Pete Rock & C.L. Smooth - The Main Ingredient (1994)

Label: Elektra

1. In the House (5:27)
  2. Carmel City (3:52)
  3. I Get Physical (5:04)
  4. Sun Won't Come Out (4:20)
  5. I Got a Love (5:11)
  6. Escape (5:17)
  7. The Main Ingredient (5:08)
  8. Worldwide (3:03)

met Rob-O

9. All the Places (5:40)
  10. Tell Me (4:30)
  11. Take You There (4:50)
  12. Searching (5:00)
  13. Check It Out (3:57)
  14. In the Flesh (5:49)

met Rob-O en Deda

15. It's on You (5:12)
  16. Get on the Mic (3:49)

met Grap Luva

tuktak
ik vind het een prima nummer 1. zou zelf een andere keus maken, maar vind dit album wel alle main ingredients (jaja slecht) hebben voor een vette hiphop plaat. zelf zou ik kiezen voor iets geniaals als bv 36 chambers, maar dit album is misschien nog wel meer hiphop zoals 'het ooit bedoeld is'. beats, die opgefleurd worden met een mc die de beats accentueerd of aanvult ipv overstemt.
de kunst is niet om met 50duizend lagen een volle track te maken met een gigantische bassline en een catchy melodietje. de kunst is om gevoel in een plaat te stoppen, en dat is precies wat er bijna altijd mist in hiphop producties hedentendage. vroeger was hiphop muziek, tegenwoordig draait het allemaal om hele andere dingen.
juist de eenvoud en de repeterende elementen, in combi met een mc die begrijpt dat het om de beats gaat en dat hij begeleiding is, maakt dit tot een prachtig eindproduct

Wat een prachtig album is dit zeg!

Zo'n ontzéttend relaxed, feel good, en rustig achterover leunen in je strandstoel-gevoel....... Heerlijk.

Denk wel dat dit een goede kennismaking zou zijn voor mensen die nog nooit hip-hop hebben geluisterd. Zulke rustig kabelende muziek kán je bijna niet slecht vinden.

Super album!

avatar van nega
dik album, erg lekker gewoon. c.l. smooth rapt ook gewoon goed. de beats zijn ook erg lekker, maar ben van Pete Rock beter gewend vooral op INI-Center of Attention.

Statiegeld schreef:
na Take You There zakt dit album heel erg in. Het duurt gewoon allemaal net iets te lang en er zit net iets te weinig variatie in.

Hmm daar ben ik het nu totaal niet mee eens. Tot het einde toe blijft dit album heel goed. Heel relaxte producties en ik vind CL Smooth ook een goede MC, geen buitenklasse zoals Nas, KRS-One maar hij past perfect bij de beats van Pete Rock. Ik had hem net weer opgezet en het album blijft chill (ondanks het kloteweer). Enige mindere nummers vind ik nu Worldwide en Check It Out. Na Take You There zijn Searching, In The Flesh en It's On You ongeveer de beste nummers van het album.

Gaat mijn top 10 weer in

avatar van nega
check it out is mijn favo na take you there

avatar van Statiegeld
Ja, dat kan. Dat zijn de nummers die ik matig vind en zelfs die zijn dus echt totaal niet slecht.

Poppekontje
Hoe vaker ik dit luister, hoe genialer ik het ga vinden. Staat nu op 4,5*, maar dan zouden er goed 5 kunnen worden binnenkort.

Poppekontje
Zoals nu dus. Geweldige plaat.

avatar van Outblasty
Toen ik ongeveer een half jaar geleden ben begonnen met hiphop van 1987-1996 te luisteren vond ik dit album redelijk saai. Net zoals ik illmatic, enter the wu-tang, the infamous, midnight marauders en vele andere klassiekers saai vond.

Ondertussen vind ik deze albums allemaal super vet en waarschijnlijk zal deze ook wel goed in de smaak gaan vallen. Zal hem vanavond eens beluisteren en laten weten hoe ik hem vind.

jorisje123456
Toch nog een halfje omhoog voor deze geweldig soulvolle plaat

tuktak schreef:

Erg goed verwoord imo, ik moet het album nog wel wat vaker horen om er goed over te kunnen oordelen.

Wel vind ik het een redelijk groot nadeel dat het album een uur en een kwartier duurt, dit zorgt ervoor dat ik een beetje moeilijk om het album vaak in zijn geheel te horen, hierdoor kan ik er nog niet echt inkomen. Doe mij maar gewoon 40 - 50 minuten zoals illmatic, zet je tussendoor ff snel aan..

avatar van hank2
Mooi-weer plaat? Niks lekkerder dan dit op te zetten als je door dit pokkeweer fietst!

avatar van WeztSide
Goed album, maar ik vind CL na een tijdje nogal irriteren, qua stem/flow en qua teksten want als het over vrouwen gaat kan ie nogal een asskisser zijn en z'n flow wordt na een tijdje erg voorspelbaar.
Toch een paar leuke nummers, maar geef mij maar Mecca and The Soul Brother.
*3,5

avatar van Outblasty
Wat is All the places toch een heerlijk feelgood nummer !

P-DawG
Inderdaad All The Places is dan ook zonder twijfel 1 van mijn favoriete nummers op dit album

gwx
Een 5 en ik blijf erbij. Dit vanwege het ontbreken van 'skiptracks'.

avatar van Outblasty
Op de een of andere manier heeft dit album me nog niet echt kunnen pakken, alleen all the places vind ik meesterlijk. De rest verveelt me toch wel een beetje.

vaker luisteren

avatar van MJ_DA_MAN
Weer een prima plaat, even goed als zijn voorganger (ook precies dezelfde formule). De plaat is erg lang doordat vele nummers langer dan 5 minuten duren, maar toch houd ik mijn aandacht de gehele plaat erbij. C.L. klinkt iets minder eentonig dan op Mecca and the Soul Brother, en ik combinatie met de bekende producties van Pete Rock ligt het lekker in het gehoor. Jammer dat grote uitschieters ontbreken (alhoewel, met All the Places heb ik toch een favoriet), anders was het waarschijnlijk hoger uit gevallen. Maar dan nog, 4*.

Outblasty schreef:
Dat had ik na eenmaal beluisteren ook, maar daar kwam de tweede keer al snel verandering in.

Zeertjuh
Beste Hip Hop album van de albums die ik heb gehoord

waar kan ik dit kopen? NL-site pls

nega schreef:
waar kan ik dit kopen? NL-site pls
Gewoon altijd eerst op CD-Wow kijken, daar hebben ze aardig veel hiphop (het lijkt nu of ik die site steeds aan het promoten ben ).

avatar van nega
hahah thanks, nergens was dees cd nog verkrijgbaar, of het duurde allemaal 3-5 weken etc. Mediamarkt hadden ze hem ook niet meer:(

avatar van Outblasty
Heb zo af en toe eens dit album opgezet of gewoon wat nummers ervan geluisterd en ik heb het gevoel dat ik hem wel een beetje begin te voelen. Een aantal nummers vind ik in ieder geval al fantastisch!

Morgen maar eens in zn geheel beluisteren.

haatstem gesignaleerd, jmmr:(

Outblasty schreef:

Morgen maar eens in zn geheel beluisteren.

Je moet hem ook niet te aandachtig luisteren want het is niet zo dat CL Smooth 1 uur lang met briljante verses komt. Lekker op de achtergrond, beetje chillen. Zwaar onderschat album dit

avatar van Outblasty
Onderschat? 4,30 na 100 stemmen, dat doen niet veel hiphopplaten hem na.

avatar van Niek
En daarmee is ie overschat. Vooral in vergelijking met Mecca & The Soul Brother.

RedLightCityBoy
Dat album heeft gewoon veel minder pakkende uitgewerkte samples, vind ik. Raps zijn daar wel top..