Sam Cooke - The Best Of (1962)

Soul
Label: RCA

1. You Send Me (2:46)
  2. Only Sixteen (1:54)
  3. Everybody Loves to Cha Cha Cha (2:36)
  4. For Sentimental Reasons (2:36)
  5. Wonderful World (2:05)
  6. Summertime (2:19)
  7. Chain Gang (2:33)
  8. Cupid (2:30)
  9. Twistin' the Night Away (2:39)
  10. Sad Mood (2:28)
  11. Having a Party (2:22)
  12. Bring It on Home to Me (2:41)
  13. Summertime [Alternate Take] * (2:25)
  14. Win Your Love for Me * (2:46)
  15. You Were Made for Me * (2:54)
  16. Nothing Can Change This Love * (2:36)
eazyfan
Hier staan toch erg veel toppers op, ook interessant om te zien dat deze man al zo goed was nog voor Night Beat en Aint That Good News uitkwamen. Dit is eigenlijk een erg goede verzamel en eentje die Sam echt respect aan doet vind ik.

bladwijzer
Jammer dat ze laatste werk er niet opstaat, was mijn kennis making met Sam, mooie compilatie hoor. Moet nog steeds een uitgebreide compilatie halen + 2 live albums

avatar van matthijs
een greatest hits uit zijn begintijd, lekker hoor. alles klinkt lekker en sommige liedjes geweldig, zoals 'wonderful world' en 'summertime'.

avatar van BoyOnHeavenHill
Ook míjn kennismaking met hem, als vinylalbum met daarop de eerste 12 nummers. Natuurlijk aan de magere kant (hoewel ik deze ook met slechts 12 nummers als CD heb gezien), maar nog steeds een uitstekende introductie.

avatar van thelion
Schitterende verzamelaar van een van de betere Soul zangers uit de jaren 50 en 60.
Deze verzamelaar beslaat zijn solo oeuvre tot 1962 helaas niet het werk met The Soul Stirrers dat meer gospel georienteerd is.
Na zijn dood in 1964 werd volume 2 uitgebracht waarop het werk uit zijn laatste 3 jaar is verzameld.
Deze 2 LP samen geven een mooi overzicht van zijn solo werk.

Later in het cd tijdperk zijn er veel completere verzamelaars van Sam Cooke uitgebracht, maar deze 2 LP's koester ik toch wel erg.

Verplichte kost, klinkt ook prachtig op vinyl, heb een 70's persing op RCA Victor.
Idd niet alles staat er op, heb ook nog de 2lp The man and his music, 1 live lp en Night Beat

avatar van T8T
T8T
Mooi album.
Tijdens een Tidal proef abonnement per toeval op Sam Cooke uitgekomen.
Erna besloten een LP van deze zanger te kopen.

Uiteraard ook zijn o zo bekende Wonderful world staat erop, terwijl ik helemaal gek ben op Chain gang.
Helaas komt Chain gang niet lekker uit mijn luidsprekers. Misschien de naald van mijn draaitafel niet optimaal voor deze track, terwijl Cupid dat erna komt wel goed klinkt. Ik als audiofiel heb wat met weergave kwaliteit, dus heb ik maar gelijk een digitale versie van Chain gang gekocht om deze track zonder vervorming te kunnen beluisteren.

avatar van MIAB
Deze verzamelplaat verrast mij enorm. Only Sixteen kende ik eigenlijk alleen van Dr. Hook. Nooit geweten dat het origineel van Sam Cooke was. Heerlijke soul stem en sound. Ik ga hier goed op! 3,79*

1. You Send Me (2:46) --- 3,0
15. You Were Made for Me * (2:54) --- 3,5
16. Nothing Can Change This Love * (2:36) --- 4,0

avatar van Koos R.
MIAB schreef:

Probeer dan ook eens de naar mijn persoonlijk mening nog betere verzamelaar Sam Cooke - Portrait of a Legend 1951-1964 (2003). Boekwerk in CD is uitstekend, met veel informatie over de nummers. Bescheiden zeg ik dat het nummer 'Just for You' zijn pareltje is. Vooral doordat hij alle zang op het nummer voor zijn rekening heeft genomen. Opgenomen tijdens zelfde sessie als 'Wonderfull World'.

Vandaag Sam Cooke naar plek 1 gepromoveerd van mijn artiesten top 10. Wat een stem, timing, souplesse en performer. Heel veel muzikanten ook ( zoals Rod Stewart, Rolling Stones, Van de Man en vele anderen zie Wikipedia) zijn dol op Sam Cooke en hebben dat meermaals laten blijken. Niet alleen de (wat) oudere generatie, nee ook in heden, nu hebben inspiratie gevonden bij zijn optredens en songs. Mijn favoriete album van 2025 After Dark Hour van Finse furie Ina Forsman ademt de spirit, geest van deze tijdloze zanger.

En ja, net als bij Koos is Sam Cooke-Portrait of a Legend mijn favoriete verzamelaar.