als je bijv. IQ hebt die spelen gewoon of Rroger Waters of Pink Floyd.

Tja, ik ben ook meer een liefhebber van het oudere Genesis werk. En ik vond Collins in de jaren 80 ook steeds irritanter worden. Maar als je alles een beetje naast elkaar vergelijkt hebben we hier na al die jaren toch beslist niet met een slecht produkt te maken. Iedere fan komt aan zijn trekken. En nogmaals: Seconds Out moet je wel als referentie hebben om deze cd op zijn juiste waarde te schatten.

Gert P schreef:
Nee heb hem niet beluisterd maar Collins die Gabriel zingt kan nooit wat wezen!

Dan raad ik je toch aan *Seconds Out* er eens op na te luisteren.

@ Gert P:

pffff

Ten 1ste hoe kan je een 2,5 geven als je hem nooit beluisterd hebt??

Ten tweede is het And Then There Were Three... en Duke

Ten derde is al het gepraat er niet tussen geplaatst dus dat is ook geen argument

Ten vierde begrijp ik je laatste opmerking niet.

avatar van Bluebird
Ik snap die opmerking ook niet helemaal. Maar beluister eerst maar eens de cd alvorens met een voorbarige conclusie te komen. Ik moet trouwens zeggen dat Stuermer tijdens Ripples een verbluffend authentieke Hackett solo neerzet. Sjappo!

@ Gert P:

Het is duidelijk dat je lult als een kip zonder kop en geen idee hebt waar je over praat. Ik vind het prima als je zegt dat je hem laat liggen omdat je geen interesse hebt maar een 2,5 geven zonder te luisteren, jeetje hoe dom kun je zijn en nog dommer dan dat. Dom dus.

EVANSHEWSON schreef:
Ik vrees dat ik dit ook aan me voorbij laat gaan hoor!

Sorry maar je hebt het toch even helemaal mis. Noodgedwongen? Kassa spijzen? Bekijk eerst even de persconferenties van Genesis 7 nov 2006 en 7 maart 2007 en kom dan bij deze CD nog eens terug met een reactie die aangeeft dat je weet waar je het over hebt.

Je hebt in ieder geval wel meer stijl door de CD niet onbeluisterd een 2,5 te geven.

EVANSHEWSON
Onbeluisterde platen zal ik nooit kwoteren, maar wat Genesis betreft ; hoe lang is het geleden dat ze nog met nieuw studiomateriaal kwamen ? Daarin moet je me toch gelijk geven, dat is toch gewoon een FEIT ??

avatar van Bluebird
10 jaar om precies te zijn. En laat nou juist DAT materiaal niet aan bod zijn gekomen...........

EVANSHEWSON schreef:

Natuurlijk is dat waar maar wat mij betreft is Genesis een verhaal apart. De band heeft bestaan uit muzikanten waarvan er 2 een megasolocarriere hebben opgebouwd (Collins en Gabriel) en een 2 iets mindere (Hackett & Rutherford met de Mechanics). Met Collins hebben ze megasucces gekend in de jaren 80/90. Collins is zelf opgestapt ergens in 1996 (Laatste tour met hem was in 1992) en dat er dan toch een reunietour kwam was voor velen een enorme verrassing. Het ging vooral om de reunietour dit keer met Collins en niet om het nieuwe werk. Er is verder geen band geloof ik waarbij zoveel in de pers wordt/werd geschreven over de te spelen setlist in verband met het enorme oeuvre aan werk, oud werk, recenter werk etc etc. De afgelopen tour was zeer succesvol en wat er nog zal volgen weet niemand. Ik denk zelf eigenlijk dat Collins er definitief een punt achter heeft gezet gelet op zijn speech tijdens het laatste concert van de tour in LA. In dat opzicht is deze live plaat van een heel bijzondere reunie dus gewoon een mooi laatste document voor alle fans uit alle periodes (Ook omdat Gabriel de deur heeft dichtgegooid voor een reunie met hem).

Ze hebben het zeker niet voor het geld gedaan want zoals ze zelf hebben gezegd tijdens de interviews zijn ze 'loaded'. Men heeft echt voor de lol getourd. Een reeks shows in Europa (20 of zo) en een vergelijkbare reeks in de USA en geen uitputtende tournee. Ze hebben zich niet laten verplichten om bepaalde nummers te spelen maar hebben een setlist samengesteld waar ze allemaal zin in hadden en bestaande uit werk waar ze trots op waren. Er is kosten noch moeite gespaard om een schitterend podium te ontwerpen en een even peperdure lichtshow en projectieshow. De kaartjes bleven (in Europa althans) daarbij zeer betaalbaar als je deze afzet tegen de gangbare prijzen voor stadionconcerten.

EVANSHEWSON
Running On Empty, bedankt voor de uitgebreide info hier. Natuurlijk is Genesis een speciale band, ze hebben een héél rijk en vaak spannend en altijd verrassend parcours afgelegd, en daardoor is het misschien een goede liveplaat, vooral nu Collins nog eens meegedaan heeft, misschien was ik een beetje vooringenomen omdat R.E.M. ook net een liveplaat heeft uitgebracht en omdat hun sterkste tijd ook echt voorbij lijkt. Ik mocht hopen dat ik wat beide bands betreft groot ongelijk zal krijgen in de toekomst, natuurlijk!

avatar van Bluebird
De solocarriere van Banks wordt nog wel eens over het hoofd gezien. Toch heeft die ook een aantal niet onverdienstelijke platen afgeleverd. Het is me niet bekend of hij zoals de overige bandleden ooit zelfstandig heeft getourd.

avatar van vigil
Hij zal vast wel eens op een podium gestaan hebben maar Tony was niet zo'n tourman. Hij heeft zeker wel aardige platen uitgebracht maar enkel de 1ste heeft nog iets gedaan in de Engelse chart. De rest van de platen deden niets tot helemaal niets, dit tot grote frustatie van de man zelf.

Onderschat overigens het succes van Mike Rutherford (met de Mechanics met ook o.a. Paul Carrack) niet want die heeft in Nederland misschien niet zo veel gedaan (ik denk 3 x top 40 ofzo) maar bv. in America wel erg veel verkocht.

avatar van Bluebird
Toegankelijk genoeg voor suc6 maar iets te poppy naar mijn smaak. Rutherford leverde op enkele uitschieters na (o.a. Smallcreep's Day) in mijn oren nooit de sterkste composities af. De redelijk flauwe popliedjes die ik op de Genesis albums vaak oversla zijn behalve die van ome Phil ook van hem. Dat heeft zich nog sterker doorgezet in zijn Mechanics project. De enige solocarrieres die me nog boeien en ik blijf volgen zijn die van Hackett en Banks, hoewel beiden ook erg wisselvallig kunnen zijn. Die heb ik dan ook vrijwel compleet. Als ik moest kiezen blijft alleen Hackett nog over. Een integer en begaafd muzikant die muziek verheft boven commercie en nog altijd bijzondere en verrassende cd's aflevert.

avatar van vigil
Daar ben ik het behoorlijk mee eens!

Zelfs de klassiek albums van beide heren zijn zeer de moeite waard!

avatar van Running On Empty
En ik ook. Geniale gitarist.