Pete Rock & C.L. Smooth - The Main Ingredient (1994)

Label: Elektra

1. In the House (5:27)
  2. Carmel City (3:52)
  3. I Get Physical (5:04)
  4. Sun Won't Come Out (4:20)
  5. I Got a Love (5:11)
  6. Escape (5:17)
  7. The Main Ingredient (5:08)
  8. Worldwide (3:03)

met Rob-O

9. All the Places (5:40)
  10. Tell Me (4:30)
  11. Take You There (4:50)
  12. Searching (5:00)
  13. Check It Out (3:57)
  14. In the Flesh (5:49)

met Rob-O en Deda

15. It's on You (5:12)
  16. Get on the Mic (3:49)

met Grap Luva

avatar van leatherhead123
Mecca and the Soul Brother vond ik al top, maar deze vind ik zelfs nog beter, heerlijk chill album dit. Waar het in MatSB vooral de wat swingendere beats waren, zijn de producties hierop vooral heel rustig en laid-back, wat mij persoonlijk dus nog wat beter ligt. Ook CL Smooth vind ik om een of andere reden een stuk sterker op dit album, ook al weet ik nog steeds niet precies waarom . Misschien dat ik z'n stem gewoon beter bij dit soort beats vind passen ofzo. Favorieten zijn Take You There, It's On You, All The Places en I Got A Love.

avatar van zaaf
Godkanonne wat is dit een sterk album! En wat jammer dat dit alweer de zwanenzang is van dit elkaar geweldig aanvullende duo.
Old school, in de overgang naar new school. Jazzy en funky, een hele muziekgeschiedenis komt voorbij. Met eerbied en authentiek. En waar Mecca natuurlijk een hoogtepunt is, gooien ze er losjes nog een climax overheen.

avatar van Stephaen
Na ruim 25 jaar weer herbeluisterd. Alleen All the Places en singles I Got a Love en Take you There zijn erg vaag in mijn achterhoofd blijven hangen. Opvallend is de constante hoge kwaliteit en vooral de toegankelijkheid van de producties. Een van de weinig oude hiphop albums die zich leent als achtergrondmuziek in een koffiebar of op een zomerse dag in een strandtent. Niks springt er echter uit, wat waarschijnlijk een reden is geweest dat het album destijds wat ondergesneeuwd is. Tijdens de tweede piek van de gouden hiphop jaren, waren veel singles van andere artiesten gewoon nog beter. Ook zijn de nummers erg rechtlijnig en lijkt een stukje chemie en plezier bij de makers te ontbreken. Hoe goed het ook mag klinken, het weet me bijna nergens echt te raken. Wat ook niet helpt is dat de warme flow van CL op den duur wat monotoom wordt en zijn teksten weinig aansprekende zijn. Daarnaast duren bijna alle nummers meer dan 4 en vaak zelfs 5 minuten waardoor het langdradig wordt.

WeztSide schreef:
Had vorig jaar een paar van deze nummers gecheckt en vond het niks.
Een jaar later check ik ze weer uit (nadat ik Mecca and The Soul Brother had herontdekt tot één van de beste hiphopalbums ooit).
Nu vind ik het allemaal weer zo vet.
Pete Rock en CL Smooth zijn al sowieso het beste duo ooit. Ze zijn gemaakt voor elkaar, man.

Zeker een vet duo maar beter dan Gang Starr of Eric B & Rakim? Nah maar zo heeft ieder zijn voorkeuren.

Overigens ben ik Mecca en deze plaat later pas echt gaan waarderen.